2017-11-03 09:12:21
Φωτογραφία για «Κρυώνουν τα χέρια σου; Ξέρω που να τα βάλεις...» - Η ατάκα του Βρετανού ΥΠΕΘΑ σε γυναίκα που έφερε την παραίτηση
Τα ανάρμοστα σχόλια που έκανε σε μια συνάδελφό του ήταν ο πραγματικός λόγος που ανάγκασε τον υπουργό Άμυνας της Βρετανίας να παραιτηθεί, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ Όταν η Αντρέα Λίντσομ παραπονέθηκε ότι κρύωναν τα χέρια της ο σερ Μάικλ Φάλον φέρεται να της απάντησε: «Ξέρω που μπορείς να τα βάλεις για να τα ζεστάνεις».

Η επικεφαλής της Κ.Ο. των Τόρηδων στη Βουλή των Κοινοτήτων πήγε τότε στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπου παραπονέθηκε για τα προσβλητικά σχόλια του υπουργού και απαίτησε την αποπομπή του.

Η Αντρέα Λίντσομ, επικεφαλής της Κ.Ο. των Τόρηδων στη Βουλή των Κοινοτήτων

Ο σερ Μάικλ Φάλον ζήτησε συγνώμη την περασμένη Δευτέρα επειδή έβαλε επανειλημμένα το χέρι του στο γόνατο της δημοσιογράφου Τζούλια Χάρτλεϊ Μπρούερ το 2002 και δύο μέρες αργότερα παραιτήθηκε ομολογώντας ότι η συμπεριφορά του «ήταν κατώτερη του αναμενομένου» από τον πολιτικό προϊστάμενο των ενόπλων δυνάμεων της χώρς.


Από το περιβάλλον του μεταφέρουν ότι ο ίδιος «διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είπε κάτι τόσο αποκρουστικό» στη Λίντσομ, ενώ φίλοι του τόνισαν μετά την παραίτησή του ότι τρομάζει και μόνον στην ιδέα μήπως του βγει το όνομα ότι είναι θηλυμανής. Παραδέχθηκαν, ωστόσο, ότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλες γυναίκες που είχαν παρόμοιες εμπειρίες με την Χάρτλεϊ-Μπρούερ κι ότι έχουν αλλάξει οι εποχές που τέτοιες κινήσεις θα εκλαμβάνονταν απλώς ως φλερτ.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων προτού βγει στη φόρα η καταγγελία, η Λίντσομ είπε: «Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για τη Βουλή, αλλά ακόμη πιο δύσκολη για εκείνα τα άτομα που βγήκαν και κατήγγειλαν δημοσίως τις δυσάρεστες εμπειρίες που είχαν με ανάρμοστη συμπεριφορά, σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή ακόμη και κακοποίηση. Λόγω αυτών των δυσάρεστων εμπειριών πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Είναι δικαίωμα, όχι προνόμιο, να εργάζεσαι σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου σε σέβονται.»
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ