2017-11-09 20:16:56
Φωτογραφία για Επιτροπή Πρωτοβουλίας Εργαστηριακού τομέα: ώρα για δράση !
Επιτροπή Πρωτοβουλίας

Αθήνα 8/11/2017

Αγαπητοί Συνάδελφοι

«Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις» Η φράση δεν αφορά μόνο την ιατρική αλλά και όλα τα κοινωνικά και προσωπικά προβλήματα .

Για λόγους που δεν είναι ώρα να αναλύσουμε οι εργαστηριακοί γιατροί και τα εργαστήρια έφτασαν να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επαγγελματικής επιβίωσης με την εφαρμογή του clawback @ rebate στο βάθος μια τριετίας συσσωρευμένης σε μια πράξη. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο όσων έχουν αρνητικό αποτέλεσμα αλλά και όσων έχουν σήμερα θετικό. Το σύστημα αυτό αν δεν καταπολεμηθεί τώρα που αναδεικνύεται το πρόβλημα θα επανεμφανιστεί στο μέλλον πιθανότατα σε χειρότερη βαθμό και σε περισσότερους συναδέλφους.

Ήδη η κυβέρνηση με ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ τροπολογία αλλάζει το νομικό πλαίσιο καθιστώντας τον συμψηφισμό αυτοδίκαιο και για να εκβιάσει αυστηροποιεί τις επιπτώσεις σε περίπτωση αρνήσεως αποδοχής του συμψηφισμού. Ο αυταρχισμός σε όλο το μεγαλείο Συνεπώς όλοι πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να αντιδράσουν. 


Με τις σκέψεις αυτές με πρωτοβουλία κάποιων συναδέλφων τα ονόματα των οποίων ακολουθούν έγινε μια άτυπη μάζωξη για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω στα επίμαχα θέματα τις οικονομικής ασφυξίας έως και εξουθένωσης που προκαλείται στα εργαστήρια καταλήξαμε σε κάποια συμπεράσματα.

1. Μετά από την διαπίστωση ότι τόσο τα ΔΣ της ΠΟΣΙΠΥ και της ΠΕΕΒΙ αποφεύγουν την πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης των μελών τους, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα δεν είναι μείζον και προκειμένου να γίνει και ενημέρωση αλλά και για να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση και συλλογικά του προβλήματος 

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

Σε κοινή Γενική Συγκέντρωση όλοι οι εργαστηριακοί γιατροί της Αθήνας και όχι μόνο (Βιοπαθολόγοι , Ακτινολόγοι , Κυτταρολόγοι , Παθολογοανατόμοι , Πυρηνικοί Γιατροί) την Τετάρτη 15/11/2017 στο Ξενοδοχείο Τιτάνια Πανεπιστήμιου 52 και ώρα 7.30 μμ. Η πρόσκληση περιλαμβάνει και τις διοικήσεις των σωματείων Βιοπαθολόγων, Ακτινολόγων Πυρηνικών Ιατρών καθώς και την ΠΟΣΙΠΥ ως ομοσπονδία όλων των ανωτέρων.

2. Ταυτόχρονα ζητάμε δημόσια από τα σωματεία να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις των μελών τους ΠΕΕΒΙ , Ενωση Ακτινολόγων, Ένωση Απεικονιστών

3. Διαπιστώσαμε από τις νομικές συμβουλές που έχει λάβει έκαστος εξ ημών ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στηριχθεί μια προσφυγή κατά της εξοντωτικής επιβολής πληρωμών και παρακρατήσεων . Διαπιστώσαμε επίσης ότι η απαίτηση να απεμπολήσουμε κάθε ένδικο μέσω κρύβει τον φόβο της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για τυχών χρήση αυτών των μέσων και για αυτό τον λόγω ύπουλα εκπρόθεσμα αντικοινοβουλευτικά και αντισυνταγματικά επιχειρεί την αλλοίωση του θεσμικού πλαισίου αλλάζοντας στο παρά πέντε τους κανόνες του παιχνιδιού.

4. Σκεφτήκαμε επίσης να ενημερώσουμε όλους τους Ι.Σ. και ΠΙΣ και να ζητήσουμε την συμπαράστασή τους στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τέλος.

Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίησή σας και την συμμετοχή σας γιατί πρέπει να δείξουμε την βούλησή μας να λύσουμε όσο πιο δυναμικά μπορούμε το πρόβλημα.

Εκτιμάμε ότι όσο πιο πολυπληθής θα είναι η συμμετοχή και οι προσφυγές τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα επίλυσης του προβλήματος και μην ξεχνάτε ότι μετά το 12-15 έρχεται το 16-17 και έπεται το 18 κλπ και πρέπει να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Τι θέλουμε από εσάς

Να στείλετε όλοι με e-mail στην ΠΕΙΒ στην Ένωση Ακτινολόγων και Ένωση Απεικωνιστών Ακτινολόγων αίτημα για Γ.Σ. άμεσα την Τετάρτη 15/11

Να απαιτήσετε από τους Ιατρικούς Συλλόγους δραστηριοποίηση έναντι των συμψηφισμών εγγράφως

Και να συμμετάσχετε στην Γενική Συνέλευση.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας

Καρούσου Μαρία

Βλόντζου Ευαγγελία

Βιδάκης Γεώργιος

Ρουτσιας Ιωάννης

Κοροπούλης Πέτρος

Κομβολίδου Μαρία

Αλμπανοπούλου Αθηνά

Μαριάνα Παπαδημητρίου

Σπυροπούλου Αικατερίνη

Μαρία Fesus Girier

Πετράκου Φράγκου Αντιόπη

Τσουμακιδου Ελένη 

Αναγνώστου Αρχιμήδης

Θεοδωροπουλου Μαρίνα

Φαβίου Ελσα

Παπαθεοδώρου D. και 

Αναγνώστου Λεωνίδας συνταξιούχος μετά από πρόσκληση

Τα δύο παρακάτω υποδείγματα στείλτε τα το πρώτο στα ΔΣ των Σωματείων ΠΕΕΒΙ , Ενωση Ακτινολόγων , Ενωση Απεικωνιστών Ακτινολογων Ενωση Πηρυνικων Γιατρών

&

το δεύτερο στον Ιατρικό σας σύλλογο

Προς την ………………………………….

Εγώ ο/η ……………………………………. Μέλος της Ενωσης ………………………αιτούμε την σύγκληση Γ.Σ για την Τετάρτη 15/11/2017 για το σοβαρό θέμα των συμψηφισμών και την λήψη αποφάσεων μετά την ενημέρωση που θα μας γίνει

Υπογραφή

Προς τον ΙΣ …………………..

Παρακαλώ όπως δραστηριοποιηθείτε κατά των συμψηφισμών του ΕΟΠΥΥ και αντιδράσετε προστατεύοντας με σαν μέλος σας από το οικονομικό αφανισμό ζητώντας παράλληλα από τον ΠΙΣ που είστε μέλος του να κάνει το ίδιο. Κυρίως πρέπει να μας προστατεύσετε από τον ΕΟΠΥΥ που εκβιαστικά ζητά την απεμπόληση των ενδίκων μέσων μου κατά των αποφάσεων του που χαρακτηρίζονται από αδιαφάνεια και αυθαιρεσία με την εφαρμογή αναδρομικών δυσμενών για τους εργαστηριακούς νόμους

Ονοματεπώνυμο και υπογραφή
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ