2017-11-02 18:03:09
Φωτογραφία για «Βαρέθηκα να ακούω ότι η αγάπη θα έρθει σε μένα όταν σταματήσω να ψάχνω γι’ αυτήν»
Σίγουρα έχετε και σεις ακούσει την παραπάνω κλισέ έκφραση. «Ο έρωτας θα έρθει εκεί που δεν το περιμένεις», «Μην κυνηγάς την αγάπη θα σε βρει εκείνη» και άλλα τέτοια σχετικά Αλήθεια, όμως, πόσο ευχάριστα σας ακούγονται όλα αυτά;

Η Maria Del Russo, γράφει για αυτή τη συγκεκριμένη φράση και το πόσο κουραστικό είναι να την ακούει ακόμα και από αγνώστους. Απαντήστε με ειλικρίνεια, συμφωνείτε σε κάποιο σημείο, έτσι;

«Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με δυο γονείς οι οποίοι πάντα μου έλεγαν ότι για να πετύχω τους στόχους μου πρέπει να δουλέψω και να προσπαθήσω σκληρά. Εφάρμοσα αυτή τη συμβουλή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου. Έτσι, βρήκα την πρώτη μου δουλειά πριν αποφοιτήσω από το κολέγιο, εργάζομαι πάνω σε αυτό που θέλω και μετακόμισα από τα 20 σε δικό μου σπίτι!

Η «σκληρή» συμπεριφορά μου επαινείται από όλους όταν πρόκειται για τη δουλειά και τους προσωπικούς μου στόχους. Η ευχάριστη αυτή αποδοχή αλλάζει, όμως, όταν η κουβέντα έρχεται στην προσωπική μου ζωή και συγκεκριμένα στις σχέσεις μου. Οι γονείς μου, οι φίλοι μου, ακόμα και αναγνώστες μου σχολιάζουν το πόσο σκληρά προσπαθώ. Ο έρωτας θα με βρει όταν σταματήσω να προσπαθώ τόσο πολύ.


Αυτή η συμβουλή είναι παντού. Και για μένα είναι απλώς μια χαζή συμβουλή!

Ψάχνω την αληθινή αγάπη από τότε που διάβασα πρώτη φορά τη Σταχτοπούτα, γιατί να σταματήσω τώρα; Οι φίλες μου επιμένουν ότι το να στέλνω πρώτη μηνύματα, να λέω ξεκάθαρα τι θέλω και να προσεγγίζω πρώτη τον άλλο στέλνει το μήνυμα της «απελπισμένης», πράγμα το οποίο, σύμφωνα πάλι με τις ίδιες, είναι πολύ κακό.

Για μένα το να περιμένω μια σχέση να έρθει ή γενικά να περιμένω κάτι, είναι αφύσικο. Η συγκεκριμένη συμβουλή, θεωρώ, έρχεται σε αντίθεση με το φιλόδοξο χαρακτήρα του ανθρώπου. Θα σταματούσατε, για παράδειγμα, να ψάχνετε για δουλειά αν σας έλεγαν ότι όταν χαλαρώσετε εκείνη θα έρθει σε εσάς. Η συγκεκριμένη συμβουλή δεν βγάζει νόημα, σωστά;

Οπότε γιατί θεωρείται σωστό να πάψω να κυνηγώ την αγάπη, επειδή εκείνη θα έρθει να με βρει; Φανταστείτε να ακολουθούσαν όλοι αυτή τη συμβουλή. Στα μπαρ οι άνθρωποι δεν θα μιλούσαν μεταξύ τους και θα κάθονταν απλώς από γωνιά σε γωνιά περιμένοντας. Για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι αυτή η συμβουλή προτείνεται κατά κόρον στις γυναίκες με έναν και μόνο σκοπό: Να μας δείξει ότι δεν μπορούμε να είμαστε οι κυνηγοί σε μια σχέση, επειδή διαφορετικά θα μας νομίσουν «απελπισμένες».

Και δεν ένιωθα πάντα έτσι. Σε πιο μικρή ηλικία προσπαθούσα να ακολουθήσω αυτή την προτροπή. Έβγαινα και διατεινόμουν ότι δεν έψαχνα την αγάπη, έσβηνα εφαρμογές από το κινητό μου και άλλα τέτοια παρόμοια. Αλλά δεν κρατούσε για πολύ…

Μέχρι που κατάλαβα. Κατάλαβα ότι το να ψάχνω για την αγάπη δεν είναι κακό. Το να ελπίζω σε μια σχέση και να την κυνηγώ δεν με κάνει απελπισμένη. Το να είμαι «επιθετική» και να διεκδικώ αυτό που θέλω μου επιτρέπει να βάλω την αγάπη στη ζωή μου, πράγμα το οποίο και θέλω.

Σίγουρα όποιος σας συμβουλεύει να χαλαρώσετε και η αγάπη θα έρθει σε σας, δεν θέλει να σας μειώσει. Ίσως είναι το σκεπτικό τους απέναντι στη ζωή τέτοιο. Να μην προσπαθούν και να μην θυσιάζουν πολλά για τον έρωτα.

Εγώ προτείνω αντί «Σταμάτα να ψάχνεις για την αγάπη, θα σε βρει εκείνη» να λέμε «Κάνε αυτό που σε κάνει ευτυχισμένη». Αν αυτό έχει να κάνει με το κυνήγι της αγάπης, εμπρός κάντε το! Όσο για μένα, δεν θα σταματήσω την έρευνά μου, αλλά θα βάλω προτεραιότητες. Όσο η υπόλοιπη ζωή μου είναι σε πρόγραμμα, το πρώτο μέλημά μου είναι να βρω την αγάπη. Δεν θα αλλάξω τη συμπεριφορά μου και τον χαρακτήρα μου τώρα, είναι τα στοιχεία που με βοηθούν να ζω όπως θέλω…»

Λοιπόν, τι λέτε;
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ