2017-11-01 11:22:46
Φωτογραφία για Έφοδος Αστυνομικών στη Δυτική Αχαΐα - Εντοπίστηκαν ποσότητες ηρωίνης - Δυο συλλήψεις - Τι αναζητά η ΕΛ.ΑΣ
Στη σύλληψη δυο ατόμων και στον εντοπισμό και την κατάσχεση συνολικά 34 γραμμαρίων ηρωΐνης, προχώρησαν οι άνδρες του Τμήματος Διώξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών κατα την αστυνομική επιχείρηση που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στα Σαγέικα της Δυτικής Αχαΐας. Επιπλέον συνελήφθη επ αυτοφώρω τοξικομανής.

Η αξία της ναρκωτικής ουσίας εκτιμάται πως ανέρχεται στις 4.000 ευρώ.

Η Αστυνομία που το απόγευμα της Δευτέρας, συνέλαβε 4 άτομα μέλη σπείρας που διακινούσε νοθευμένη κοκαϊνη στην Πάτρα, συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις έρευνες για την υπόθεση. Εκείνο που εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, είναι η σχέση ατόμων που διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και διαμένουν στον καταυλισμό των Ρομά και όχι μόνο, να σχετίζονται με τα μέλη της σπείρας που εμπορευόταν τον "λευκό" θάνατο σε χρήστες των Πατρών και της ευρύτερης περιφέρειας.


Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα η Δυτική Αχαΐα, ήταν μεταξύ των περιοχών - Πάτρα, Ναύπακτος- που πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις, για την αποκάλυψη του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης.

Το βάρος των αστυνομικών πέφτει στην περιοχή των Σαγείκων, καθώς εκτιμάται πως δεν αποκλείεται τα πλοκάμια του συγκεκριμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών να "βρίσκει" προμηθευτές στο συγκεκριμένο σημείο.

Τρανταχτά ονόματα Πατρινών πελατών της σπείρας που διακινούσε νοθευμένη κοκαΐνη - Υπεράνω υποψίας τα "στέκια"

Περισσότερα από 55 ονόματα "επώνυμων" Πατρινών, περιλαμβάνει η λίστα των αγοραστών - πελατών που προμηθεύονταν κοκαΐνη από τα μέλη σπείρας που συνελήφθησαν τη Δευτέρα σε διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις που εγιναν σε Πάτρα, Δυτική Αχαΐα και Ναυπακτία, από τους Αστυνομικούς του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ανάμεσα στους πελάτες -χρήστες είναι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστιάσης και αναψυχής, ενώ η διακίνηση της σκληρής ναρκωτικής ουσίας, γινόταν σε "κοσμικά" στέκια που κατακλύζονται κατά κύριο λόγο από νεαρά άτομα.

Το βράδυ της Δευτέρας, οι πέντε συνολικά συλληφθέντες - μέλη της σπείρας, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πατρών με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση, εμπορία και προμήθεια ναρκωτικών. Την Πέμπτη οι τέσσερις θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα για να απολογηθούν, καθώς το τέταρτο άτομο αφέθηκε ελεύθερο.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη δύο άνδρες, ηλικίας 39 και 33 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ έχει συλληφθεί και ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών προέκυψε ότι, ο 42χρονος, τους τελευταίους δυόμιση μήνες, στην Πάτρα, είχε διακινήσει 180 γραμμάρια κοκαΐνης, σε περισσότερες από 250 περιπτώσεις, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο, παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ειδικότερα, ο 42χρονος προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τους πέντε συνεργούς του, που βαρύνονται με τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και στη συνέχεια αφού τις νόθευε, τις πωλούσε στους τοξικομανείς.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αφού αξιοποίησαν στοιχεία και δεδομένα που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν χθες το βράδυ στην Πάτρα, τον 29χρονο και σε έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα κοκαΐνης,  την οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα, από τον 42χρονο.

Λίγη ώρα αργότερα, συνέλαβαν στην Πάτρα, τον 42χρονο και τον 33χρονο, ενώ σε σωματικές έρευνες που τους ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του πρώτου το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα και στην κατοχή του δεύτερου μια συσκευασία με ένα γραμμάριο κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ, ενώ επιπλέον συνέλαβαν τον 30χρονο και τον 37χρονο.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των δραστών στην Πάτρα και στη Ναύπακτο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•       Στην οικία του 42χρονου (328) γραμμάρια χημικής ουσίας, που χρησιμοποιείται για τη νόθευση της κοκαΐνης,

•       Στην οικία του 37χρονου (22,1) γραμμάρια κοκαΐνης,

•       Στην οικία του 30χρονου μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και υπολείμματα κάνναβης,

•       Στην οικία του 33χρονου υπολείμματα κοκαΐνης.

Επίσης, οι δράστες λάμβαναν μέτρα προφύλαξης, κατά την επικοινωνία τους με τους χρήστες, χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένη φρασεολογία, με συνθηματικές λέξεις, που αντιστοιχούσαν στην παραγγελία των ναρκωτικών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ