2017-11-10 12:17:16
Φωτογραφία για Θα χαρίσει η Μαλαισία μια σημαντική επιτυχία για το MiG-35, ή…
Η Αεροπορία της Μαλαισίας μελετά την απόκτηση ελαφρών μαχητικών πολλαπλών ρόλων για να ενισχύσει τα μαχητικά F/A-18D και Su-30MKM που διαθέτει. Νωρίτερα εντός του έτους η χώρα μελετούσε την απόκτηση 18 προηγμένων μαχητικών για να αντικαταστήσει τα γερασμένα MiG-29 που διαθέτει.

Υποψήφια ήταν τότε τα Gripen, Typhoon και Rafale των Saab, BAE Systems και Dassault, αντίστοιχα. Ωστόσο το πρόγραμμα δεν προχώρησε. Αν και το νοτιοκορεατικό FA-50 το οποίο έχουν προμηθευτεί η Ταϊβάν και η Ινδονησία, θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση, η Μαλαισία φέρεται να αναζητά τη λύση στην ανατολική αγορά.

Πρόκειται για μια χώρα που προβαίνει σε αγορές και από την Ανατολή και από τη Δύση. Έτσι, σταδιακά διογκώνεται η φημολογία ότι είναι πιθανή η επιλογή είτε του ρωσικού νέας γενιάς MiG-35 ή του κινεζικού J-10 ή του πακιστανικού JF-17 (σε συνεργασία με τους Κινέζους).

Το MiG-35 θεωρείται μια καλή τεχνολογικά και συμβατή με την πρότερη κατάσταση λύση για την αντικατάσταση των MiG-29. Η πακιστανική PAC (Pakistan Aeronautical Complex) ελπίζει και θα προσπαθήσει να καταφέρει να προωθήσει το JF-17 στη Μαλαισία, αν και η μαλαισιανή Αεροπορία διέψευσε ότι ενδιαφέρεται για τον συγκεκριμένο τύπο μαχητικού.


Το JAS-39C/D Gripen της SAAB αποτελεί επίσης μια λύση για «ελαφρύ μαχητικό», αν και εκκρεμεί ο ορισμός της έννοιας ώστε να διαπιστωθεί ποιες είναι οι πραγματικές υποψηφιότητες για την αντικατάσταση των MiG-29.

Από όλες τις «δυτικές» λύσεις το Gripen ίσως αποτελεί την πλέον συμφέρουσα, όσον αφορά το κόστος απόκτησης και συντήρησης και μπορεί να φέρει τα βλήματα της οικογένειας RBS-15 (αέρος-επιφανείας και αέρος-εδάφους) και άλλα πλήρως πιστοποιημένα όπλα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ