2017-11-02 15:09:00
Φωτογραφία για Αυτοί είναι οι Αλβανοί δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου - Σφαίρες, χειροβομβίδες,περούκες και ρούχα αστυνομικών βρήκε η ΕΛ.ΑΣ στο διαμέρισμα του συλληφθέντα
Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα ονόματα των δύο δολοφόνων του ποινικολόγου Μ. Ζαφειρόπουλου, λίγες ημέρες μετά την ταυτοποίησή τους, με τον έναν να βρίσκεται, ήδη, στα χέρια της αστυνομίας και τον άλλον ακόμα να αναζητείται.

Όπως έγινε γνωστό ο συλληφθείς είναι ο IBRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT (όν.) LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, ο οποίος γεννήθηκε το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία.

Ο μη συλληφθείς είναι ο  (επ.) MATA (όν.) ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI , ο οποίος γεννήθηκε στις 14-1-1987 στην Αλβανία.

Σε βάρος των δύο δραστών, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.


Την ίδια στιγμή, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες των ευρημάτων που εντοπίστηκαν μετά από έρευνα στο διαμέρισμα του συλληφθέντα στην Καλλιθέα:

Σφαίρες, χειροβομβίδες, αλλά και περούκες και ρούχα αστυνομικών για μεταμφίεση ήταν ανάμεσα σε αυτά που βρέθηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Το ''προφίλ'' των δραστών

Υπενθυμίζεται, ότι όπως έχει γράψει το newpost. gr, πρόκειται για ''γνωστούς'' του κοινού ποινικού εγκλήματος με βαρύ ιστορικό στην παρανομία.

Οι δράστες, έχουν απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, ληστείες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για πυροβολισμούς σε μπαρ.

Ο 32χρονος, ο οποίος πυροβόλησε και στέρησε τη ζωή του άτυχου ποινικολόγου, είχε δραπετεύσει τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν είχε παραβιάσει τους όρους τακτικής άδειας που είχε λάβει και δεν είχε επιστρέψει στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Είχε κατηγορηθεί για υπόθεση βιασμού, ληστείες, κλοπές, απειλή και αντίσταση. Μάλιστα είχε αποπειραθεί να σκοτώσει δύο ομοεθνείς του στις 19 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, πυροβολώντας τους απο απόσταση αναπνοής.

Ο συνεργός του, ηλικίας 30 ετών, που ταυτοποιήθηκε αλλά αναζητείται καθώς πρόλαβε να διαφύγει στην Αλβανία, είχε απασχολήσει τις αρχές για ληστείες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Την ίδια στιγμή, οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, χαρακτηρίζονται απο αστυνομικούς της ασφάλειας, ως «αδίστακτοι» και βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού όπου εκτίουν ποινή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δικηγόρου στην Πεντέλη το 2014.

Η στιγμή της σύλληψης

Τη στιγμή της σύλληψης του 32χρονου Αλβανού που έκοψε το νήμα της ζωής του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αποτυπώνει βίντεο που είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο διάρκειας 02:18 λεπτών εμφανίζεται ένα λευκό βαν στο οποίο επέβαινε ο 32χρονος. Οι αστυνομικοί που τον ακολουθούσαν ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και λίγα λεπτά αργότερα ακούγονται φωνές.

«Πω πω τον φουκαρά. Δεν έπρεπε να σκοτώσουν τον φουκαρά». 

Ανατριχιάζουν οι ''εντολές'' και τα σχόλια των ηθικών αυτουργών λίγες ημέρες μετά την δολοφονία του ποινικολόγου.

Με τη χαρακτηριστική φράση «δεν έπρεπε να σκοτώσουν τον φουκαρά» εννοώντας τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του άτυχου ποινικολόγου, μιλάει τηλεφωνικά με έναν συνεργό του λίγες ημέρες μετά το αιματηρό περιστατικό.

Με αυτό τον τρόπο οι αστυνομικοί που κατέγραφαν τις συνομιλίες με τη χρήση του υπερκοριού εντόπισαν τα άτομα που βρίσκονταν πίσω απο το συμβόλαιο εκφοβισμού που εξελίχθηκε σε συμβόλαιο θανάτου για τον άτυχο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αλβανού κακοποιού, του Κλόντι με τον συνεργό του, επίσης κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού, ακούγεται συγκεκριμένα να αναφέρει:

«Πω πω τον φουκαρά. Δεν έπρεπε να σκοτώσουν τον φουκαρά. Ρε τους βλάκες, τους είπαμε να τον πυροβολήσουν στα πόδια και αυτοί τον σκότωσαν».

Μάλιστα την πρόθεση των ηθικών αυτουργών επιβεβαιώνει και ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που άκουσε τον 30χρονο Αλβανό που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται απο τις αρχές στην Αλβανία, να λέει στον 32χρονο δολοφόνο του Ζαφειρόπουλου: «Ρίχτου μία στα πόδια για να πάει το μήνυμα». 
eglimatikotita
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ