2017-11-15 13:05:05
Φωτογραφία για ΜΑΞΙΜΟΥ: ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Για «μεθοδευμένη υπονόμευση προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος» κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία το Μαξίμου, με αιχμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Στο δημοσίευμά της με τίτλο «Σαμποτάζ στο Λονδίνο» η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η φερόμενη ως συνεργάτιδα του Κυρ. Μητσοτάκη, Μιράντα Ξαφά, είπε σε ''κλειστή λέσχη'' επενδυτών στο Λονδίνο ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, πως δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και πως ο κ. Μητσοτάκης, αφού γίνει πρωθυπουργός το 2018, θα υπογράψει νέο μνημόνιο».

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας» σχολίασε το Γραφείο του Πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του. «Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς Ν.Δ
. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει» προστίθετο στην ανακοίνωση του Μαξίμου.

Δράση: Παραπληροφόρηση και η λάσπη

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση της «Δράσης», η οποία έκανε λόγο για «συκοφαντική επίθεση» κατά της Μιράντας Ξαφά, μέλους της Διοικούσας Επιτροπής της.

«Πέραν της απόλυτης διάψευσης των ισχυρισμών της εφημερίδας από την ίδια και των προφανών fake news που δημοσιεύονται, που μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα εξυπηρετούν, επισημαίνει και τον ολοκληρωτικής νοοτροπίας τίτλο περί "σαμποτάζ" της οικονομίας μας. Τίτλο που θυμίζει τις ζοφερότερες παραδόσεις των πρακτικών της προπαγάνδας του ολοκληρωτισμού και του αυταρχισμού, που διαχώριζαν τη χώρα σε "λαϊκούς αγωνιστές" και "μοναρχοφασίστες" ή σε "εθνικόφρονες" και "μιάσματα"» ανέφερε η Δράση σε ανακοίνωσή της.

Σημείωσε παράλληλα πως «από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ότι η παραπληροφόρηση και η λάσπη είναι πλέον στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από την υπερφορολόγηση και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ