2012-05-25 19:11:05
Φωτογραφία για Κάνουν μάθημα σε εμπορικό κέντρο στο Πόρτο Ράφτη
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη ιδρύθηκε το 2005 και λειτουργεί για έβδομη συνεχή χρονιά, σε ένα ενοικιαζόμενο (για 66.000 € / χρόνο) πολυώροφο κτίριο, το οποίο όμως... δεν καλύπτει τις ανάγκες των 250 μαθητών και των δασκάλων τους.

Το κτίριο αυτό επιλέχτηκε ως προσωρινή λύση, αλλά μετά από τόσα χρόνια μόνο προσωρινή δεν είναι. Όπως επισημαίνουν οι γονείς των μαθητών, τα προβλήματα είναι πολλά : επικίνδυνες σκάλες, ανεπαρκείς αίθουσες και τουαλέτες, επικίνδυνα μπαλκόνια, έλλειψη επαρκούς προαύλιου χώρου, έλλειψη δέντρων και στεγάστρων.

Ωστόσο, στο σχέδιο πόλεως του Δήμου, Γ.Π.Σ. πράξη εφαρμογής 28/12/2010, έχει ορισθεί ως χώρος προς ανέγερση του 2ου Δημοτικού το οικοδομ. τετράγωνο με αρ. Γ 1145 στην περιοχή της Χιλίστρας, Πόρτο Ράφτη, το οποίο έχει κηρυχθεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση από τις 31/7/2008 (ΦΕΚ 379/25/8/2008). Για να συντελεστεί η απαλλοτρίωση χρειάζεται να καταβληθεί στους δικαιούχους η χρηματική αποζημίωση που ορίστηκε με την υπ’ αρ. 270/11 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της 19/4/2011 εντός 18μήνου, δηλαδή ως τις 18 Οκτωβρίου 2012.


Όπως τονίζει ο γραμματέας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μαρκοπούλου, κ. Παπαγεωργίου Θανάσης, σε περίπτωση που παρέλθει το 18μηνο, χωρίς να έχει καταβληθεί η χρηματική αποζημίωση, το οικόπεδο θα «χαθεί» και οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν από την αρχή … με τους μαθητές να συνεχίζουν τη διδασκαλεία σε ένα ακατάλληλο «σχολικό κτίριο». Η υπόθεση πάντως φαίνεται να έχει καθυστερήσεις (μετά και από άσκηση έφεσης για την οριστικοποίηση του ποσού).

Οι γονείς έχουν απηυδήσει βλέποντας την πρώτη γενιά μαθητών να αποφοιτεί και να συνεχίζεται η σπατάλη δημόσιου χρήματος αφενός σε ενοίκια αφετέρου σε συνεχείς «προσωρινές» βελτιώσεις.

Με σκοπό την ανάδειξη του θέματος και την άσκηση πίεσης προς κάθε εμπλεκόμενο, οι γονείς των παιδιών του σχολείου, με απόφαση της γεν. συνέλευσης του συλλόγου τους, συγκέντρωσαν 239 υπογραφές που συνόδευσαν την επιστολή (7/4/2012) που απέστειλαν στο Δήμο, όπου ζητούσαν αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης και επίσπευση της διαδικασίας. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Κα Μ. Κιμπιζή και αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα, όπου ενημερώθηκαν ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων είναι υπεύθυνος για την καταβολή της χρηματικής αποζημίωσης, με την προφορική υπόσχεση μάλιστα του προέδρου του ΟΣΚ, προς το Δήμο, ότι πριν την εξάντληση του 18μήνου θα καταβληθεί τμηματικά το ποσό αυτής.

Πορεία διαμαρτυρίας «Πηγαίνουμε στη Χιλίστρα»

«Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογείων στηρίζει την πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων του 2ου ΔΣ Πόρτο-Ράφτη να αναδείξει το οξυμμένο κτιριακό πρόβλημα στα σχολεία της περιοχής και να οργανώσει την κινητοποίηση (πορεία στο οικόπεδο της Χιλίστρας – χώρος που προβλέπεται από το σχέδιο πόλης για την ανέγερση του 2ου ΔΣ Πόρτο-Ράφτη), το Σάββατο 26/5, στις 6μμ. Διεκδικούμε την καταβολή, Τώρα, της αποζημίωσης για να απελευθερωθεί το οικόπεδο και να προχωρήσει η ανέγερση του σχολείου. Διεκδικούμε την συνολική αντιμετώπιση των κτιριακών αναγκών για τα σχολεία του Δήμου μας.

Καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες και τους πολίτες του Δήμου να δώσουν δυναμικό παρόν, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στις 6μμ στο χώρο στάθμευσης της πρώην ταβέρνας «Θαλασσοταραχή» -απέναντι από το ΑΒ Βασιλόπουλος - λεωφόρος Αγ. Μαρίνας – Αυλακίου, στο Πόρτο-Ράφτη, από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς το οικόπεδο της Χιλίστρας.

Η διεκδίκηση της δημόσιας, αξιοπρεπούς, σύγχρονης, ασφαλούς, σχολικής στέγης για τα παιδιά μας είναι υπόθεση όλων μας».

mesogianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ