2017-11-06 16:19:20
Φωτογραφία για Μαθητές Φθιώτιδας: Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα
Επιστρέφουν στα θρανία τους οι μαθητές του Μοσχοχωρίου της Υπάτης και του Νέου Μοναστηρίου...Η κατάληψη που έκαναν το τελευταίο διάστημα για την κατάργηση των τμημάτων κατεύθυνσης των σχολείων τους απέβη άκαρπη αφού η απόφαση του υπουργείου δεν άλλαξε και συμμαθητές τους από την δευτέρα και την τρίτη λυκείου θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο.

Μαθητές και γονείς από το Νέο Μοναστήρι βρέθηκαν σήμερα στο γραφείο του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και αφού ενημερώθηκαν για την εξέλιξη αποφάσισαν να ανοίξουν ξανά το σχολείο τους.

Στο λύκειο της Υπάτης τα παιδιά επέστρεψαν στα μαθήματα ενώ οι μαθητές του γυμνασίου με λυκειακές τάξεις του Μοσχοχωρίου εξέδωσαν ανακοίνωση που επισημαίνουν ότι αποφάσισαν να λήξουν την κατάληψη του σχολείου τους που διήρκησε είκοσι μία ημέρες, μετά και από συμβουλευτική παρέμβαση του κυρίου εισαγγελέα Λαμίας.

Παράλληλα καταθέτουν μια σειρά από ερωτήματα, επιρρίπτοντας ουσιαστικά ευθύνες στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα Χρήστο Δημητρίου για το κλείσιμο του τμήματος.


Στην ανακοίνωση επισημαίνουν ότι αφού δεν πήραμε υπεύθυνες απαντήσεις παρά μόνο ψεύτικες υποσχέσεις αλλά και χωρίς να το θέλουμε γίναμε θεατές της πολιτικής αλαζονείας και το εμπαιγμού αποφασίσαμε να τους δώσουμε μια συμβουλή εμείς που είμαστε παιδιά:

Ήθος εντιμότητα, ωριμότητα, ειλικρίνεια, συνέπεια, ευσυνειδησία.

Και καταλήγουν οι μαθητές του Μοσχοχωρίου, κλείνοντας τραγουδάμε προβληματισμένοι φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των μαθητών του γυμνασίου με λυκειακές τάξεις του Μοσχοχωρίου:

Μετά από έκτακτη συνέλευση του 15μελούς που έγινε στις 5/11/17 με 15 ψήφους υπέρ και 0 κατά αποφασίσαμε μετά από την συμβουλευτική παρέμβαση του εισαγγελέα ΛΑΜΙΑΣ να λήξουμε την 21μερη κατάληψη του σχολείου μας.

Παρόλο όμως την λήξη της δίκαιης κατάληψης μας, τα ερωτήματα μας παραμένουν αναπάντητα.

ΓΙΑΤΙ :

1)Δεν τηρήθηκε η αρχή της ισονομίας που τόσες φορές επικαλέστηκε δημόσια ο κ.Δημητρίου;

2) ο κ. Δημητρίου δεν έλαβε υπόψιν του στην αρχική του αρνητική εισήγηση το ΦΕΚ 2625|9-8-16 και στην συνέχεια το Υπουργείο (που άλλωστε το ίδιο το έχει νομοθετήσει) που επιτρέπει την δημιουργία ολιγομελούς τμήματος για την Γ’ Λυκείου (ακόμα & με ένα μαθητή) υπό την προϋπόθεση ότι υπηρετούν στα σχολεία ειδικότητες εκπαιδευτικών;

3) Ο περιφερειακός Δ/ντής & το Υπουργείο Παιδείας λειτουργούν και αποφασίζουν αντιπαιδαγωγικά (παρότι στο σύνολο τους απαρτίζονται από εκπαιδευτικούς) μετακινώντας συμμαθητές μας σ’ ένα άλλο σχολικό περιβάλλον 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς αναστατώνοντας την ψυχική ηρεμία και αποσπώντας την προσοχή και την προσήλωση τους 6 μήνες πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις, εξετάσεις σταθμός για την μετέπειτα ζωή τους;

Και επειδή στα παραπάνω ΓΙΑΤΙ δεν πήραμε υπεύθυνες απαντήσεις, παρά μόνο ψεύτικες υποσχέσεις αλλά και χωρίς να το θέλουμε γίναμε θεατές της πολιτικής αλαζονείας και του εμπαιγμού αποφασίσαμε να τους δώσουμε μια συμβουλή εμείς που είμαστε ΠΑΙΔΙΑ!!! -δεν είναι πρόταση αλλά λέξεις γεμάτες νόημα που ίσως δεν γνωρίζουν-.

ΗΘΟΣ - ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ -ΟΡΙΜΩΤΗΤΑ -ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ -ΣΥΝΕΠΕΙΑ - ΕΥΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑ

Κλείνοντας τραγουδάμε προβληματισμένοι : ‘’ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ … ‘’

Μετά τιμής το 15/μελές

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Συνυπογράφουν ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ Κ’ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι φιλόζωοι της ΣΕΤΤΗΛ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι φιλόζωοι της ΣΕΤΤΗΛ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ