2017-11-03 17:49:15
Φωτογραφία για Ένα ταξίδι στη μεσαιωνική Τρανσυλβανία….Και το παραμύθι ξεκινά!
Έχοντας ως φυσικό της σύνορο στα νότια και τα ανατολικά την οροσειρά των Καρπαθίων, η Τρανσυλβανία είναι μια περιοχή της κεντρικής Ρουμανίας γνωστή για την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου της αλλά και την πλούσια ιστορία της.

Είναι ιδιαιτέρως γνωστή περιοχή, επίσης, λόγω της σύνδεσής της με τους βρυκόλακες κυρίως λόγω της επιρροής του διάσημου μυθιστορήματος Δράκουλας του Μπραμ Στόκερ αλλά και τις πολλές μεταφορές αυτού που ακολούθησαν στον κινηματογράφο. Sibiu, Brasov και Sighisoara είναι τρεις από τις μεσαιωνικές πολιτείες στις οποίες ο ταξιδιώτης νιώθει ότι κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο.

Η εξαιρετική αρχιτεκτονική της περιοχής είναι από τα πρώτα πράγματα που τραβάει το βλέμμα του επισκέπτη ο οποίος εκτός από τα φυσικά τοπία γνωρίζει και μια άλλη εικόνα της Ρουμανίας με κτήρια που θυμίζουν ακόμη τη μεσαιωνική αύρα και τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα εκείνης της περιόδου. Περπατώντας κανείς στα ιστορικά κέντρα των τριών πόλεων θα δει πολύχρωμες μεσαιωνικές κατοικίες, επιβλητικές εκκλησίες και κάστρα που αντέχουν στο χρόνο.


Στην ιστορική περιοχή αυτή της Ρουμανίας συναντά επίσης ο ταξιδιώτης πολλά αξιοθέατα που θα μείνουν χαραγμένα στην μνήμη του και θα γίνει ο ίδιος κομμάτι της ιστορίας κάνοντας ξενάγηση σε αυτά. Το Κάστρο Μπραν είναι φυσικά ένα από αυτά. Αποτελεί εθνικό μνημείο της Ρουμανίας και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Η Εκκλησία Ντένσους είναι η παλαιότερη εκκλησία της Ρουμανίας, στην οποία τελούνται ακόμη λειτουργίες και αποτελεί ένα γνωστό αξιοθέατο ενώ τα τα Ρωμαϊκά φρούρια Ζαρμιζεγεθούσα Ούλπια Τραϊάνα, Πορόλισουμ, Απουλουμ, Ποτάισα και Ντρομπέτα είναι ιδιαίτερα φημισμένα και πόλος έλξης επισκεπτών.

Εκτός από τα αξιοθέατα όμως, που αποτελούν μια επιβεβαίωση της πλούσιας ιστορίας της περιοχής, τα γαλήνια τοπία με τα καταπράσινα λιβάδια και τα πολύχρωμα σπίτια είναι επίσης ένας καλός λόγος για κάποιον που θέλει να κάνει μια εναλλακτική και ήρεμη απόδραση. Τα κεντροευρωπαϊκά πρότυπα είναι εμφανή στις πόλεις της περιοχής που διατηρούν σε μεγάλο βαθμό την παλιά αίγλη τους. Η περιήγηση στην Τρανσυλβανία αποτελεί μια απόδραση στη φύση και ταυτόχρονα ένα ταξίδι στο χρόνο που σίγουρα θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στον επισκέπτη που θα την γνωρίσει από κοντά.

Δείτε φωτογραφίες Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ζωή είναι ένα party!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ζωή είναι ένα party!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ