2017-11-09 11:43:17
Φωτογραφία για ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΠΛΗΡΟΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ
«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται» αναφέρει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε σχετική ανακοίνωσή της για τη χορήγηση διήμερης άδειας στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας» επισημαίνει η Ομοσπονδία. Διερωτάται επίσης: «Ποιο κριτήριο δεν τηρείται για την χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της ''προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας''». «Το καλοκαίρι ως η εποχή του ''όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω'' παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα» σημειώνουν οι σωφρονιστικοί, προσθέτοντας πως αν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα είχε πάρει την άδεια «πολύ νωρίτερα».


Σημειώνεται ότι στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού, με 48ωρη άδεια, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για την τρομοκρατική οργάνωση «17Ν», Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο Δ. Κουφοντίνας θα εξέλθει από τη φυλακή για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Η 48ωρη άδεια είναι η πρώτη που εγκρίνεται από το Συμβούλιο των φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις του και στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος που ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους. Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής (πειθαρχικά κλπ.).

Σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα έχουν επιβληθεί αυστηροί περιοριστικοί όροι, όπως η εμφάνιση δύο φορές τη μέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του στο Βαρνάβα Αττικής.

Είναι η πρώτη φορά που για τη χορήγηση της διήμερης άδειας συναίνεσε και ο εισαγγελέας επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου, γι΄ αυτό και τελικά η άδεια χορηγήθηκε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ