2017-11-02 12:00:17
Φωτογραφία για Οι πιο ανθυγιεινές... υγιεινές τροφές!
Το να προσπαθείς να κάνεις υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι πολύ δύσκολο κάποιες φορές, με τόσες διαφορετικές απόψεις και συμβουλές που κυκλοφορούν πλέον.

Και μπορεί ένας διατροφολόγος να ξέρει τις σωστές επιλογές, αλλά για όλους τους υπόλοιπους το τι είναι πραγματικά υγιεινό αποτελεί συχνά μυστήριο. Δείτε παρακάτω κάποιες τροφές που τελικά δεν είναι αυτό που νομίζετε!

100% φυσικός χυμός

Μπορεί να το θεωρούμε το νο1 υγιεινό συστατικό για τη διατροφή μας, αλλά σύμφωνα με μελέτες ο φυσικός χυμός, ακόμα και αν έχει μόλις στυφτεί, δεν είναι κάτι παραπάνω από νερό με ζάχαρη. Επίσης, ο φυσικός χυμός μπορεί να περιέχει πολλές θερμίδες. Το να πίνεις τις θερμίδες αντί να τις τρως δεν βοηθάει τον εγκέφαλο να δώσει το σήμα ότι έχει χορτάσει, και μπορεί να σας οδηγήσει στο να φάτε παραπάνω, κι έτσι να πάρετε βάρος χωρίς λόγο. Εάν αγαπάτε τους χυμούς, μπορείτε να προσθέτετε σε αυτούς λαχανικά ώστε να μην παίρνετε τόση ζάχαρη. Μια καλή εναλλακτική φυσικά είναι τα smoothies.


Light αναψυκτικά και γλυκαντικές ουσίες

Πολλές φορές, στα πλαίσια της δίαιτας που κάνουμε, αντικαθιστούμε τα κανονικά αναψυκτικά με light. Λάθος επιλογή, αφού οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες μπορούν να αποδειχθούν «κακές». Μελέτες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ίσως αυτού του είδους τα αναψυκτικά να οδηγούν σε απόκτηση βάρους και παχυσαρκία. Η καλύτερη λύση για να καταναλώνετε ζάχαρη σωστά είναι να στραφείτε σε φυσικά γλυκαντικά, όπως το μέλι, αλλά και στα φρούτα.

Ισοτονικά ποτά

Για πολλούς, η αγαπημένη συνήθεια μετά από τη γυμναστική είναι ένα ισοτονικό ποτό όπως Gatorade ή Powerade. Τελικά όμως μάλλον δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Όπως δείχνουν έρευνες, μπορεί αυτά τα ποτά να διαφημίζουν ότι ενισχύουν την υγεία και τη δύναμη του οργανισμού, αλλά είναι απλά θέμα μάρκετινγκ, αφού η περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη καλύπτει κάθε άλλο ωφέλιμο για τον οργανισμό συστατικό.

Πρωτείνη σόγιας

Πολλά λέγονται για τη σόγια τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται πως, ενώ τα προϊόντα ολικής άλεσης όπως το τόφου, και αυτά που έχουν υποστεί ζύμωση, θεωρούνται γενικά υγιεινά, η πρωτεΐνη σόγιας φαίνεται να είναι το πρόβλημα, καθώς η κατανάλωσή της σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει σημαντική έλλειψη μεταλλικών στοιχείων.

Μπάρες δημητριακών

Για όσους είναι συνέχεια σε κίνηση, οι μπάρες αποτελούν μια γρήγορη και βολική πηγή θερμίδων και θρεπτικών στοιχείων. Παρόλα αυτά, δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις μπάρες, αφού κάποιες περιέχουν την ίδια ποσότητα ζάχαρης με ένα ζαχαρωτό. Εάν καταναλώνετε μπάρες δημητριακών συχνά, σιγουρευτείτε για τα συστατικά τους, καθώς μπορεί να είναι κρυφή πηγή θερμίδων, και σίγουρα μην τις χρησιμοποιείτε ως αντικαταστάτη των γευμάτων σας.

Προϊόντα με χαμηλά λιπαρά

Σύμφωνα με μελέτες, όσοι καταναλώνουν τις τροφές με… όλα τους τα λιπαρά, έχουν 46% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Μάλλον είναι θέμα γεύσης, αφού οι τροφές με χαμηλά λιπαρά συνήθως είναι πιο άγευστες, γι’ αυτό και οι παραγωγοί προσθέτουν άλλα υλικά, όπως ζάχαρη, αλάτι και αλεύρι, τα οποία όμως προφανώς προσθέτουν θερμίδες.

Γαλοπούλα

Εκτός και αν αγοράζετε μόνο οργανικά προϊόντα γαλοπούλας, υπάρχουν πιθανότητες να καταναλώνετε μια μικρή δόση αρσενικού! Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το δηλητήριο χρησιμεύει στο να αποτρέπει την δημιουργία παρασίτων στα πουλερικά. Και όχι μόνο ακούγεται κακό, αλλά το αρσενικό, εκτός ότι ζημιώνει πολλά σημεία του οργανισμού, όπως οι πνεύμονες και η καρδιά, μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο ή θάνατο εάν καταναλωθεί σε μεγάλη δόση.

Πολύσπορο ψωμί

Μπορεί το πολύσπορο να είναι πλέον αγαπημένη επιλογή, αλλά οι ειδικοί έχουν άλλη άποψη. Συγκεκριμένα, το πολύσπορο, όπως και το άσπρο ψωμί, μπορεί επίσης να περιέχει επεξεργασμένους κόκκους που τους έχουν αφαιρεθεί τα θρεπτικά συστατικά. Και καθώς αυτοί οι κόκκοι δεν μας χορταίνουν, γρήγορα θα θέλουμε να ξαναφάμε. Γι’ αυτό, αντί να κοιτάτε την περιγραφή του ψωμιού, ελέγξτε τον πίνακα με τα συστατικά και επιλέξτε ολικής άλεσης.

Σούσι

Μπορεί το σούσι να είναι φρέσκο και φαινομενικά υγιεινό, αλλά θυμηθείτε ότι αποτελείται περισσότερο από ρύζι και λιγότερο από ψάρι και λαχανικά, γεγονός που το κάνει βόμβα υδατανθράκων. Ένα απλό California roll είναι σαν να τρώτε τέσσερις φέτες ψωμί, και ένα spicy tuna roll είναι σαν να προσθέτετε άλλες τρεις φέτες, συν μπόλικη μαγιονέζα. Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι το ρύζι σπάνια είναι οργανικό, που σημαίνει ότι περιέχει πολλά χημικά συμπεριλαμβανομένου και του αρσενικού που αναφέραμε, οπότε ένα γεύμα σούσι με μπόλικο ρύζι είναι τόσο υγιεινό όσο και μια μπάρα σοκολάτας!

Η καλύτερη λύση είναι να τρώτε σούσι που έχει τυλιχτεί με αγγούρι αντί για ρύζι, και να το συνοδεύετε με ελαφριές σαλάτες.

Γιαούρτι και παγωτό χωρίς λιπαρά

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν είναι τα λιπαρά που παχαίνουν, αλλά η ζάχαρη! Πολλά γιαούρτια με γεύση περιλαμβάνουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης για να είναι πιο νόστιμα, κάτι που αυτόματα τα κάνει ανθυγιεινά. Ομοίως, τα παγωτά χωρίς ζάχαρη μπορεί να περιέχουν μέχρι και 18 επιπλέον συστατικά, συμπεριλαμβανομένων τεχνητών γλυκαντικών ουσιών. Εάν θέλετε κάτι γλυκό, ετοιμάστε ένα μπολ με γιαούρτι φρούτα και μέλι, που και γλυκό είναι και θα σας κρατήσει μέχρι το επόμενο γεύμα, και όσο για το παγωτό, απολαύστε το κλασικό παγωτό με μέτρο και χωρίς να επιβαρύνετε την υγεία σας.

Από τη Σοφία Κροκιδά

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ