2017-11-01 14:00:37
Φωτογραφία για To “χαμόγελο της αεροσυνοδού” αυτή η κατάρα που θα σε κυνηγάει για πάντα
Aν είσαι δικηγόρος, χειρουργός, στρατιωτικός, αστυνομικός, εφοριακός, δημόσιος υπάλληλος ή εργοδότης όσα ακολουθούν δεν σε αφορούν.

Το “χαμόγελο της αεροσυνοδού” είναι η κατάρα που θα στοιχειώνει όλους όσοι ανήκουν σε ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα. 

Εκείνο το χαμόγελο που έρχεται και κολλάει σαν τσίχλα που σκάει στα χείλη σου και δεν θα φύγει ποτέ. 

Όσο και αν από μέσα σου βρίζεις, χτυπιέσαι, σφυρίζεις, σκέφτεσαι άλλα. Αυτό το “χαμόγελο της αεροσυνοδού” το ‘χεις πλέον αντανακλαστικό και δεν το αποχωρίζεσαι δυστυχώς ούτε στην προσωπική σου ζωή.

Έτσι πολλές φορές νιώθεις τυχερός που όσο και αν θέλεις να χτυπήσεις αυτόν που έχεις απέναντί σου, γλιτώνεις τα δράματα επειδή φοράς αβίαστα το χαμόγελο της αεροσυνοδού. Άλλες φορές πάλι νευριάζεις με τον εαυτό σου γιατί εδώ δεν είναι δουλειά, εδώ είναι ζωή και θα ήθελες κάλλιστα η πρώτη σου κίνηση να ήταν η αυθόρμητη απάντηση που έχεις στο κεφάλι σου.


Ποια επαγγέλματα όμως είναι εκείνα που η κατάρα του “χαμόγελου της αεροσυνοδού” θα τα κυνηγάει για πάντα:

Σερβιτόροι/ες. Σε όλα τα καταστήματα εστίασης, ο σερβιτόρος είναι ο αμέσως επόμενος μετά την αεροσυνοδό, που φοράει το χαμόγελό της και σχεδόν αναγκάζεται να δείχνει χαζός -το λιγότερο- την ώρα που εξιστορεί τις απαιτήσεις του ή τα παράπονά του ο εκάστοτε πελάτης.

Νοσοκόμοι/ες. Τουλάχιστον όσοι/ες κάνουν σωστά την δουλειά τους, είναι σχεδόν υποχρεωμένοι να έχουν κολλημένο το μειδίαμα την ώρα που θα πρέπει να σου εξηγήσουν γιατί δεν μπορούν να αλλαχτούν τα σεντόνια σου ή γιατί δεν μπορείς να καπνίσεις.

Πωλητές/ριες. Όχι μόνο πρέπει να χαμογελάς επειδή σε βλέπει ο υπεύθυνος από τις κάμερες ή από το ταμείο αλλά θα πρέπει να χαμογελάς με το συγκεκριμένο χαμόγελο την ώρα που λες “δεν πειράζει αφήστε το σε μένα” στον πελάτη που θέλησε να δοκιμάσει 10 διαφορετικά κομμάτια σε μικρότερο νούμερο.

Μάρκετινγκ. Τμήμα πωλήσεων, εμπορικό, δημόσιες σχέσεις, επικοινωνία κλπ. Θέσεις που προστάζουν το τσιτωμένο χαμόγελο της αεροσυνοδού σχεδόν 24/7. Από την ώρα που βρίζεις κάτω από την γλώσσα σου τον πελάτη με τις φαεινές του ιδέες μέχρι την στιγμή που καταστρώνεις πλάνο διαφυγής παρουσιάζοντας τα νούμερα στον ανώτερό σου.

Αεροσυνοδοί. Ο κλάδος που καθιέρωσε το ψεύτικο χαμόγελο της υπομονής και της υπακοής στον πελάτη-επιβάτη κλπ που έχει δίκιο. Ουσιαστικά φορώντας το χαμόγελό τους οι αεροσυνοδοί είναι σχεδόν υποχρεωμένες να “παραδέχονται” πως: ο φίκος μπορεί και να έχει δίκιο οι ίδιοι όμως σίγουρα όχι.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ