2012-05-25 20:09:06
Φωτογραφία για J.FITSCHEN: Η Ελλάδα είναι ένα χρεοκοπημένο κράτος
Η Ελλάδα είναι ένα χρεοκοπημένο κράτος δήλωσε σήμερα ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Juergen Fitschen.Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Fitschen σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, σημείωσε πως οι Έλληνες και η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα δεν βλέπουν μπροστά τους κάποια προοπτική εξόδου από την κρίση.

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, νομίζω, για την οποία μπορούμε να πούμε πως είναι χρεοκοπημένη, είναι ένα διεφθαρμένο κράτος, διεφθαρμένο όσο αφορά στην πολιτική του ηγεσία και προφανώς και άλλοι άνθρωποι θα ήταν πρόθυμοι να στηρίξουν αυτήν την άποψη,» τόνισε το στέλεχος της γερμανικής τράπεζας.

Ο Fitschen επισκέφτηκε την Αθήνα την Πέμπτη και συναντήθηκε με στελέχη του τραπεζικού, ναυτιλιακού και βιομηχανικού κλάδου.

«Ρώτησα τους συνομιλητές μου, ‘υπάρχουν άνθρωποι που να εμπιστεύονται για να ηγηθούν της χώρας στη νέα εποχή ώστε να θεωρηθεί ένα άξιο μέλος της Ευρωζώνης;’» σημείωσε ο Fitschen. «Δυστυχώς, ο αριθμός των ονομάτων ήταν πολύ περιορισμένος.»


Παράλληλα το στέλεχος της τράπεζας τόνισε πως είναι πολύ επικίνδυνο το συμπέρασμα ορισμένων ηγετών πως η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ. «Δεν πρέπει να μιλάμε τόσο πολύ για την έξοδο, αλλά πρέπει να εστιάσουμε όλο την προσοχή μας, όλο το ενδιαφέρον μας για το πώς η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης καθώς, πιστεύω, πως αυτό θα άλλαζε όλη τη συζήτηση εκ βάθρων,» τόνισε ο Fitschen.

Κάθε χώρα είναι διαφορετική και δεν υπάρχει μία μόνο προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, πρόσθεσε το τραπεζικό στέλεχος.

«Οι άνθρωποι απλά δεν βλέπουν το φως στην άκρη του τούνελ. Αποδέχονται πως πρέπει να περάσουν μία επίπονη διαδικασία προσαρμογής, αλλά πού είναι το καρότο που θα τους οδηγήσει να περιμένουν τους καλύτερους καιρούς που θα έρθουν; Η στιγμή που το κοινό θα νιώσει πως το momentum έχει επιστρέψει, θα γίνει πολύ ευκολότερο,» συμπλήρωσε ο Fitschen.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ