2017-10-31 22:00:21
Φωτογραφία για Πόσο νεανική είναι η επιδερμίδα σου;
Υπάρχει μια απλή κίνηση που μπορείς να κάνεις ανά πάσα στιγμή για να διαπιστώσεις σε ποια κατάσταση (ηλιακά) βρίσκεται η επιδερμίδα σου

Τσίμπησε το δέρμα στο επάνω μέρος της παλάμης σου και άφησέ το απότομα. Αν επανέλθει αμέσως στην αρχική του κατάσταση, τότε διαθέτει την απαραίτητη ελαστικότητα και είναι νεανικό. Αν αργήσει να επανέλθει, τότε έχει αρχίσει να χάνει την ελαστικότητά του και να γερνάει.

Το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας και επιτελεί θαυμαστό έργο: Μας προφυλάσσει από τις βλαπτικές ακτινοβολίες (με τη μελανίνη), δροσίζει το σώμα (με τον ιδρώτα), μας προστατεύει από εξωτερικούς εισβολείς (με αμυντικά κύτταρα). Επίσης, με τους αισθητήρες του ενημερώνει τον εγκέφαλο για ό,τι συμβαίνει στο περιβάλλον.

Γιατί γερνάει το δέρμα;

Το ακόμα πιο θαυμαστό είναι ότι κάθε περίπου 15 μέρες τα κύτταρα της επιδερμίδας ανανεώνονται. Έτσι το δέρμα προστατεύεται από επιβαρυντικούς παράγοντες όπως είναι ο ήλιος, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, διάφορες χημικές ουσίες, το κάπνισμα και η κακή διατροφή.


Τότε, θα αναρωτηθείς πολύ σωστά, γιατί με τα χρόνια γερνάει;

Με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή της ελαστίνης και του κολλαγόνου – που αποτελούν τα δύο δομικά συστατικά του δέρματος – μειώνεται, με αποτέλεσμα η διαδικασία ανάπλασής του να επιβραδύνεται.

Πώς θα διατηρήσεις την ελαστικότητά του

Για να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό, φρόντισε να τρως άφθονα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και παρθένο ελαιόλαδο, να πίνεις φρέσκους χυμούς και να αποφεύγεις καταχρήσεις (τσιγάρο, αλκοόλ κλπ.).

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ