2017-11-04 10:49:15
Φωτογραφία για Έρχεται ξενοδοχειακό mega deal σε ελληνικό νησί
Η Kerzner International Holdings Limited και η Dolphin Capital ανακοίνωσαν μεγάλη επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του... «One&Only Kea Island» στην Τζια.

Η συμφωνία όμως για την κατασκευή ξενοδοχείου και πολυτελών βιλών προς πώληση σε παραθαλάσσια περιοχή 640 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά του νησιού, που σήμερα ανήκει σε θυγατρική της Dolphin Capital Investors, καθιστά την επένδυση μια από τις σημαντικότερες που έχουν λάβει χώρα στον εγχώριο τουριστικό κλάδο.

Η διαχείριση του ξενοδοχείου και των παθαρεστικών κατοικιών θα γίνει από το διεθνές band One&Only, ενώ η συνολική διαχείριση του έργου και των πωλήσεων θα έχει η Dolphin Capital. Το ξενοδοχείο που θα αναπτυχθεί έχει έκταση 650 στρεμμάτων περίπου, και καταλαμβάνει δυο αμφιθεατρικές πλαγιές με θέα την θάλασσα. Στην δυτική πλευρά θα αναπτυχθεί ο κύριος όγκος του ξενοδοχείου 13,505 μ2 αποτελούμενο από κεντρική μονάδα, σπα, κέντρο καταδυτικού τουρισμού, μαρίνα, γήπεδα τένις και 75 πολυτελή δωμάτια (pavilion) ξενοδοχείου, ενώ στην ανατολική πλευρά πρόκειται να κατασκευαστούν προς πώληση 30 υπερπολυτελής βίλες συνολικής δόμησης 16,000 μ2.


Η επιλογή της επένδυσης έγινε λόγω της μοναδικότητας του project και της θέσης της έκτασης, αλλά και λόγω της προόδου που υπάρχει σε θέματα αδειοδοτήσεων (από το 2014 έχει δοθεί έγκριση από το ΥΠΕΚΑ για τους περιβαλλοντικούς όρους και έχουν υπογραφεί οι σχετικές ΚΥΑ).

Στους βασικούς μετόχους της Kerzner συγκαταλέγεται το Investment Corporation of Dubai (ICD), η Goldman Sachs και η Colony Capital. Από την άλλη πλευρά, τα One&Only resorts (η One&Only που θα αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου και των παραθεριστικών κατοικιών είναι το brand πολυτελείας της Kerzner International Resorts) αποτελούν σήμα κατατεθέν για την αγορά πολυτελείας διεθνώς.

To ΙCD είναι το Sovereign Wealth Fund του Dubai, με επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των ακινήτων και κατασκευών, του τουρισμού, εμπορικών κέντρων, μεταφορών, χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και τραπεζών. Τα περιουσιακά του στοιχεία ξεπερνούν το 1 τρισ. δολάρια. Ενδεικτικά στο χαρτοφυλάκιο του ανήκουν μεταξύ άλλων οι Emirates Airlines, το Burj Khalifa, το Dubai Mall, το Atlantis Palm Jumeirah, η τράπεζα με τα υψηλότερα πάγια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων NBD, η πρώτη Ισλαμική τράπεζα του κόσμου Dubai Islamic Bank κ.α.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ