2017-11-06 10:17:13
Φωτογραφία για WWF: Κάθε χρόνο η άγρια ζωή συρρικνώνεται κατά 2%
Toν κώδωνα του κινδύνου για την εξαφάνιση της άγριας ζωής κρούει η WWF Σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση του WWF, «Ζωντανός Πλανήτης 2016», πάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού της άγριας ζωής (το 67%) πιθανώς θα έχουν εξαφανιστεί μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Οχι στο μακρινό μέλλον, αλλά τώρα, κάθε χρόνο, η άγρια ζωή συρρικνώνεται κατά 2%.

Η μελέτη ανέλυσε στοιχεία από 14.151 ζώα 3.700 διαφορετικών ειδών: θηλαστικών, πουλιών, ψαριών, αμφίβιων και ερπετών -περίπου το 6% των σπονδυλωτών της Γης- και εκτίμησε ότι από το 1970 έχει σημειωθεί μία μείωση της τάξης του 58%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες υφίστανται τα ζώα σε λίμνες, ποτάμια και υδροβιότοπους καθώς στα είδη του γλυκού νερού η απώλεια φθάνει το 81% από το 1970.  Ιδιαίτερα κινδυνεύουν οι ελέφαντες, οι καρχαρίες και τα σαλάχια, το ένα τρίτο των οποίων απειλείται με εξαφάνιση λόγω υπερβολικής αλιείας.

Προφανώς ευθύνεται η ανθρώπινη δραστηριότητα. Βρισκόμαστε ενώπιον της έκτης μαζικής εξαφάνισης. Πέντε έχουν καταγραφεί στο παρελθόν και τώρα βρισκόμαστε σαφώς στην έκτη», δήλωσε επιστήμονας της WWF, Μάρτιν Τέιλορ στο CNN.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οριστικό τέλος...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οριστικό τέλος...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ