2017-11-10 00:45:04
Φωτογραφία για Κροατία - Ελλάδα 4-1
Η Εθνική ομάδα προδόθηκε από την άμυνά της και γνώρισε την ήττα με 4-1 από την Κροατία στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα μπαράζ εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πλέον, το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα έχει δύσκολο έργο, καθώς χρειάζεται νίκη με σκορ 3-0 στο ματς – ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Τα γκολ των Κροατών σημείωσαν οι Μόντριτς (13' πεν.), Κάλινιτς (19'), Πέρισιτς (34') και Κράμαριτς (49'), ενώ για την Ελλάδα μείωσε προσωρινά στο 30’ ο Παπασταθόπουλος.

Ο αγώνας

Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε απροετοίμαστη για ένα τόσο κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι και παράλληλα αιφνιδιάστηκε, καθώς στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα δέχθηκε δύο γκολ και βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Η έλλειψη πλάνου και φαντασίας, η κακή ποιότητα στην οργάνωση και τη δημιουργία, σε αντιδιαστολή με την ανωτερότητα των Κροατών έφεραν την Εθνική σε δύσκολη θέση και πλέον η Ελλάδα θα ψάξει ένα… θαύμα για να μπορέσει να προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ.


Ένα λάθος του Ορέστη Καρνέζη άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» στο πρώτο ημίχρονο. Ο διεθνής τερματοφύλακας, ο οποίος έχασε το κοντρόλ της μπάλας, ανέτρεψε τον Κάλινιτς και υπέπεσε σε πέναλτι, ενώ ο Μόντριτς άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό. Τουλάχιστον, ο Έλληνας κίπερ γλίτωσε την αποβολή και έτσι η Ελλάδα συνέχισε με δέκα παίκτες.

Μέχρι να συνέλθουν οι διεθνείς δέχθηκαν το δεύτερο γκολ. Ο Κάλινιτς στο 19΄ σκόραρε από κοντά και έβαλε τους Κροάτες σε τροχιά πρόκρισης. Ο Σκίμπε άλλαξε τον αμυντικό σχηματισμό με τους τρεις στόπερ σε άμυνα των τεσσάρων, με τον Τζαβέλλα αριστερά και τον Μανιάτη δεξιά, γεγονός που βοήθησε την Ελλάδα να μειώσει. Ο Παπασταθόπουλος αναπτέρωσε τις ελπίδες μειώνοντας με κεφαλιά στο 30΄, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Πέρισιτς έδωσε εκ νέου «αέρα» δύο τερμάτων στη «Χρβάτσκα».

Οι Κροάτες με την τεχνική, την ταχύτητα και την απλότητα στο παιχνίδι τους κατάφεραν να ολοκληρώσουν το παιχνίδι με συγκομιδή τεσσάρων γκολ απέναντι σε μία ομάδα που στο σύνολο των προκριματικών είχε δεχθεί μόλις 6 γκολ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου όλοι περίμεναν την αντίδραση της Ελλάδας, αλλά το φθηνό λάθος του Σταφυλίδη στο 49ο λεπτό, όταν πήγε να γυρίσει την μπάλα με το στήθος στον Καρνέζη, απέφερε το τέταρτο γκολ της ομάδας του Ντάλιτς με σκόρερ τον Κράμαριτς κι έδωσε τη χαριστική βολή στην Εθνική, η οποία απειλούσε μόνο σε στατικές φάσεις.

Στο 60΄ ο Σούμπασιτς έκανε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Μήτρογλου, στο 63΄ ο Παπασταθόπουλος πήρε και πάλι την κεφαλιά αλλά αστόχησε, ενώ στο 75΄ νέα κεφαλιά, του Μήτρογλου, έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι και στο 90΄ ο τερματοφύλακας της Μονακό απέκρουσε σωτήρια στη γωνία του άλλη μια κεφαλιά του Έλληνα στράικερ.

Κροατία – Ελλάδα 4-1 (ΣΚΑΪ, COSMOTE SPORT 1)

Γκολ: 13' πεν. Μόντριτς (Κροατία), 19' Κάλινιτς (Κροατία), 30' Παπασταθόπουλος (Ελλάδα), 34' Πέρισιτς (Κροατία), 49' Κράμαριτς (Κροατία)

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ