2017-11-03 07:25:16
Φωτογραφία για Οργανώστε ρούχα και αξεσουάρ αποτελεσματικά!
Είτε πάσχετε από έλλειψη χώρου είτε από έλλειψη οργάνωσης, η αλήθεια είναι ότι πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθείτε με το περιεχόμενο της ντουλάπας σας προκειμένου να οργανώσετε τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας. Έτσι θα κερδίσετε χρόνο κάθε φορά που θα ντύνεστε αλλά θα έχετε και ένα καλά τακτοποιημένο σπίτι όπου θα απολαμβάνετε την ηρεμία σας Ρούχα παντού

Ανοίξτε την ή τις ντουλάπες σας και ξεκινήστε να αφαιρείτε. Κάντε μια στοίβα με αυτά που φοράτε και θα εξακολουθήσετε να φοράτε, μία δεύτερη με όσα δεν έχετε φορέσει τα τελευταία δύο χρόνια ή είναι ακόμα με τα ταμπελάκια και μία τρίτη με όσα είναι εκτός μόδας ή έχουν φθαρεί. Τα ρούχα της πρώτης τα κρατάτε και της δεύτερης τα βάζετε σε μεγάλες πλαστικές σακούλες και τα… φυγαδεύετε άμεσα προς ιδρύματα, ορφανοτροφεία, καταστήματα που ανακυκλώνουν ρούχα κλπ.

Αξιολογήστε τα αφόρετα και κρατήστε μόνο όσα πρόκειται πραγματικά να φορέσετε. Τα εκτός μόδας τα κρατάτε μόνο αν σκοπεύετε να τα μεταποιήσετε, ενώ τα φθαρμένα είναι για πέταμα.


Μη στριμώχνετε πολλές κρεμάστρες σε μια μικρή ντουλάπα, ούτε πολλά ρούχα σε μικρά συρτάρια. Τα ρούχα πρέπει να «αναπνέουν», αφήστε που τσαλακώνονται και αποκτούν μια περίεργη μυρωδιά, αν μείνουν έτσι για καιρό, που δεν είναι ευχάριστη. Αερίζετε τις ντουλάπες σας τακτικά και τοποθετήστε αρωματικά φακελάκια ή σαπούνια.

Μην κρεμάτε τα πάντα. Διπλώστε ό,τι διπλώνεται- ακόμα και τα τζην παντελόνια μπορείτε να τα κάνετε ρολά- και οπωσδήποτε τα πλεκτά και όλα τα ρούχα από μαλακό ύφασμα, διαφορετικά θα κρεμάσουν. Επιλέξτε ξύλινες κρεμάστρες, μιας και οι μεταλλικές μπορεί να καταστρέψουν ευαίσθητα υφάσματα, όπως τα μεταξωτά.

Επιχείρηση παπούτσια

Το σίγουρο είναι πως είτε πρόκειται για γόβες και μπότες είτε για αθλητικά, αν μείνουν καιρό αφόρετα θα χάσουν τη φόρμα τους. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, γεμίστε τα με πολλά χαρτιά. Κάντε το ίδιο και για τις μπότες και αν πρόκειται να τις τοποθετήσετε όρθιες, ενισχύστε και το σημείο που εφαρμόζει στη γάμπα.

Η αλήθεια είναι ότι οι τσάντες θέλουν το χώρο τους. Όσες τις αγοράσατε μαζί με τις ειδικές σακούλες προστασίας, βάλτε τις μέσα. Για τις υπόλοιπες κάντε ό,τι κάνατε και για τα παπούτσια, σφηνώστε δηλαδή μέσα χαρτιά (ειδικά σε όσες είναι από μαλακό δέρμα). Στη συνέχεια τοποθετήστε τις όρθιες τη μία δίπλα στην άλλη σε ράφια κι αν χρειαστεί βάλτε διαχωριστικά. Θα σας φάει σίγουρα χώρο, αλλά αξίζει τον κόπο και οπωσδήποτε μην τις κρεμάτε σε καλόγερους.

Καλσόν, ζώνες & φουλάρια

Πόσες από σας δεν ήρθατε αντιμέτωπες έστω μια φορά με ένα κουβάρι από καλσόν, το οποίο έπρεπε να λύσετε για να βρείτε εκείνο που θέλατε την εκάστοτε στιγμή;

Για να αποφύγετε να τα μπερδεύετε και τελικά να τα σκίζετε, διπλώστε τα και τοποθετήστε το καθένα ξεχωριστά σε πλαστικό διάφανο σακουλάκι αφιερώνοντας μισό ή ένα ολόκληρο συρτάρι γι’ αυτά.

Όσο για τις ζώνες σας, προμηθευτείτε τις ειδικές θήκες για συρτάρια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και είναι πολύ φθηνές και τοποθετήστε μέσα προσεκτικά κάθε ζώνη τυλιγμένη. Έτσι, θα προστατεύσετε και τα υπόλοιπα ρούχα που «μοιράζονται» το συρτάρι μαζί τους, ειδικά αν οι ζώνες σας έχουν πέτρες, στολίδια και άλλες προεξοχές που μπορεί να σκίσουν κάποιο ύφασμα.

Τέλος για τα φουλάρια, προμηθευτείτε την ειδική θήκη με πολλούς κρίκους που θα κρεμάσετε στη ράγα της ντουλάπας, όπου θα τα έχετε συγκεντρωμένα όλα μαζί, ώστε να διαλέγετε επιτόπου χωρίς να ψάχνετε κάνοντας τον κόσμο άνω κάτω.

Extra tip

Τα ρούχα που φοράτε περισσότερο μπορείτε να τα βολέψετε εκτός ντουλάπας αρκεί να προμηθευτείτε μια τροχήλατη ράγα σαν αυτές που έχουν στα καταστήματα. Είναι πολύ της μόδας και θα δώσει έναν σοφιστικέ αέρα στο υπνοδωμάτιό σας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ