2017-11-14 08:33:31
Φωτογραφία για Το τέλος των ΟΠΚΕ - Από το ... Δαφνί μέχρι τα Εξάρχεια εκτείνεται αποσύνθεση - Εγκαταλείφθηκε το σχέδιο για τη δυτική Αττική
Τα νέα αστυνομικά μέτρα της ΕΛΑΣ για την φύλαξη των αστυνομικών των ΜΑΤ- ΥΜΕΤ που εκτελούν υπηρεσία στο πεδίο βολής της Χαριλάου Τρικούπη, έφερε και

απέφερε δραματικές όπως περιγράφονται στο bloko.gr αλλαγές στη σύνθεση, δομή και δόγμα αστυνομίας μιας άλλης υπηρεσίας. Αυτή των ΟΠΚΕ.

Και όχι μόνο απέφερε δραματικές αλλαγές με άμεσες επιπτώσεις στο ηθικό και στις αντοχές του προσωπικού, αλλά κατά πως φαίνεται εγκαταλείπονται στρατηγικής σημασίας στόχοι για τον περιορισμό της εγκληματικότητας, όπως κατ' επανάληψη έχει εξαγγελθεί ότι αποτελεί η ισχυρή αστυνόμευση στο φυτώριο ανομίας της δυτικής Αττικής.

Το bloko.gr επιχείρηση να σταχυολογήσει και ν' ανθολογήσει στοιχεία και σχετικές πληροφορίες για το που διατίθενται και τι καθήκοντα έχουν επωμιστεί να εκτελούν πλέον οι 26 διμοιρίες των ΟΠΚΕ που υποτίθεται πως αντιστρατεύονται το οργανωμένο έγκλημα και έργο τους αποτελεί, σε μια αστυνομία απίσχναντη από προσωπικό και στρεβλή αντίληψη καθηκοντολογίου, η προστασία του πολίτη. Μια προστασία, που ολοένα αποψιλώνεται από εντεταλμένους γι αυτή καθαυτή αστυνομικούς, σε αντίθεση με την γιγάντωση του φαινομένου της διάθεσης σε ξένη προς αυτή απασχόληση.


Έχουμε και λέμα λοιπόν:

-απο το καλοκαιρι του 2015 η οπκε εγκατελειψε το προηγουμενο εργο της (μαχη κατα της σκληρης εγκληματικοτητας) και αναλώνεται σε φυλαξη στοχων, συνοδειες κλπ αντικαθιστωντας επι της ουσιας την υμετ.

-αποτελεσμα αυτης της αλλαγης ηταν να υπαρξει αιμορραγια προσωπικου, καθως τα παλια και εμπειρα στελεχη των οπκε (και κυριως επικεφαλης ομάδων) αποχωρησαν και αντικατασταθηκαν απο απειρους αστυνομικους των ΑΤ ως επι τω πλειστον. Εν τελει αποχωρησε και ο επι επταετια διοικητης/τμηματαρχης των οπκε για αλλη υπηρεσια της γαδα.

- η δυναμη της υπηρεσιας αυξηθηκε αποτομα απο 120 ατομα σε 350 με αποτελεσμα αρχικα να χαθει η συσωρρευμένη εμπειρια, να αλλοιωθει ο χαρακτηρας των ομαδων, να μην επαρκει ο υλικοτεχνικος εξοπλισμος (οχηματα, χημικα, ασπιδες, κρανη κλπ)

- η πολυδιαφημισμενη μαχη στην δυτικη αττικη διηρκεσε ελαχιστα καθως την παρουσα στιγμη απασχολειται μονο μια ομαδα ανα οκταωρο για ΟΛΗ την δυτικη αττικη καθως η δευτερη που φαινεται στην διαταξη υπηρεσιας οτι διατιθεται εκει, με καθημερινα ανανεουμενη εντολη παντα κατα την εναρξη, διατιθεται μονιμως ειτε σε φυλαξη των γραφειων συριζα ειτε σε ενισχυση του ατ εξαρχειων ειτε σε καποιο αλλο παρεργο.

- οι οπκε εχουν φορτωθει ολα τα παρεργα απο φυλαξη οικιων, γραφειων, μεταγωγων κρατουμενων εως φυλαξης κρατουμενων στο... Δαφνι αλλα και αποσπασεις σε ολα τα νησια!

- απο τις 6 ομαδες που περιλαμβανει καθε αλλαγη διατιθεται: μια Μαξιμου, μια οικια Φλαμπουραρη, μια περιξ πασοκ, μια σε καποιο νησι, μια δυτικη αττικη, μια Εξαρχεια. Αυτα αλλαζουν κατα την εναρξη τηλεφωνικα ωστε να μην φαινονται στην διαταξη υπηρεσιας.

- την υπηρεσια και την κατανομη των ομαδων αποφασιζει ευθεως ο γαδαρχης ο οποιος και τους δινει απευθειας εντολες μεσω Κεντρου η΄και τηλεφωνικα, καταργωντας την ενδιαμεση ιεραρχια.

- Μεγαλη δυσαρεσκεια επικρατει στις οπκε και αιτια αποχωρησης πολλων μελων, το νεο σχεδιο το οποιο καταρτιστηκε συμφωνα με το οποιο 10 αστυνομικοι των οπκε με πληρη εξαρτηση μπαινουν στην καροτσα ενος βαν χωρις διακριτικα και περιπολουν για να επεμβουν οπως λεει το σχεδιο σε συνδυασμο με την υατ σε περιπτωση επεισοδιων. Οπως επισημαινουν οι αστυνομικοι ποιος θα αναλαβει την ευθυνη σε περιπτωση που καποιος ριξει μια μολοτοφ στο βαν με αστυνομικους μεσα καθως ειναι αδυνατη η εξοδος δεκα ατομων, που γινει καποιο τροχαιο με τραυματισμο (το βαν πισω δεν διαθετει καθισματα ή εστω χειρολαβες) ή ποια θα ηταν η αντιμετωπιση σε καποιον πολιτη σε περιπτωση που μετεφερε με οχημα που διαθετει αδεια για 2 ατομα αλλους δεκα στην καροτσα του.

- Σε αντιθεση με οτι συνηθιζεται σε αλλα (ευρωπαικα) κρατη στις οπκε δεν δινεται καποιο τυφεκιο το οποιο να μπορει να αντιμετωπισει "στα ισια" τα καλασνικοφ, παρολο που εχουν εκπαιδευτει τοσο σε τυφεκια οσο και σε αστυνομικες καραμπινες και στο δυναμικο των οπκε υπηρετουν αρκετα πρωην στελεχη των ειδικων δυναμεων στρατου, αλλα αντιθετως διαθετουν μονο απλα υποπολυβολα mp5 των 9mm, τα ιδια με αυτα των σκοπων ΑΤ, τα οποια δεν επαρκουν σε καμια περιπτωση σε ενοπλες συμπλοκες με κακοποιους οι οποιοι διαθετουν βαρυ οπλισμο και αλεξισφαιρα.

- σε πολυ κακη κατασταση ειναι και ο στολος οχηματων με αρκετες ομαδες να μην διαθετουν εστω ενα οχημα και να χρεωνονται οχηματα αλλων ομαδων τα οποια μετα παραδιδουν σε αλλες με αποτελεσμα να εκτελουν ακομα και 11ωρη υπηρεσια με τα πηγαινελα απο περιοχη σε περιοχη ενω τα οχηματα επισκευαζονται με ερανους μεταξυ των υπηρετουντων.

- Παρολη την κατασταση τα στελεχη των οπκε καθημερινα ενεργουν συλληψεις, αρκετες βαρυνουσας σημασιας, εργαζομενοι φιλοτιμα και περαν του καλως εννοουμενου υπηρεσιακου καθηκοντος. Αυτες ουδεποτε αναφερονται στα νεα ή σε δελτια τυπου για αγνωστους λογους. Συμφωνα με παλια στελεχη της υπηρεσιας αυτο εντασσεται στην γενικοτερη πολιτικη της μετατροπης των οπκε σε υμετ (να παρουσιαζεται μια υπηρεσια χωρις αποδοση).

- Αναμενεται νεο κυμα φυγης δυσαρεστημενων στελεχων μετα και την 06/12 (εως τοτε εχουν παγωσει οι μεταθεσεις/αποσπασεις).
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ