2017-11-05 10:30:49
Φωτογραφία για Θητεία χαρισάμενη για τους αντιρρησίες συνείδησης με «διαταγή» Καμμένου (ΕΓΓΡΑΦΑ)
Ζωή χαρισάμενη θα έχουν πλέον οι αντιρρησίες συνείδησής στον Ελ­ληνικό Στρατό. Εγκύκλιος του ΓΕΕΘΑ που φέρει την «υπογραφή» ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου υποχρεώνει εφεξής τους φορείς που θα τους απασχολούν, στα πλαίσια της εναλλακτικής θητείας, ότι θα πρέπει να τους παρέ­χουν μεταξύ άλλων στέγη με όλες τις ανέσεις, φαγητό τρεις φορές την ημέρα και αιρκοντίσιον το καλοκαί­ρι, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα τους πληρώνουν με 223,50 ευρώ τον μήνα προκειμένου να νοικιάσουν αυτοί το σπίτι που επιθυμούν.

Η εγκύκλιος του ΓΕΕΘΑ με ημερομηνία 31 Ιανουάριου 2017 εκδόθηκε ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη που ζήτησε να ενεργοποιηθεί η σχετική νομο­θεσία του 1997 και του 2005 προκει­μένου οι αντιρρησίες συνείδησης να κάνουν «διακοπές» το διάστημα της εναλλακτικής τους θητείας.

H ΣΧΕΤΙΚH ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΕΕΘΑ:

Βέβαια αυτά ισχύουν μόνο για τους αντιρρησίες συνείδησης που επιλέ­γουν την εναλλακτική θητεία, δηλαδή να εργάζονται σε φορείς του Δημοσίου, κυρίως σε νοσοκομεία, το διάστημα της στράτευσής τους, διαβιώνοντας όμως ως πολίτες, αφού δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν το «χακί» κατά τη διάρκεια της εναλλακτικής εργασίας τους.


Τη στιγμή που κάποιοι οπλίτες δοκιμάζονται στον Έβρο και στη Λήμνο από το κρύο, τον αέρα και τη βροχή, το ΓΕΕΘΑ επιλέγει να ικανοποιήσει τα όσα υποστηρί­ζει μεγάλη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ που αντιτίθεται στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Μάλιστα, σύμ­φωνα με το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, η εγκύκλιος είναι σε πλήρη εφαρμογή, καθώς επισημαίνονται τα εξής: «Ανταποκρινόμενο, και παραπέμποντας ρητά στην πρόταση του Συνηγόρου του Πολί­τη, το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε την υπ’ αρ. Φ.429.39/8/490598/Σ.572/31.1.2017 εγκύκλιο προς όλους τους φορείς απασχόλησης, στην οποία: 

• Αφενός περιγράφονται αναλυτι­κά οι στοιχειώδεις προδιαγραφές καταλληλότητας.

• Αφετέρου διευκρινίζεται ότι οι φορείς υποχρεούνται να εξασφαλίζουν τα αναγκαία ποσά ήδη πριν καν ζητήσουν την τοποθέτηση αντιρρησιών.

• Μάλιστα, με τη δέσμευση ότι το ΓΕΕΘΑ «δεν θα τοποθετεί πλέ­ον αντιρρησίες σε φορείς που δηλώνουν μεν ότι μπορούν να παράσχουν τροφή και στέγη, δια­πιστώνεται όμως στη συνέχεια ότι οι εν λόγω παροχές κρίνονται ακα­τάλληλες κατά τα προεκτεθέντα».

Ήδη τον Σεπτέμβριο του 2017 το ΓΕΕΘΑ επανέλαβε τα παραπάνω και στην πρώτη πρόσκληση εκ­δήλωσης ενδιαφέροντος που ακο­λούθησε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΚΗΣ

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-03/11/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στέλνουν τους αντιρρησίες συνείδησης να εργαστούν στους Δήμους

«Δουλειά» για τους αντιρρησίες συνείδησης αναζητά η κυβέρνηση, με το υπουργείο Εσωτερικών να στέλνει έγγραφο προς τους δήμους της χώρας, προκειμένου να δηλώσουν αν είναι διατεθειμένοι να απασχολήσουν όλους όσοι δεν επιθυμούν να εκπληρώσουν τη θητεία τους.

Μάλιστα, το υπουργείο θα τους προσφέρει τροφή και στέγαση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, προβλέπεται η δυνατότητα εκπλήρωσης εναλλακτικής υπηρεσίας από όσους αναγνωρίζονται ως αντιρρησίες συνείδησης και καλούνται οι φορείς του δημοσίου τομέα να δηλώσουν τυχόν βούλησή τους να απασχολήσουν κατά το επόμενο έτος (2018) άτομα που δικαιούνται να εκπληρώσουν εναλλακτική θητεία, καθώς και τις ειδικότητες – αντικείμενα απασχόλησής τους.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο του υπουργείου:
(liberal.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ