2017-11-10 21:04:07
Φωτογραφία για Κάρλα Μπρούνι: «Η σεξουαλική παρενόχληση είναι ζήτημα εξουσίας»
Μία μέρα μετά τις δηλώσεις της Μόνικα Μπελούτσι που ισχυρίστηκε ότι πρέπει να διαχωρίσουμε τον βιασμό από το έντονο φλερτ, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Κάρλα Μπρούνι παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» και είπε την άποψή της για τη βροχή καταγγελιών που ακολούθησε το σκάνδαλο Γουάινσταϊν.

«Οι επώνυμοι που αποκάλυψαν την τραυματική εμπειρία ανακουφίστηκαν. Μπορεί, παράλληλα, να αποτελέσει και παράδειγμα για τις απλές γυναίκες που υφίστανται όλα αυτά στους χώρους εργασίας τους, και δεν έχουν την δύναμη να καταγγείλουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις το όλο θέμα έχει πάντα να κάνει με την εξουσία. Όταν κάποιος θεωρεί πως μπορεί να θέσει κάποιον άλλον σε κατάσταση υποτέλειας, γεννιέται πραγματικός πόνος. Αν είσαι νέος μπορεί να σου δημιουργηθεί σοβαρό τραύμα. Πρόκειται για ταπεινωτικές καταστάσεις που γεννούν αίσθημα ενοχής», υπογράμμισε η σύζυγος του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με την Κάρλα Μπρούνι «δεν έχει σημασία πόσος καιρός έχει περάσει» διότι «ο λόγος αποκαθιστά την αξιοπρέπειά μας και δεν μετρά αν τα θύματα αποφάσισαν να μιλήσουν έπειτα από είκοσι χρόνια».

«Είναι πραγματικά περίεργος ο κόσμος αυτός, στον οποίο αν είσαι θύμα πρέπει να ντρέπεσαι. Χάρη σε αυτές τις διάσημες γυναίκες, τόσες άλλες, που ανήκουν σε άλλους χώρους και υφίστανται την ίδια μεταχείριση, ίσως βρουν το θάρρος να μιλήσουν», καταλήγει η Ιταλίδα καλλιτέχνιδα.

Αυτή τη περίοδο, η Κάρλα Μπρούνι έχει ξεκινήσει την παγκόσμια μουσική της περιοδεία, επιλέγοντας για αρχή χώρες της Ευρώπης και αργότερα της Αμερικής. Πρόσφατα, βρέθηκε και στην Ελλάδα. Η επιλογή της Αθήνας για το ξεκίνημα της περιοδείας της δεν ήταν καθόλου τυχαία γιατί η ίδια είναι λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και αποφάσισε να κάνει την πρεμιέρα της μουσικής δουλειάς της με το «French Touch» στη χώρα μας.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ