2017-11-07 14:29:51
Φωτογραφία για ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
             Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό  Αγίου Γεωργίου στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου, με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. 

      Από την 1η έως και την 3η Νοεμβρίου εκτίθετο προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου ενώ πραγματοποιούταν Ιερές Ακολουθίες καθημερινά πρωί και απόγευμα......   Ανήμερα της εορτής, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά.

       Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ο Άγιος Γεώργιος πέτυχε την σωτηρία του. Την πέτυχε γιατί αναζήτησε και γνώρισε τον Μεγάλο Θησαυρό, Τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό, δεν τον πρόδωσε ποτέ στη ζωή Του μέχρι μαρτυρίου, αλλά και ενώθηκε με τον Χριστό διά των Αγίων Μυστηρίων.


        Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, έλαβαν μέρος επίσης ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τριαντης, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού Αρχιμ. π. Ιερόθεος Κοκωσης, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αστακού π. Δημήτριος Τεγας, ο εφημέριος Αγίου Νικολάου Αστακού π. Αθανάσιος Κουλοχερης, ο εφημέριος Αγίου Δημητρίου Γουριωτισσης π. Χρήστος Γιωτης, ο οικείος εφημέριος π. Θεόδωρος Τριαντης και ο αρχιδιακονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρυσόστομος Κελεπουρης.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ