2017-11-15 11:33:18
Φωτογραφία για ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σε τραγωδία εξελίσσεται η σφοδρή κακοκαιρία στη Μάνδρα Αττικής. Μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Συνεργεία της Πυροσβεστικής έφθασαν στο σημείο, όπου την ανέσυραν νεκρή. Η Μάνδρα, η Νέα Πέραμος και τα Μέγαρα βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, κτήρια και καταστήματα και να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας, αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από Ι.Χ. και πλημμυρισμένα σπίτια.

Ειδικότερα, στη Μάνδρα, τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από το βουνό μετέτρεψαν σε ποτάμια τους δρόμους, ενώ σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.


Πριν από λίγο, απεγκλωβίστηκαν επιβάτες λεωφορείου που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Μάνδρας.

Η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο έχει μετατραπεί σε ποτάμι από νωρίς το πρωί, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία,  η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην παλαιά Εθνική, στο 39ο χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα.

Εκτροπή της κυκλοφορίας πραγματοποιείται, εδώ και λίγη ώρα, σε τμήματα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου λόγω συσσώρευσης υδάτων. Ειδικότερα, εκτροπή γίνεται: 

Στο 15,5ο χλμ. (ύψος Ασπροπύργου) Στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 21ο χλμ. (κόμβος Παραδείσου Ελευσίνας) Στο ρεύμα προς Κόρινθο και στο 24ο χλμ. (κόμβος Μάνδρας) Στο ρεύμα προς Αθήνα.Κλειστά τα σχολεία σε Μάνδρα, Μαγούλα και Νέα Πέραμο

Με απόφαση των οικείων δημοτικών αρχών και του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γ. Βασιλείου, ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία των δημοτικών ενοτήτων Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας και Μεγάρων, θα μείνουν σήμερα κλειστά.

Αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων συνιστά η Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι δημοτικές ενότητες Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου. Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας διενεργούν αυτοψίες για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά, ενώ ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Η Περιφέρεια Αττική συνιστά περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων καθώς και ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, τους οποίους καλεί να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνησή τους.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ