2017-11-17 23:53:05
Φωτογραφία για Το «Πολυτεχνείο» ήταν η τέλεια αφορμή για την προώθηση κομμουνιστικών σκοπιμοτήτων
Υπάρχει μια σαφής γραμμή που συνδέει την εξέγερση της 17Ν με το έκτρωμα των πανεπιστημίων και την κατάληψη στο Πολυτεχνείο. Η Αριστερά κατόρθωσε να νομιμοποιήσει τους αγώνες της μέσω των φοιτητών που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο για να ανατρέψουν το δικτατορικό καθεστώς.

Βέβαια, πολλοί αγνοούν ότι εκείνη την περίοδο η Ελλάδα είχε πολιτική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Σπυρίδωνος Μαρκεζίνη. Όπως και κατόπιν ιστορικών μηχανορραφιών, πολλοί λησμονούν ότι την εξέγερση του Πολυτεχνείου ακολούθησε μια νέα δικτατορία, εκείνη του Ιωαννίδη.

Συνεπώς, το λαϊκό αίτημα για την παλιννόστηση της δημοκρατίας μάλλον ήταν η τέλεια αφορμή για την προώθηση κομμουνιστικών σκοπιμοτήτων, οι οποίες ακόμη και σήμερα μέσω των ανεπιβεβαίωτων της πύλης (το πόρισμα Τσεβά απέκλεισε την ύπαρξη νεκρών εντός του Πολυτεχνείου) ή του μικρού αγοριού που έψαχνε το "δολοφονηθέν" κορίτσι της διαφημίσεως του σαμπουάν, κατόρθωσαν να γαλουχήσουν γενιές που ερωτοτροπούν με την ανομία.


Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Το αβυσσαλέο μίσος προς την αστική φιλελεύθερη δημοκρατία, έστω και υπό τη μορφή που την εχει τσαλαπατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι απότοκος αυτού του μύθου. Είναι σαφές ότι η ιστορία με το Πολυτεχνείο καλλιέργησε αισθήματα βίας απέναντι σε νευραλγικούς θεσμούς του κράτους, όπως είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, και προξένησε ανεπανόρθωτο εκμαυλισμό στην κοινωνία μιας και λειτούργησε σαν νοητή ιστορική διαδικασία υποθάλψεως της τρομοκρατίας.

Η ανοχή που επιδεικνύει η κοινωνία μας απέναντι σε ενέργειες που απεργάζονται την έννομη τάξη, η αποστροφή προς την αστυνομία, η πανεπιστημιακή ασυλία ακόμη και αν φοιτητές εμπλέκονται στην τέλεση αξιόποινων πράξεων και η επιλεκτική κοινωνική μνήμη σχετικά με την προέλευση της βίας, είναι μερικά από τα κατάλοιπα του Πολυτεχνείου.

Μολονότι η Αριστερά συνετρίβη, κατόρθωσε να επηρεάσει συνειδήσεις και να προαγάγει τον κατακερματισμό του πολιτεύματος μέσω της εξοντώσεως των πολιτικών της αντιπάλων. Και η εξέγερση του Πολυτεχνείου λειτούργησε αποτελεσματικά.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα πρέπει να συνοδεύεται από καταλήψεις και εμπρησμούς, δηλαδή από ενέργειες που αμαυρώνουν τη δημοκρατία; Γιατι προφανώς η δημοκρατία δεν είναι αρεστή στους θιασώτες της θολοκουλτούρας.

Οι προσκείμενοι στις αριστερόστροφες δυνάμεις της χώρας οραματίζονται μια κοινωνία στην οποία θα πρυτανεύει το δικό τους δίκιο, οι κοινωνικοί θεσμοί θα τελούν υπό πλήρη απαξίωση και ο κάθε τρομοκράτης θα λειτουργεί αυτοβούλως. 

Δηλαδή η μορφή της δημοκρατίας που επιδιώκουν οι αριστεροί δεν διαφέρει πολύ από μια ιδιότυπη δικτατορία, ιδίως αν θυμηθεί κανείς ότι αναφανδόν έχουν παραδεχθεί ότι θα επιθυμούσαν να αναλάβουν την εξουσία δια της βίας.

Συνεπώς, η απόδοση τιμών στους "πεσόντες" του Πολυτεχνείου είναι κινήσεις εντυπωσιασμού με δακρύβρεχτο προσωπείο.
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ