2017-10-31 18:05:19
Φωτογραφία για ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα και το κοινωνικό μέρισμα θα είναι μεγαλύτερο από το 2016, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Έκανε δε αναφορά σε μια σειρά από θέματα που, όπως είπε, έκλεισαν την προηγούμενη εβδομάδα. Μεταξύ αυτών, η ρύθμιση των χρεών επαγγελματιών με οφειλές από 20.000 έως 50.000 ευρώ στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού και η ρύθμιση για τις συντάξεις χηρείας με κατώτερο όριο τα 384 ευρώ.

Ο κ.Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει «τάχιστα» στην ολοκλήρωση όλων των θεμάτων που εκκρεμούν. Για το 2017, μίλησε για δημοσιονομική υπεραπόδοση που θα δώσει περιθώριο για «κοινωνικό μέρισμα». Τόσο το ποσό, όσο και το πού θα κατευθυνθεί αυτό θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα, τόνισε και αναρωτήθηκε ποια θα είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ. φτιάχνει σκιάχτρα, εκτίμησε, αναφερόμενος στην καταστροφολογία και στις δηλώσεις για την ασφάλεια και τα F-16
. Τι τελευταίες ημέρες καταθέτουν την οργή για την έξαρση της βίας και παράλληλα δίνουν συγχαρητήρια στην αστυνομία για τις επιτυχίες της. Σε κάθε περίπτωση, οι απαραίτητες απαντήσεις και στο θέμα της ασφάλειας θα δοθούν από τον πρωθυπουργό την Παρασκευή στη Βουλή, είπε, συμπληρώνοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης «θα ερωτηθεί για την κάλυψη στον κ. Αυγενάκη, που φέρεται να σχετίζεται άμεσα με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι έχουμε μείνει άναυδοι με τις αποκαλύψεις που έγιναν και οι οποίες εκθέτουν κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. και προσωπική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη που φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα εξυπηρετήσεων εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου. «Το 1/100 να είχε ακουστεί για μέλος της κυβέρνησης θα το βλέπαμε πρώτο θέμα σε πολλούς σταθμούς. Βλέπουμε μια προσπάθεια συγκάλυψης του θέματος», υποστήριξε.

«Μετά τα αποτυχημένα σενάρια του φιλοεπενδυτή ηγέτη, προστάτη των αρίστων και πολέμιου της οικογενειοκρατίας, η Ν.Δ. φαίνεται σε σύγχυση και αδιέξοδο», υποστήριξε.

Αναφορικά με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει ενδοκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης καθώς «απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού». «Δεν εφαρμόζει τη δική του πολιτική αλλά κινείται στο πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών που αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο, σε πολύ καλή συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε.

Επιβεβαίωσε δε, τις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός επανεργοποίησε την διϋπουργική συντονιστική ομάδα για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης που είχε συγκροτηθεί τον χειμώνα του 2016, πάνω στην έξαρση της κρίσης αλλά ατόνισε στη συνέχεια. Επιβεβαίωσε επίσης ότι επικεφαλής της ομάδας τέθηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος έχει και την ευθύνη του συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Αναφορικά με την υποψηφιότητά του κ. Μουζάλα για τη θέση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αν ευδοκιμήσει, δεν θα μπορεί να είναι και υπουργός της κυβέρνησης. «Μέχρι να δούμε την εξέλιξη, παραμένει στη θέση του. Αν δεν ευδοκιμήσει η υποψηφιότητα θα παραμείνει υπουργός», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Σε ότι αφορά τα κοινοτικά κονδύλια διέψευσε την πληροφορία ότι η χώρα χάνει πόρους. Όσο για την έξοδο στις αγορές, ανέφερε ότι υπάρχει στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ημερομηνίες αλλά απαιτούνται μια σειρά από έξοδοι για να δημιουργηθεί ένα προφίλ χρέους που θα επιτρέπει την πλήρη έξοδο στις αγορές.
Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σύντομα μια «έξοδος διαχείρισης του χρέους», προσέθεσε φωτογραφίζοντας προφανώς το swap των ομολόγων που προέκυψαν από το PSI.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, επιτιθέμενος στους δημοσιογραφικούς οργανισμούς και βαρόνους των κ.κ. Μαρινάκη, Αλαφούζου, Αναστασιάδη, Κουρτάκη, που όπως είπε, «πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση ναρκοθέτησης της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ» και έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες. Απαντώντας σε ερώτηση συμπλήρωσε ότι πολλοί από τους εκδότες της χώρας ξεχνούν την προσπάθεια για την προστασία της ενημέρωσης του κόσμου και των εργαζόμενων όταν πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τους θεσμούς και θα προχωρήσουμε στη νομοθέτηση των ρυθμίσεων. Πρέπει και οι εργοδότες να δείξουν για μια φορά την αναγκαία ευαισθησία στα συμφέροντα των εργαζομένων. Εκτίμησε ότι δεν θα καταφέρουν να βρουν νομική βάση για τα επιχειρήματά τους.

Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα, δεν υπάρχει ένσταση από τους θεσμούς. Συζητούνται λεπτομέρειες για το ποσό και τους δικαιούχους. Όταν ολοκληρωθούν οι επεξεργασίες και τα σχέδια, θα γίνουν ανακοινώσεις. Το βέβαιο είναι ότι θα διανεμηθεί και μπορούμε να πούμε με αρκετή βεβαιότητα ότι θα είναι υψηλότερο από αυτό που δόθηκε το 2016.

Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε για λόγους που έχουν να κάνουν και για την αντιμετώπιση κυκλωμάτων που είχαν οργανώσει τη διανομή πλαστών εισιτηρίων. Γι' αυτό επιταχύναμε και θα υλοποιήσουμε τη ρύθμιση. Αναγνωρίζουμε το πραγματικό πρόβλημα με τις ουρές αλλά δεν είναι κυβερνητική ευθύνη. Θέλαμε η κάρτα να βγαίνει από το διαδίκτυο αλλά η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ζήτησε να υπάρχει φυσική παρουσία στα εκδοτήρια.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ