2017-11-10 09:37:21
Φωτογραφία για Έκτακτη σύσκεψη του υπ.Υγείας με τους φαρμακοβιομηχάνους για τα νοσοκομειακά φάρμακα και τις εκπτώσεις! Όλο το παρασκήνιο
Παρασκευή 10 Νοέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τα Νοσοκομειακά φάρμακα.

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και εκπρόσωποι τόσο των ελληνικών όσο και των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών (ΠΕΦ και ΣΦΕΕ), προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για τη δαπάνη τόσο των νοσοκομειακών φαρμάκων που διατίθενται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ όσο και των εξωνοσοκομειακών φαρμάκων.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας άλλωστε απέσυρε την τελευταία στιγμή διάταξηπου είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το ωράριο των γιατρών με την οποία ενοποιούσε τη φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα νοσοκομειακά φάρμακαπου δίνονται μέσω των φαρμακείων του και των εξωνοσοκομειακών φαρμάκων με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών επιστροφής χρημάτων και εκπτώσεων (clawback και rebate).


Να σημειωθεί παρεμπιπτόντως ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης χωρίς τη διάταξη. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που αλλάζει το ωράριο των γιατρών του ΕΣΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Τόσο οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι (ΠΕΦ) όσο και οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών εταιρειών (ΣΦΕΕ) αντέδρασαν στη διάταξη δεδομένου πως θα επέφερε επιπλέον επιβάρυνση σε κάποιες εταιρείες που διέθεταν φάρμακα μόνο της μίας κατηγορίας.

Έτσι θα επιχειρηθεί να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να διευκολυνθούν τόσο οι ελληνικές εταιρείες όσο και οι πολυεθνικές.

Η σύσκεψη θα γίνει στο πλαίσιο της Επιτροπής παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ ΣΦΕΕ και ΠΕΦ θα πρέπει να παρουσιασθούν στον υπουργό Υγείας με κοινή πρόταση ώστε να γίνει αποδεκτή, με βάση και τις οδηγίες του Ανδρέα Ξανθού. Γι αυτό και πριν τη συνάντηση με τον υπουργό, οι εκπρόσωποι των εταιρειών αναμένεται να συναντηθούν προκειμένου να επεξεργαστούν ένα σχέδιο από κοινού.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ