2017-11-09 14:06:00
Φωτογραφία για Ιωάννα Κούρτοβικ συνήγορος Δ. Κουφοντίνα: «Η άδεια είναι ένα δικαιώμα για τον κρατούμενο, που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες μέσα στις φυλακές»
Σύμφωνα με την κ. Κούρτοβικ, ένα δίκαιο συμβούλιο έκανε μια δίκαιη κρίση, κρίνοντας με βάση τον νομό χορήγησε την άδεια.

Η άδεια είναι ένα δικαιώμα για τον κρατούμενο, που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες μέσα στις φυλακές, δήλωσε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ, λίγα λεπτά αφότου ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για την τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» βγήκε από τις φυλακές με 48ωρη άδεια.

Σύμφωνα με την κ. Κούρτοβικ, ένα δίκαιο συμβούλιο έκανε μια δίκαιη κρίση, κρίνοντας με βάση τον νομό χορήγησε την άδεια.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Δήλωση της συνηγόρου του Δ. Κουφοντίνα Ιωάννας Κούρτοβικ

«Το ευχαριστούμε και περιμένουμε και από εσάς και από οσους παρεμβαίνουν στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων να σεβαστούν τον κρατούμενο και να πάψουν να ασχημονούν στα κανάλια» σημείωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Όπως είπε, το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν αποτελεί παράγοντα κρίσης για την άσκηση των δικαιωμάτων ενός κρατούμενου. Ο νόμος δεν προβλέπει ότι μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία αυτή με οποιοδήποτε τρόπο.

Σημείωσε ακόμη ότι οι δηλώσεις μετάνοιας δεν είναι κριτήριο για την απόδοση της άδειας, επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά ο νόμος εφαρμόστηκε.
eglimatikotita
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ