2017-11-12 09:55:23
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Αισιόδοξα μηνύματα για το 2,5 ετών αγοράκι που έπεσε σε λαγκάδι
Αναπνέει μόνο του, χωρίς μηχανική υποστήριξη!

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του μόλις δυόμιση ετών αγοριού από την Βουλγαρία, το οποίο έπεσε προχθές το απόγευμα σε λαγκάδι με μισό μέτρο νερό στην περιοχή του Καπελέτου Βάρδας και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Το παιδί από το πρωί του Σαββάτου δεν έχει μηχανική υποστήριξη και μπορεί και αναπνέει μόνο του και οι γιατροί περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πρώτα εικοσιτετράωρα και πώς θα ανταποκριθεί στην φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου στην πορεία να διαπιστώσουν εάν έχουν προκληθεί άλλες βλάβες, καθώς έμεινε για αρκετή ώρα μέσα στο νερό.

Το χρονικό του ατυχήματος

Το παιδί διαμένει με τους γονείς του και άλλους ομοεθνείς τους, που εργάζονται ως εργάτες γης, σε πρόχειρες παράγκες λίγο έξω από το Καπελέτο. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί, ενώ έπαιζε έξω από τις παράγκες, κάποια στιγμή διέφυγε της προσοχής των δικών του και κατευθύνθηκε σε λαγκάδι που βρίσκεται στην νότια πλευρά, περίπου σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τον πρόχειρο καταυλισμό. Εκεί  φαίνεται ότι γλίστρησε και έπεσε μέσα στο λαγκάδι με το πρόσωπο. Το λαγκάδι ωστόσο δεν ήταν στεγνό, καθώς έχει περίπου μισό μέτρο νερό, με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο πνιγμού.


Οι δικοί του και οι υπόλοιποι ομοεθνείς άρχισαν να το αναζητούν όταν αντιλήφθηκαν την απουσία του και πλησιάζοντας στο λαγκάδι είδαν ότι το παιδί βρισκόταν μέσα. Αμέσως το έβγαλαν και το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή, αφού όπως διαπιστώθηκε το παιδί είχε πιεί αρκετό νερό. Άμεσα κλήθηκε και ασθενοφόρο και αφού έγινε η διασωλήνωση και το παιδί μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα.

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ