2012-05-25 08:57:05
Φωτογραφία για Μια Αναγνώστρια σχολιάζει…
Είμαι μία οδοντίατρος που έχω την τύχη (χωρίς εισαγωγικά) να εργάζομαι σε μία περιοχή με πολλούς αξιοπρεπείς συνταξιούχους. Ζω μαζί τους την αγωνία για το ποσό που θα πάρουν κάθε 25 του μήνα και αν θα περισσέψει κάτι για να πάρω κι εγώ κάτι από τα χρωστούμενα. Το μήνα Μάιο έζησα μαζί τους την αγωνία «αν θα πάρουν τη σύνταξη». Μία διαρκής τρομοκρατία για το αν θα δοθούν οι συντάξεις , όχι για τους ίδιους, οι άνθρωποι είναι ηλικιωμένοι μπορούν και περνούν με ελάχιστα , αγωνιούν όμως για τα παιδιά τους, που είναι άνεργα ή εργάζονται αλλά δεν πληρώνονται. Αγωνιούν για τα εγγόνια τους, που πρέπει να τα βοηθήσουν πληρώνοντας τα «αγγλικά»και τα φροντιστήρια.

Τους φοβίζουν και τους πανικοβάλουν να μη ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα χάσουν και τα ελάχιστα.

Βλέπω όμως και τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ αμυνόμενοι μονίμως να μην μπορούν να εξηγήσουν το πρόγραμμά τους στον κόσμο. Αναγκάζονται να κρύβουν κάποια πράγματα και αμέσως χαρακτηρίζονται λαϊκιστές . Τολμούν να πουν την αλήθεια για κάποια θέματα και βρίσκονται να απολογούνται.


Θα ήθελα, λοιπόν σαν μία παλιά αγωνίστρια, να υπερασπιζόμαστε με θάρρος τις απόψεις μας, γιατί μόνο λέγοντας την αλήθεια θα έχουμε τον κόσμο με το μέρος μας και στα δύσκολα που έρχονται Πρέπει να εξηγήσουμε ότι ή θα γίνουμε Άγιος Δομίνικος με τη θέλησή μας ή θα ακολουθήσουμε το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα. Αξιοπρεπής δεν είναι αυτός που δεν πληρώνει τα χρέη του , είναι αυτός που αγωνίζεται να ισοσκελίσει τα έσοδα με τα έξοδα. Επειδή ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος πρέπει να εξηγήσουμε το plan B.

Θα εισάγουμε τα απολύτως απαραίτητα, θα κοπούν μισθοί και συντάξεις των συμβούλων (9000€ το μήνα, ναι υπάρχουν ακόμα αυτοί οι μισθοί), θα κοπούν οι τριπλές συντάξεις για ένα χρονικό διάστημα, θα κοπούν οι παροχές προς όλους τους δημόσιους λειτουργούς (τηλέφωνα, αυτοκίνητα, οδηγοί, φύλακες, άπειρα διαμερίσματα-δήθεν επαγγελματικά), θα κοπούν στο ελάχιστο οι μισθοί σε προβληματικούς οργανισμούς (π.χ ΟΣΕ).

Να υποστηρίξουμε ευθαρσώς ότι επένδυση δε σημαίνει να πουλήσω τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ. Επένδυση σημαίνει να έρθει κάποιος να φτιάξει ΚΑΙ ιδιωτική ΔΕΗ (ανταγωνιστική;) ΚΑΙ ιδιωτική ΕΥΔΑΠ. Να υπάρχουν δημόσια ΚΑΙ ιδιωτικά πανεπιστήμια, να υπάρχουν δημόσια ΚΑΙ ιδιωτικά νοσοκομεία, να υπάρχουν κρατικές ΚΑΙ ιδιωτικές τράπεζες.

Τόσα χρόνια δεν έφταιγε ο δημόσιος χαρακτήρας, έφταιγε το κακό διεφθαρμένο δημόσιο. Διορισμένοι συνδικαλιστές , που εξασφάλιζαν απρόσκοπτα χρήματα, σε υπουργούς , κόμματα και παρατρεχάμενα πολιτικά πρόσωπα.

Ας μην πυροβολούμε το δημόσιο πια, ας μην ακούω ότι έχουμε την απατεωνιά στο γονίδιο μας. Η ατιμωρησία, η ασυλία και η μη δέσμευση περιουσιών, αυτό φταίει για την κατάντια μας. Άλλωστε η μεγαλύτερη απόδειξη για το καλό μας γονίδιο είναι η εξαιρετική πορεία μας όταν βρεθούμε στο εξωτερικό και λειτουργήσουμε σε συστήματα με δικαιοσύνη και αντικειμενικά κριτήρια.

Όσον αφορά τους φίλους μας τους Ευρωπαίους δεν είδα να έρθουν για να βοηθήσουν μία χώρα ευρωπαϊκή, με τριτοκοσμική όμως νοοτροπία σε ό,τι έχει να κάνει με το δημόσιο. Δεν έστειλαν να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε ένα σωστό και δικαιότερο, με ελάχιστες σελίδες φορολογικό σύστημα. Δεν είδα να προτείνουν προγράμματα για να πιάσουμε την πραγματική φοροδιαφυγή, το μαύρο χρήμα που επί δύο χρόνια κάνει φτερά από τη χώρα μου. Δεν υποχρέωσαν ποτέ το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του προς τα ταμεία τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις εταιρείες. Τόσα δισεκατομμύρια ακούω και δεν είπε κανείς ότι αν δίνονταν 10 δις σ’ αυτούς που χρωστάει το δημόσιο θα είχαμε μια χαρά ρευστότητα στην αγορά, χωρίς να δανείζεται ο πολίτης από τις τράπεζες.

Έχω πολλά χρόνια, που απέχω από τα κοινά κι έχω πολλά μέσα μου, έχω και άλλα τόσα να καταλογίσω…

Αυτήν τη στιγμή όμως έχω να πω στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η πολυγλωσσία δεν είναι αποτέλεσμα πολλών γνωμών, είναι αποτέλεσμα ανειλικρίνειας.

Προσπαθούμε συνέχεια να κρύψουμε τις θέσεις μας, που δεν ακούγονται ΑΡΕΣΤΕΣ στους πολλούς…ΛΑΘΟΣ! Ελπίζω να το καταλάβουμε πριν τις εκλογές…

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ