2017-11-08 19:44:15
Φωτογραφία για «Οργανωνόμαστε για νέα τετραετία» το μήνυμα της Κοινοβουλευτικής του ΣΥΡΙΖΑ
Χωρίς απρόοπτα και εντάσεις κύλησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με όσα είχαν συμβεί κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, με τη γκρίνια τότε να στρέφεται τόσο προς τον πρωθυπουργό, όσο και προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αυτή τη φορά, οι ενστάσεις ήταν σαφώς λιγότερες και η συναίνεση εμφανής. 

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στις 16:00 το μεσημέρι, έχοντας διαρκέσει περίπου 5 ώρες και αφού εξέτασε τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν 35 βουλευτές και σύμφωνα με τις πληροφορίες μόνο ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, εξέφρασε προβληματισμό σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση και το αν «βγαίνει». Τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο για την έξοδο από το Μνημόνιο και ότι πρέπει να φτιαχτεί μια μετα-μνημονιακή ατζέντα.


«Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς προβλήματα και εντός χρονοδιαγράμματος» απάντησαν Θεοπεφτάτου και Ζαχαριάδης, οι οποίοι προσπάθησαν να μεταφέρουν την κουβέντα προς «τη λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας».

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη γραμματέα της ΚΟ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, όπως και από τον διευθυντή της ΚΟ Κώστα Ζαχαριαδη, η συνεδρίαση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και εκφράστηκε λελογισμένη αισιοδοξία από τους βουλευτές, οι οποίοι εκτίμησαν πως η ισορροπία και η καλυτέρευση της οικονομίας, θα αποτυπωθεί στην κοινωνία.

Η εισήγηση Τσίπρα και τα Paradise Papers

Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα, έκανε εκτενέστατη αναφορά στα Paradise Papers, που φαίνεται πως θα αποτελέσει μόνιμη επωδό στην κυβερνητική ρητορική του επόμενου διαστήματος όπως έδειξαν και οι βαρύτατες εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας για «κυνισμό» και «ηθική της ανηθικότητας».

Ο Αλέξης Τσίπρας, έμεινε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης στην αίθουσα της Γερουσίας. Άκουσε όλους τους βουλευτές, όμως δεν απάντησε σε κανέναν.

Τι είπαν οι υπουργοί

Ο Γιάννης Δραγασάκης, πήρε το λόγο και αν και δεν απάντησε ούτε εκείνος σε κανέναν από τους προβληματισμούς των βουλευτών, μίλησε για τα επόμενα κυβερνητικά βήματα. Ο αντιπρόεδρος ζήτησε ακόμα, καλύτερο συντονισμό μεταξύ κυβέρνησης και βουλευτών.

Συζήτηση έγινε και για τους πλειστηριασμούς, στην οποία και παρενέβη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τους πλειστηριασμούς «κομβικής σημασίας» ώστε να μην κινδυνεύσουν οι τράπεζες, τονίζοντας παράλληλα όμως πως αυτοί θα αφορούν μόνο μεγαλοοφειλέτες.

Η αισιοδοξία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από την κοινοβουλευτική ομάδα, οι βουλευτές ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τη συνέχεια, ενώ το θετικό κλίμα αποτυπώθηκε και στη φράση που χρησιμοποιήθηκε στη λήξη της συνεδρίασης «οργανωνόμαστε για την επόμενη τετραετία».

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ