2017-11-15 16:41:32
Φωτογραφία για 11 οι νεκροί στη Μάνδρα
15/11 16:33Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας: Πρωτόγνωρα τα πλημμυρικά φαινόμενα στους Δήμους Ελευσίνας, Μεγαρέων και Μάνδρα LiFO

« Όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή και κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις αυτού του πρωτόγνωρου καταστροφικού φαινομένου», όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας και πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζονται όλες οι κλήσεις για παροχή βοήθειας που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία και υπερβαίνουν τις 400.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

 0

15/11 16:30Τρία κέντρα αποκατάστασης υγείας για τα θύματα της πλημμύρας LiFO

Τρία κέντρα αποκατάστασης υγείας, σε Ζούμπερι, Άγ. Ανδρέα και Ναυτική βάση Αγίας Μαρίνας Μαραθώνα, έθεσε στη διάθεση των πολιτών που δοκιμάζονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου............ Την παραχώρηση των Κέντρων στην περίπτωση που ενδεχομένως απαιτηθεί για την ανακούφιση των πληγέντων, ανακοίνωσε η κ. Δούρου, στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, ύστερα από σχετική επικοινωνία τους.


 0

15/11 16:26 LiFO

 0

15/11 16:2011 οι νεκροί στη Μάνδρα LiFO

Στους 11 αυξήθηκαν οι νεκροί. Οι δύο τελευταίοι είναι ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί και ένας οδηγός φορτηγού.

Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Επισήμως οι νεκροί που έχει ανασύρει η Πυροσβεστική ανέρχονται στους εννέα και δύο που ανασύρθηκαν από το Λιμενικό στη θάλασσα.

 0

Updated: 15/11 16:17Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Πέραμος - Μαρτυρίες κατοίκων LiFO

Τεράστια είναι η καταστροφή στη Νέα Πέραμο, μετά από τη σφοδρή βροχή νωρίς το πρωί που «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά της.

Η περιοχή έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μεγαλύτερες ζημιές έχουν υποστεί κυρίως όσα σπίτια και καταστήματα βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, καθώς και όσα έχουν υπόγεια. Άνθρωποι κάθε ηλικίας προσπαθούν να περισώσουν τις περιουσίες τους και να αντλήσουν τον τεράστιο όγκο νερού που έχει εισβάλει στα σπίτια τους.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλη αυτή η καταστροφή προκλήθηκε λόγω των ρεμάτων που δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν την ορμητικότητα του νερού.

Ο 75χρονος κ. Νίκος, απελπισμένος με την κατάσταση, αναφέρει «ότι τέτοια καταστροφή έχει να δει από το 1999». Ο ίδιος ήταν τυχερός, καθώς «πλημμύρισε μόνο η είσοδος του σπιτιού» του. 

«Μου γκρέμισε τη μάντρα. Το υπόγειο έχει πλημμυρίσει» λέει με η κ. Ευτέρπη, που προσπαθούσε να βγάλει το νερό και τη λάσπη από την αυλή της. Λίγο πιο κάτω, ο κ. Ιορδάνης, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου, σημειώνει ότι «η ζημιά στο μαγαζί είναι γύρω στα 20.000-25.000 ευρώ. Όλα τα έπιπλα που ήταν ξύλινα έχουν καταστραφεί. Τα ψυγεία κάηκαν».

«Έχουμε τρία ρέματα, είναι και τα τρία σπασμένα και τρέχουν τα νερά ασταμάτητα.», λέει η Κατερίνα και προσθέτει ότι αναγκάστηκαν να ανέβουν στην ταράτσα όταν το νερό άρχισε να μπαίνει στο μαγαζί τους.

Λίγο νωρίτερα, οι δρόμοι ξαναπλημμύρισαν, λόγω έντονης καταιγίδας που σημειώθηκε, με αποτέλεσμα το νερό να ξεπερνάει το πεζοδρόμιο. Οι κάτοικοι κλείστηκαν πάλι στα σπίτια τους και μόλις κόπασε βγήκαν έξω, καθαρίζοντας πάλι τα σπίτια τους από τα νερά.

Στο κτίριο που στεγάζονται οι δημοτικές αρχές γίνονται συνεχείς συσκέψεις, ώστε να αντιμετωπιστεί, όσο είναι δυνατόν, η κατάσταση.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «αυτό που έγινε σήμερα εδώ γίνεται μία φορά στα 50 ή στα 100 χρόνια. Ήταν βιβλική καταστροφή. Τεράστιες ποσότητες νερού από το Όρος Πατέρα, από τους χείμαρρους που πλημμύρισαν, με τρομερή ταχύτητα, κατέστρεψαν δρόμους, ό,τι έβρισκαν στο διάβα τους. Φερτές ύλες κατέβηκαν από το βουνό, με αποτέλεσμα να βουλώσουν ρέματα, αγωγοί, να πλημμυρίσουν όλοι οι δρόμοι της πόλης. Έχουν πλημμυρίσει όλα τα υπόγεια. Υπάρχουν προβλήματα με ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί».

«10 πυροσβεστικά και 20 αντλίες έχουν χρησιμοποιηθεί για να αντλήσουν τα νερά από τα υπόγεια, καθώς και μηχανήματα από τον Δήμο, φορτωτές. Καλέσαμε ιδιώτες με μηχανήματα να βοηθήσουν. Έχουμε ζητήσει βοήθεια από τον στρατό. Και έχει ανταποκριθεί», προσθέτει.

Επιπλέον, ο δήμαρχος τόνισε: «Ζητήσαμε ο Δήμος να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έγινε. Κλείσαμε τα σχολεία της Ν. Περάμου. Οι πληροφορίες δεν είναι ενθαρρυντικές όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα. Οι ειδικοί λένε ότι θα συνεχιστούν. Είμαστε σε επαγρύπνηση. Θα διαθέσουμε κάθε μέσο ώστε να βοηθήσουμε τους πολίτες που έχουν πληγεί και να αποκαταστήσουμε. Όσοι έχουν υποστεί ζημιές, από τη στιγμή που ο Δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα πάρουν αποζημιώσεις. Θα διαθέσουμε όλα τα οικήματα του Δήμου, τα δημοτικά κτίρια, για στέγαση ανθρώπων που έχουν ανάγκη».

Ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, αντιδήμαρχος Μεγαρέων, υπεύθυνος για την Νέα Πέραμο, τόνισε από την πλευρά του ότι «από τις πρώτες πρωινές ώρες η σφοδρή βροχόπτωση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Οι καταστροφές, όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, είναι βιβλικές. Δεκάδες αυτοκίνητα κατεστραμμένα, σπίτια, καταστήματα, υποδομές, όπως είναι η κεντρική αγωγή ύδρευσης, δρόμοι, γέφυρες όπου περνάνε σε κάποια σημεία και πάρα πολλά κυβικά φερτών υλικών που έφυγαν από το βουνό κι έχουν κατακλύσει τους δρόμους. Η καταστροφή είναι πρωτόγνωρη». 

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν κινητοποιηθεί η πυροσβεστική και ο Δήμος. Ό,τι μηχανήματα έχει ο Δήμος έχουν έρθει για να βοηθήσουν την κατάσταση. Φυσικά, για μία τέτοια κατάσταση είναι πάρα πολύ λίγα. Έχουμε καλέσει όλους τους ιδιώτες της περιοχής με τα μηχανήματά τους να καθαρίσουν δρόμους. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει δεσμευτεί κι ήδη έχει αρχίσει και στέλνει βοήθεια, όπως κι η περιφέρεια κι όλοι οι αρμόδιοι της περιοχής. Είμαστε σε εγρήγορση. Έχουμε στήσει στο δημαρχείο ένα συντονιστικό με τον υποδιοικητή της πυροσβεστικής, τον αρμόδιο από τον Δήμο για την πολιτική προστασία και παράλληλα υπάρχει και στην Περιφέρεια που συντονίζουμε όλη την κατάσταση», πρόσθεσε.

 0

15/11 15:55Σοκαριστικές εικόνες από την καταστροφή LiFO

Φωτογραφίες: George Vitsaras / SOOC

 0

15/11 15:48 LiFO

Αυξήθηκαν στους 10 οι νεκροί

 0

15/11 15:44Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ακύρωση της εκδήλωσης για την 44η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου LiFO

«Λόγω της ισχυρότατης κακοκαιρίας που πλήττει από τις πρωινές ώρες τη Δυτική Αττική, με αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τις εκτεταμένες καταστροφές στις περιοχές της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου, η προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, κεντρική εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ακυρώνεται. Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ελπίζουμε η κατάσταση στη Δυτική Αττική να αποκατασταθεί άμεσα».

 0

15/11 15:41 LiFO



Πυροσβεστικό Σώμα @pyrosvestiki

Νεκρός άνδρας #εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής, καθώς και νεκρή γυναίκα από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής.

3:31 PM - Nov 15, 2017

 Replies

 

 12

12 Retweets

 

 2

2 likes

Twitter Ads info and privacy



 0

15/11 15:33600 κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς LiFO



Πυροσβεστικό Σώμα @pyrosvestiki

Στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής η Υπηρεσία μας έχει λάβει μέχρι στιγμής 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και οχήματα. Επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 53 οχήματα.

3:20 PM - Nov 15, 2017

 Replies

 

 7

7 Retweets

 

 6

6 likes

Twitter Ads info and privacy



 0

15/11 15:17Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής μεταβαίνει ο Μητσοτάκης LiFO

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, στην Ελευσίνα, μεταβαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Τομεάρχη Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

 0

Updated: 15/11 15:15Εννέα οι νεκροί και 10 οι τραυματίες

Εννιά είναι οι νεκροί σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. 

Δέκα τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο.  Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), μία έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν στο νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

 2

15/11 15:08

Φωτογραφίες: George Vitsaras / SOOC

 0

15/11 14:51Συγκλονιστικό βίντεο από drone LIFO





 0

15/11 14:50Μητσοτάκης «Αυτό που συμβαίνει στη Μάνδρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία», LIFO

  

«Αυτό που συμβαίνει στη Μάνδρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τις καταστροφές, τις απώλειες περιουσιών και πάνω απ' όλα για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν. Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει το ταχύτερο δυνατόν κάθε δυνατή στήριξη».

 0

15/11 14:45Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την καταστροφή στη Δυτική Αττική LIFO

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η εικόνα καταστροφής που εμφανίζουν μετά τη θεομηνία περιοχές στη Δυτική Αττική όπου μέχρι στιγμής καταγράφονται τουλάχιστον επτά θάνατοι.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν τα αίτια της καταστροφής στις περιοχές, ειδικά του Θριάσιου Πεδίου, και να διακριβωθεί αν προκύπτουν αδικήματα.

Ο κ. Ζαγοραίος ζητά, αν χρειαστεί, να κινηθεί σε βάρος υπαιτίων η αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη και προσαγωγή τους στον εισαγγελέα.

Ανάμεσα στα αδικήματα που τίθενται στο στόχαστρο της έρευνας είναι και τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις που επέδρασαν στον σχηματισμό φονικών ορμητικών χειμάρρων εντός των πόλεων που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση.

http://www.lifo.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ