2017-11-05 16:50:10
Φωτογραφία για Βιαιότητες κατά Ευελπίδων
Αγαπητή «Εστία»,

Μπροστά στο έπος τού 1940-1941 πού γράφτηκε από τούς λίγους Έλληνες πού αγωνίστηκαν κατά των πολλαπλασίων δυνάμεων τού Άξονος στα Βορειοηπειρωτικά βουνά, στα βουνά της Μακεδονίας και στην Κρήτη, στεκόμαστε ενεοί ενώπιον αναρχικών ομάδων ταραξιών πού δεν γνωρίζουν κατά πού γέρνει η σκούφια τους.

Μικρά παιδιά, κατά το πλείστον, κατευθυνόμενα από δημαγωγούς της χειροτέρας στάθμης, βιαιοπραγούν κατά ανυπόπτων ανθρώπων και καταστρέφουν δημοσίαν περιουσίαν με αναίδειαν και ασυδοσίαν.

Εις τον κυματισμόν τού πάθους των ενέπεσαν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και τρείς Ευέλπιδες, φέροντες πολιτικήν περιβολήν, ως ανεφέρθη από δημοσιογραφικούς κύκλους.

Οι Ευέλπιδες πού πολέμησαν στα βουνά της Ελλάδος για την Ελευθερία των Ελλήνων υπήρξαν στις ημέρες μας θύματα βιαιοπραγίας από αναρχικούς. Οποία καταισχύνη! Σε ποιό σκαλί της σκάλας τού κακού ευρισκόμεθα!


Ο κατ’ ευφημισμόν «της Προστασίας τού Πολίτου» Υπουργός αποδίδει εις υπερβολές τούς διαγραφομένους κινδύνους. Όπως ακριβώς και έτερος Υπουργός εις την Ελληνικήν Κυβέρνησιν της Μέσης Ανατολής εχαρακτήριζε τις πληροφορίες και τα γεγονότα προ της εκσπάσεως τού κινήματος εις το Ελληνικό Στράτευμα της Μέσης Ανατολής, τον Απρίλιον τού έτους 1944.

Και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης και άλλοι αρμόδιοι σιωπούν και δέχονται την αντικατάσταση της Στολής τού Ευέλπιδος με πολιτικήν περιβολήν.

Ειλικρινώς, δεν αντελήφθην πότε επετράπη εις τούς Ευέλπιδας να φέρουν πολιτικήν περιβολήν. Τί είδους πνεύμα και ποίας κατηγορίας ηθικόν καλλιεργείται πλέον εις τα φυτώρια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;

Ε όχι κύριοι, δεν είναι κλάδος βιοπορισμού και δημοσιοϋπαλληλίας ο κλάδος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν πηγαίνει κανένας να προσφέρει το αίμα του για τις υλικές αμοιβές. Την «Λάμπουσαν Πενίαν» διδάσκονται, εδιδάσκοντο τουλάχιστον επί των ημερών μου οι Ευέλπιδες. Και ως φωτεινό δίδαγμα για όλους τούς Έλληνες παραμένει η απάντηση τού Κυπρίου αγωνιστού της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση προς τον Βρεταννό Στρατάρχη Χάρτινγκ, όταν τού πρότεινε χρήματα για να προδώσει τον αγώνα του: «Εξοχότατε, ού περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα άλλα περί αρετής».

Ο Ελληνισμός επέζησε διά των αξιών της αρετής και της τόλμης, και όχι διά τού Μυθριδατισμού, των ψευδοειρηνιστικών και των πάσης μορφής δήθεν ανθρωπιστικών κινημάτων. Αίμα και ιδρώτα έδωσε, και όχι έπεα πτερόεντα. Η καθ’ οιονδήποτε τρόπον εξαφάνισης από το προσκήνιον της στολής και μάλιστα αυτής τού Ευέλπιδος φερομένης υπερηφάνως από τούς μαθητές της ΣΣΕ και των αντιστοίχων τοιούτων, καλλιεργεί κλίμα φοβίας και ανευθυνότητος και δεν αποτελεί καλόν σύντροφον για υψηλό ηθικό και πνεύμα θυσίας.

Γ. Τζουβαλάς - Αντ/γος ε.α.

(ΕΣΤΙΑ-31/10/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ