2017-11-10 17:00:30
Φωτογραφία για Πότε ερωτευόμαστε παθιασμένα;
Τι είναι ο έρωτας; Μια ανεξέλεγκτη έκρηξη ορμονών; Ένα συναίσθημα που διανθίζει με πάθος τη ζωή μας; Αυτά και πολλά άλλα.

Όμως σε ασυνήθιστες, αγωνιώδεις και επικίνδυνες καταστάσεις (πολιτικές διαδηλώσεις, κρίσιμοι αθλητικοί αγώνες, επικίνδυνοι κλυδωνισμοί σε μια αεροπορική πτήση, πόλεμος, σεισμός, καταστροφικά καιρικά φαινόμενα) ο έρωτας μπορεί και παραβλέπει τις περιττές λεπτομέρειες και αναπτύσσεται εκπληκτικά γρήγορα και έντονα μεταξύ αγνώστων.

Διεγερτικές συνθήκες Σύμφωνα με τον καθηγητή Arthur Aron από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, οι ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για να ερωτευτεί κάποιος αστραπιαία είναι να βρίσκεται κάτω από ιδιαίτερα διεγερτικές για το σώμα του συνθήκες, όπως μια πολιτική διαδήλωση, ένα κρίσιμο ματς, μια επικίνδυνη αεροπορική πτήση. Κατά κανόνα όλοι σε αυτές τις περιπτώσεις νιώθουν συνεπαρμένοι, ξεσηκωμένοι και σε πλήρη εγρήγορση.

Η παρατήρηση αυτή είναι μεν τεκμηριωμένη από τους ψυχολόγους, αλλά δεν υπάρχει καθαρή ερμηνεία του φαινομένου. Η γνώμη του καθηγητή είναι ότι μάλλον τείνουμε να συνδέουμε το άτομο που ερωτευόμαστε με την έντονη κατάσταση που ζήσαμε, βλέποντας στο πρόσωπό του την επέκταση του εαυτού μας.


Στον πόλεμο, στον σεισμό και στο τσουνάμι

Έχει αποδειχτεί ότι κάτω από αντίξοες καταστάσεις ανθίζουν πολλές ερωτικές σχέσεις γεμάτες ακραίο πάθος για ζωή και λαχτάρα για επιβίωση. Όπως ομολογούν άνθρωποι που ερωτεύτηκαν σφοδρά κατά τη διάρκεια πολέμου, σεισμού, ομαδικού ατυχήματος ή τσουνάμι, σε τέτοιες στιγμές «δεν ζητάει τίποτα ο ένας από τον άλλον, παρά μόνο να είναι αυτός που είναι».

Βιώνοντας μαζί μια φυσική καταστροφή ή ένα ατύχημα κάποιοι γίνονται ζευγάρια σε χρόνο ρεκόρ. Όλα τα προκαταρκτικά βήματα δημιουργίας μιας σχέσης παραλείπονται και οι συνήθεις ανιχνευτικές συμπεριφορές καταργούνται, ώστε να κερδηθεί χρόνος.

Όμως υπάρχει και άλλη εξήγηση: Σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες, οι εικόνες των εγκεφάλων των φρεσκοερωτευμένων δείχνουν ότι ο παθιασμένος έρωτας είναι σαν ένα προσωρινό φάρμακο, που φέρνει ευφορία και ένα είδος μέθης, μειώνοντας την ανάγκη για ύπνο και φαγητό.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ