2017-11-08 08:24:14
Φωτογραφία για Γιατί τα απλά σάντουιτς θα είναι πάντα καλύτερα από τα «πειραγμένα»
Όταν μιλάμε και πολύ περισσότερο όταν τρώμε ένα σάντουιτς, πρέπει να ακολουθούνται κάποιες βασικές αρχές. Το σάντουιτς μπορεί να φαίνεται απλοϊκό έως βαρετό αλλά ταυτόχρονα να είναι συναρπαστικό και να σκορπά συγκινήσεις. Μην πτοείσαι αν δεν έχει πολλά υλικά, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν χρειάζονται καν.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και όση ασχολούνται επαγγελματικά με την μαγειρική, υπάρχουν στιγμές, όταν είναι μόνοι στο σπίτι, που κάνουν προσπάθειες να δημιουργήσουν το απόλυτο σάντουιτς.

Συνδυάζουν ένα σωρό υλικά, πολλές φορές αταίριαστα μεταξύ τους, προκειμένου να παρουσιάσουν εκείνο για το οποίο θα μιλά όλος ο κόσμος. Ξέρεις κάτι όμως, τα κλασικά του είδους έχουν κάποιο λόγο για τον οποίο ξεχωρίζουν και αυτός είναι η απλότητά τους. Τα κανονικά σάντουιτς δημιουργήθηκαν απλά και τέλεια και υπάρχει λόγος γι' αυτό.

Τα σάντουιτς μόνο με ζαμπόν για παράδειγμα. Είναι καλά ακόμη και χωρίς τυρί, αρκεί να επιλέξεις μια πολύ καλή μουστάρδα και ένα σωστό ψωμί. Μια ιστορία 150 χρόνων που όσο κι αν προσπαθούν να τις προσθέσουν κάποιες βελτιώσεις, δεν επιδέχεται αλλαγής και έχει τέλεια γεύση. Έτσι «γεννήθηκε» άλλωστε. Όχι, δεν είναι κακό το κατσικίσιο τυρί ή το προσούτο στα σάντουιτς. Αλλά η απλότητα είναι καλύτερη.


Πάρε για παράδειγμα το club sandwich. Υπάρχει σε κάθε μενού all day μαγαζιού και πάντοτε θα υπάρχει, στην πλειοψηφία στην κλασικότερη εκδοχή του. Είναι πανέμορφο και γευστικότατο και χρειάζεται πολύ απλά υλικά: γαλοπούλα, μπέικον, τυρί γκούντα, μαγιονέζα, μαρούλι, ντομάτα.

Δε λέω, κάποιες twisted εκδοχές κλασικών σάντουιτς παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Αλλά τα «παραδοσιακά» πάντοτε θα είναι αυτά από τα οποία ξεκινάς και στα οποία θα καταλήγεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ