2017-11-07 22:05:56
Φωτογραφία για «ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ»
Εγκαινιάζουμε από σήμερα μια νέα ανάρτηση με τον τίτλο: «ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ», τον οποίο δανειστήκαμε από παλιά στήλη στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ». Εδώ θα παρουσιάζονται σκόρπιες ειδήσεις-κουτσομπολιά-παραπολιτικά με κυρίως στρατιωτικό περιεχόμενο που θα συγκεντρώνουμε από τον ημερήσιο-κυριακάτικο Τύπο, καθώς και από περιοδικά. Ο τίτλος της κάθε είδησης θα είναι έντονος σε κίτρινο φόντο, ενώ στο τέλος της θα υπάρχει η πηγή της. Καλή σας ανάγνωση:

Τεράστια ζημιά για το ΜΤΣ

Άρχισαν οι γκρίνιες στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού για την απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία μειώθηκε το ενοίκιο του εμπορικού κέντρου ΑΤΤΙΚΑ από 24 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο σε 7,5 εκατομμύρια.

Πρόκειται για απόφαση, την οποία τα στελέχη του ΜΤΣ δεν μπορούν να κατανοήσουν και καταλογίζουν ευθύνες σε όσους τη χειρίστηκαν.

Το ΜΤΣ υποχρεούται να καταβάλει και 17 εκατομμύρια ευρώ στο ΑΤΤΙΚΑ αφού η απόφαση έχει αναδρομικό χαρακτήρα.


(ΚΑΡΦΙ-04/11/2017)

--------------------------------------

Έδωσαν τσάμπα το στρατόπεδο «Λιόση»

Με σκανδαλώδεις διαδικασίες οι αρμόδιοι του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης εκποίησαν το στρατόπεδο «Λιόση» στα Άνω Λιόσια. Στον διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε, συμμετείχε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος νοίκιασε για σαράντα χρόνια μια μεγάλη έκταση 36 στρεμμάτων αντί 3.500 ευρώ το μήνα.

Όπως καταλαβαίνετε, κάποιοι στο ΥΕΘΑ δεν ενδιαφέρονται για τα έσοδα του Δημοσίου, γι' αυτό χαρίζουν στην κυριολεξία σε ιδιώτες περιουσίες ανεκτίμητης αξίας.

(ΚΑΡΦΙ-04/11/2017)

--------------------------------------

Τα εξοπλιστικά με ποδοσφαιρικούς όρους

O αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας πτέραρχος Χριστοδούλου ρωτήθηκε από κάποιον γιατί δεν επιλέγουμε τα F-35 αντί της αναβάθμισης των F-16. 0 ίδιος, γνωστός ποδοσφαιρόφιλος, επέλεξε να απαντήσει με ένα ανάλογο επιχείρημα, για να δώσει στον συνομιλητή του να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. «Είσαι μια ομάδα που δεν έχεις πολλές επιλογές. Έχεις 200 εκατομμύρια ευρώ στη διάθεσή σου. Αγοράζεις τον Νεϊμάρ με αυτά τα χρήματα, ή δέκα παίκτες υψηλού επιπέδου με 20 εκατομμύρια τον καθένα, ώστε να φτιάξεις πλήρη ομάδα αντίστοιχου επιπέδου;»

Με λίγα λόγια, ο άνθρωπος είπε το αυτονόητο. Πως με τα χρήματα που διαθέτει η χώρα είναι προτιμότερο να έχει μια ισχυρή αεροπορία στο σύνολό της, παρά ένα σμήνος -γιατί τόσα F-35 θα παίρναμε- πολύ ισχυρό κατ' όνομα. Και όπως πρόσθεσε με νόημα «Μην ξεχνάτε όχι διαθέτουμε τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο».

Άδικο έχει;

ΠΕ.ΚΟΜ.

(ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-04/11/2017)

--------------------------------------

Μάχη με τους Τούρκους στην Καλόλιμνο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη την Πέμπτη στην περιοχή της Καλολίμνου κατά τη διάρκεια της διάσωσης προσφύγων ερευνά το Λιμενικό. Αυτό που συζητείται από προχθές έντονα μεταξύ των ψαράδων της περιοχής που κάθε φορά βγαίνουν για να περισυλλέγουν τους πρόσφυγες, είναι η στάση των τουρκικών λιμενικών σκαφών. Έλληνας ιδιοκτήτης σκάφους που βρέθηκε την Πέμπτη στο νέο ναυάγιο της Καλολίμνου παρεμποδίστηκε από τουρκικό λιμενικό σκάφος την ώρα που προσέγγιζε ναυαγούς προσφυγές για να τους περισυνελέξει. Η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει το ελληνικό πλοίο προκείμενου να το εμποδίσει να μαζέψει από τα παγωμένα νερά τους πρόσφυγες.

(ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-04/11/2017)

--------------------------------------

Σοβαρή συζήτηση

Με πολύ σοβαρό ύφος κουβέντιαζαν επί αρκετή ώρα στο «Μακεδονία Παλλάς» ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με την επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Νότα Νοτοπούλου. Οι εκκρεμότητες στη συμπρωτεύουσα είναι αρκετές και το υπουργείο Άμυνας μπορεί να συμβάλει. Ένα σωρό στρατόπεδα έχει, χώρους που είναι ανενεργοί και μπορούν να δοθούν στην τοπική κοινωνία. Η αλήθεια, επίσης, είναι πως ο Πάνος Καμμένος είναι αρκετά δημοφιλής στη Θεσσαλονίκη. Το διαπίστωσαν κάποιοι δημοσιογράφοι -όχι απαραίτητα φιλικοί μαζί του- που έτυχε να βρίσκονται στο ίδιο εστιατόριο μαζί του, και μας το μετέφεραν.

ΠΕ.ΚΟΜ.

(ΒΡΑΔΥΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-04/11/2017)

--------------------------------------

Μόνο που δεν προσγειώθηκε!

Είτε είναι ο Τούρκος αντιπρόεδρος στην Ελλάδα, ο Χακάν Τσαβούσογλου, είτε όχι, είτε ήταν ο Ερντογάν, ο οποίος θα έλθει στις αρχές Δεκεμβρίου, οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις τους. Τουρκικό ελικόπτερο ΑΒ-412 πέρασε χθες πάνω από τα Ίμια, σε ύψος 100 ποδιών. Στη συνέχεια εξήλθε του FIR Αθηνών. Μια μέρα πριν, οι γείτονες προέβησαν σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Έξι τουρκικά αεροσκάφη την Πέμπτη, σε Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών. Τα τουρκικά αεροσκάφη -δύο F-16, τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό, ένα CN-235 και τρία ελικόπτερα- προέβησαν επίσης σε έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIRΑθηνών. Τα δυο τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Κατά τα άλλα, περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες τον Ερντογάν (ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-04/11/2017)

--------------------------------------

Θα δίνουν και μισθό στους αντιρρησίες συνείδησης!

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που η χώρα απειλείται από την Τουρκία και απαιτείται η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, το ελληνικό κράτος επιβραβεύει τους αντιρρησίες συνείδησης προωθώντας την εναλλακτική θητεία και μάλιστα σε δήμους.

Με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών ζητείται από τους δήμους της χώρας να καταγράψουν τις θέσεις όπου θα μπορούσαν να υποδεχτούν αντιρρησίες συνείδησης προκειμένου να υλοποιήσουν την εναλλακτική θητεία τους.

Αυτό, όμως, είναι ίσως το λιγότερο, καθώς σύμφωνα με νομολογία που υπάρχει οι δήμοι, όπως και όλοι οι κρατικοί φορείς στους οποίους θα μπορούσαν να υπηρετήσουν οι αντιρρησίες στράτευσης οφείλουν να εξασφαλίσουν δωρεάν στέγη και σίτιση, όπως αντίστοιχα συμβαίνει για τους έφεδρους οπλίτες στον Ελληνικό Στρατό.

Σαν οπλίτες!

Και λόγω του γεγονότος ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, οι δήμοι υποχρεούνται να πληρώνουν τους αντιρρησίες στράτευσης με χρηματικό ποσό ίσο με το ποσό που διατίθεται για τη σίτιση, τη στέγαση, την ένδυση και τις μετακινήσεις των οπλιτών, το ύψος του οποίου είναι 223,53 ευρώ μηνιαίως.

Αν, λοιπόν, ο ΟΤΑ δεν μπορεί να παράσχει στους αντιρρησίες συνείδησης στέγη και τροφή, θα πρέπει να δηλώσει ότι θα τους καταβληθεί μισθός, για τον οποίο, όπως προκύπτει από σχετική βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας του, έχουν προβλεφθεί ή πρόκειται να προβλεφθούν σχετικές πιστώσεις στον αντίστοιχο ετήσιο προϋπολογισμό του.

Και αρνούνται τη στράτευση, και θα τους πληρώνει ο Κρατικός Προϋπολογισμός...

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-04/11/2017)

--------------------------------------

Ακούγονται ακριβά

Μια εύλογη απορία διατυπώνει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Βαρβιτσιώτης: Πως είναι δυνατόν να κοστίζει 1,1 δισ. ευρώ ο εκσυγχρονισμός 85 σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-16 και αντίστοιχα μισό δισεκατομμύριο ο εκσυγχρονισμός μόλις πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, των περίφημων Ρ-3 ORION, όπως αυτός που υπέγραψε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πριν από δύο χρόνια;

Με όποια εξίσωση κι αν το εξετάσει κανείς ο εκσυγχρονισμός των πέντε (παλαιών) αεροσκαφών ακούγεται πανάκριβος. Πάσα απάντηση ή διευκρίνιση δεκτή...

Β.Χ.

(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-5/11/2017)

--------------------------------------

Αναμνήσεις

Στον διάδρομο του 4ου ορόφου, αυτόν που οδηγεί στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, εθεάθη την περασμένη Τετάρτη ο παλιός βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος. Απ’ ό,τι μάθαμε, οι δυο τους συνομίλησαν αρκετή ώρα για τις πολιτικές εξελίξεις και το παλιά χρόνια της ΟΝΝΕΔ, τότε που ο πρώην δήμαρχος Πειραιά ήταν κραταιός πρόεδρος της οργάνωσης και ο Πάνος Καμμένος ένας απλός στρατιώτης της παράταξης...

Γ.Δ.

(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-05/11/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ