2017-11-10 16:19:47
Φωτογραφία για Γιάννης Βογιατζής: «Συγκινήθηκα…»
Μετά  από  50  χρόνια ο Γιάννης Βογιατζής πρωταγωνιστεί ξανά στην ταινία  «Γοργόνες  και μάγκες», η οποία έχει μεταφερθεί στο θέατρο για πρώτη φορά.

 «Συγκινήθηκα, ήταν και μία «ευτυχής συγκυρία», επειδή θα έπαιζα Πιραντέλο στο Εθνικό θέατρο και αναβλήθηκε για του χρόνου την τελευταία στιγμή, για λόγους που δεν ξέρω και δεν έψαξα να βρω. Δεν κλήθηκα να κάνω πρόβες και το συμβόλαιο πήγε για του χρόνου, Είπα ότι αυτό το χρόνο θα μείνω έτσι, ήθελα να πάω και στην Αμερική και θεώρησα ότι αυτό είναι μια ευκαιρία. Μου τηλεφώνησε ο Γιώργος Βάλαρης,  μου είπε ότι θέλει να κάνει ένα θεατρικό και να μην του αρνηθώ. Μου είπε ότι είχε την ιδέα να κάνουμε το μιούζικαλ «Γοργόνες και μάγκες» και του είπα: «Ποιο είναι αυτό; γιατί τα έχω μπερδέψει…» τόνισε στο Λοιπόν.

 – Δεχθήκατε αμέσως;

«Μου είπε ότι είναι αυτό που κάνω τον   ταβερνιάρη.. «εν τω τηγανίω». Όσοι έπαιζαν τότε δεν μπορούν να κάνουν τον ίδιο ρόλο, γιατί ήταν νέα παιδιά κι έκαναν ζευγάρια ερωτικά
. Ο δικός μου ρόλος μπορεί να  παιχτεί, γιατί ένας ταβερνιάρης μπορεί να είναι νέος   ή   ηλικιωμένος, πόσω μάλλον σε μια μεσαία ηλικία όπως είμαι εγώ!  (Γέλια.) Του είπα ότι θα το έβλεπα και για διαβολική σύμπτωση είδα την ταινία, την είχαν βάλει 2-3 φορές τα κανάλια. Το είδα λοιπόν κατά σύμπτωση μία φορά  και  το  θυμήθηκα. Ήταν να παίξουν κι άλλοι ηθοποιοί, που για άλλους πολλούς λόγους τελικά δεν έπαιξαν. Είπα «ναι» και την πρώτη μέρα που πήγα για πρόβα είχαν αρχίσει τα χορευτικά, τα τραγούδια και μόλις άκουσα τη μουσική, συγκινήθηκα μέχρι δακρύων, θα βρισκόμαστε στο θέατρο «Μπρόντγουεϊ». Είναι ή μουσική του φίλου μου, του Μίμη Πλέσσα, που τον αγαπώ πολύ. Πηγαίναμε χρόνια ολόκληρα τα καλοκαίρια για ψαροντούφεκο. Από το χώρο το δικό μας είχα φιλία και με τον Νίκο Κούρκουλο. Με τον Νίκο περισσότερο παρέα κάναμε στο ψαροντούφεκο παρά στο θέατρο και στον κινηματογράφο.»
grxpress
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ