2012-05-25 20:27:21
Φωτογραφία για ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΩΣ
Ενοχλούν και τσούζουν τα γραφόμενα στο «Χρόνο» για την μειονοτική ψήφο Αναλύσεις επί αναλύσεων και για το θέμα διασποράς ψευδών ειδήσεων και των συνεπειών τους Παραπληροφόρηση και για τα γεγονότα του 1991 όπου θέλουν να εμπλέξουν ως πρωταγωνιστές άτομα ταυτιζόμενα με φασίζουσες νοοτροπίες…

Δημοσιεύουμε σε μετάφραση όσα λέχθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό  Cinar Alti Sohbetleri  την 19.5.2012.

«Το Σάββατο, 19/05/2012, στην εκπομπή Cinar Alti Sohbetleri (Διάλογοι κάτω από τον πλάτανο) που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Cinar FΜ (καθώς και της εφημερίδας «Μιλλέτ») Τζενγκίζ Ομέρ, σε συνεργασία με το συνεργάτη του Φειζουλλάχ Χασάνκαγια, ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στην «επιτυχία» που σημείωσε η μειονότητα στις εθνικές εκλογές με την εκλογή τριών μειονοτικών βουλευτών σε Ροδόπη και Ξάνθη. Υποστήριξε ακόμη ότι η μειονότητα απέφυγε με τον τρόπο αυτό τον σκόπελο της μη εκπροσώπησης στο ελληνικό κοινοβούλιο, που απεργάζονταν «κάποιοι» οι οποίοι μέχρι σήμερα ζημίωναν τη μειονότητα, εμπλέκοντας στα σχέδια τους μέλη της, χρησιμοποιώντας τα ως πιόνια-έρμαια της προσωπικής τους φιλοδοξίας.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής, με τίτλο «Ως πότε θα είμαστε όμηροι της μειονοτικής ψήφου» (1), ένα «τυπικό» όπως χαρακτήρισε άρθρο της εν λόγω εφημερίδας που «υποτιμά τη μειονότητα». Ο συντάκτης του άρθρου, καλεί το ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα τον κο Βενιζέλο, να προσέξει τη σειρά που θα εφαρμόσει στη λίστα του Ν. Ροδόπης, έτσι ώστε να μην αδικήσει τον χριστιανικό πληθυσμό. Το άρθρο κάνει επίσης αναφορά στη μερική έκπτωση που ίσχυσε για τη μειονότητα, όσον αφορά στο νόμο των αυθαιρέτων, η οποία σύμφωνα με τον παρουσιαστή έγινε κατ' ουσίαν «για να ευνοηθούν οι Πόντιοι».

Ο Τζενγκίζ Ομέρ χαρακτήρισε «δίκαιο» το εν λόγω μέτρο ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να τυγχάνουν θετικής αποδοχής εθνικιστικές αντιδράσεις όπως αυτή της εφημερίδας «Χρόνος» ή της επιστολής των 4 μητροπολιτών που απεστάλη πριν από λίγο καιρό. Αναρωτήθηκε δε, σε σκωπτικό πάντοτε ύφος, εάν οι εν λόγω μητροπολίτες, δεν είχαν αντιληφθεί τις αδικίες που εφαρμόζονταν μέχρι πρότινος εις βάρος της μειονότητας (εννοώντας την άρνηση παραχώρησης άδειας ανοικοδομήσεως) ή εάν ο ίδιος, ο παρουσιαστής και όχι η πλειονότητα ήταν ο δράστης των γεγονότων της 29ης Ιανουαρίου ή αυτός που κατέστρεψε τα μαγαζιά της μειονότητας. Αυτός είναι και ο λόγος βέβαια, σύμφωνα με τον παρουσιαστή, που η μειονότητα «δεν θέλει ούτε να ακούσει το όνομα του Σαμαρά» γιατί «αυτός ήταν ο ηθικός αυτουργός των γεγονότων της 29ης Ιανουαρίου». Υπενθύμισε δε, ότι ήταν ο Δαμασκηνός αυτός, που από το ραδιόφωνο καλούσε τον κόσμο εναντίον της μειονότητας, χαρακτηρίζοντας την πράξη, «εθνικό χρέος κάθε Έλληνα».

Ο Τζενγκίζ Ομέρ αναφέρθηκε σε άρθρο που ο ίδιος έγραψε προεκλογικά, στα πλαίσια του οποίου καλούσε τα μέλη της μειονότητας, να ψηφίσουν Αχμέτ Χατζηοσμάν και Ζεϊμπέκ σε Ροδόπη και Ξάνθη αντίστοιχα. Στο εν λόγω άρθρο, αναφέρθηκε συν τοις άλλοις και «σε αυτούς που απεργάζονται πολιτικά παιχνίδια στην Θράκη». Αναφερόμενος σε αυτούς που τον κατέκριναν με βάση το άρθρο του αυτό, δηλαδή σε άρθρο δικηγόρου (2) της Κομοτηνής που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Χρόνος», δήλωσε ότι δεν είπε στα μέλη της μειονότητας να ψηφίσουν Χατζηοσμάν και Ζεϊμπέκ «κρατώντας τους το πιστόλι στον κρόταφο».

Το άρθρο της εφημερίδας «Χρόνος» (2), κατακρίνει την στάση του Τζενγκίζ Ομέρ και υποστηρίζει ότι ο παρουσιαστής   θα   πρέπει   να   λογοδοτήσει   στο   Δικαστήριο   για   τα   όσα υποστήριξε, καθώς προσπάθησε να διαταράξει την κοινή ειρήνη των πολιτών, γεγονός που ο ίδιος φυσικά δεν αποδέχεται γιατί όπως υποστηρίζει «είπε απλά την αλήθεια». Ο δημοσιογράφος υποστήριξε επίσης ότι δηλώσεις περί προσπάθειας για «Κοσσοβοποίηση» της Θράκης, στοχοποιούν τον ίδιο, με αποτέλεσμα εάν του συμβεί κάτι μία τον ημερών «μέσα στη μέση του δρόμου», (εννοώντας εάν κάποιος ακροδεξιός του επιτεθεί, καθώς το αναφέρει ρητά αργότερα) θα φταίει αυτός ο οποίος τον στοχοποίησε. Ο ίδιος βέβαια όπως δήλωσε, δεν είναι υπέρ του κάθετου διαχωρισμού μειονότητας-πλειονότητας, επειδή όμως αντιλήφθηκε ότι υπάρχει ενορχηστρωμένη προσπάθεια για να μην εκλεχθεί κανένας μειονοτικός βουλευτής, αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της μειονότητας, να ψηφίσουν μειονοτικούς βουλευτές.

Αν προσέξει όμως κανείς, συνεχίζει, θα δει ότι περισσότερες είναι οι ψήφοι των μελών της μειονότητας που κατευθύνονται προς υποψηφίους της πλειονότητας, παρά το αντίθετο. Αυτό μάλιστα, σύμφωνα με τον παρουσιαστή, αποδεικνύει «ποιοι είναι αυτοί που φέρονται ρατσιστικά». Οι προσπάθειες λοιπόν που καταβάλλει στοχεύουν, όπως υποστηρίζει, στην απαλοιφή των ανισορροπιών. Εάν νομίζουν μάλιστα ότι θα τον εκφοβίσουν με τέτοιου είδους άρθρα, πλανώνται πλάνην οικτράν. Δεν είναι δυνατόν, από τη μια να τον κατηγορούν με τέτοιο τρόπο και από την άλλη, η ίδια εφημερίδα να δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: «Ως πότε θα είμαστε όμηροι της μειονοτικής ψήφου».

Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να τον στοχοποιούν με τον τρόπο αυτό, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει τίποτα επάνω του «παρά μόνο αυτό το σακάκι» και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί έχουν όλοι παγώσει. Αυτό που περιμένει από εδώ και στο εξής, μετά δηλαδή από την στοχοποίηση του μέσω του άρθρου (2), είναι να τον βρει μία των ημερών στο δρόμο κάποιος οπαδός της Χρυσής Αυγής και «να τον αφήσει στον τόπο». Το γεγονός ότι από τη μια τον στοχοποιούν, απειλούν με μηνύσεις και δημοσιεύουν άρθρα σαν το προαναφερθέν (1) σε συνδυασμό με το ότι μετά μιλούν για ειρηνική συνύπαρξη, αποτελεί για τον παρουσιαστή, «απεχθή διπλοπροσωπία». Κάλεσε μάλιστα τη μειονότητα, να ψηφίσει έχοντας το αυτό κατά νου.

Αναρωτιέται στη συνέχεια ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος, «δεν βλέπει ο νομικός που συνέταξε το άρθρο τις αδικίες που έχει υποστεί η μειονότητα, δεν βλέπει ότι το ΕΔΑΔ έχει δικαιώσει την ΤΕΞ; νομικός είναι, πως δεν τα βλέπει;».

Αργότερα ο παρουσιαστής διάβασε απόσπασμα από το επίμαχο άρθρο που είχε γράψει προεκλογικά και δήλωσε ότι είναι μάχιμος δημοσιογράφος, έρχεται σε επαφή με τον κόσμο και γι' αυτό δεν μπορεί να του πει ψέματα («Τι να τους πω δηλαδή δεν είσαστε Τούρκοι; Στις εκλογές να μην ψηφίσετε μειονοτικό βουλευτή; Μην κάνετε νηστεία το Ραμαζάνι; Μόνο έτσι θα είναι χαρούμενοι οι παπάδες αυτής της χώρας»). Αυτός απλά είπε την αλήθεια και «οι λίγοι προβοκάτορες που υπάρχουν ανάμεσα μας θορυβήθηκαν». 

Ο δημοσιογράφος έγραψε λοιπόν το άρθρο, γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα του, στη δυτική Θράκη υπάρχει ένα «Βαθύ κράτος», το οποίο έκανε διεργασίες έτσι ώστε να μην εκλεγεί κανένας μειονοτικός βουλευτής και να σωπάσει η φωνή της μειονότητας. Ο «μηχανισμός» αυτός, απεργάζεται «κάθε μέσο και ίντριγκα για να πετύχει το σκοπό του, θολώνοντας τη σκέψη των μελών της μειονότητας με διαστρεβλωμένες ειδήσεις». Ο συντάκτης του κειμένου στην εφημερίδα «Χρόνος», δικηγόρος στο επάγγελμα, ζητά, όπως υποστηρίζει ο Τζενγκίζ Ομέρ, «να αποδείξει ο δημοσιογράφος ενώπιον του Δικαστηρίου την ύπαρξη του Βαθέως Κράτους που υποστηρίζει ότι λειτουργεί στη δυτική Θράκη». Σύμφωνα με τον Τζενγκίζ Ομέρ λοιπόν, η μεγαλύτερη απόδειξη της ύπαρξης του «Βαθέως Κράτους» στη Θράκη, είναι το εν λόγω άρθρο (2). Τρανή επίσης απόδειξη της ύπαρξης του «Βαθέως Κράτους» για τον παρουσιαστή είναι και η ύπαρξη του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων στην Ξάνθη. «Δεν υπάρχουν άλλες διευθύνσεις αρμόδιες για τα θέματα της μειονότητας;», «όλοι δε, γνωρίζουμε τα πεπραγμένα του» υποστηρίζει. Απόδειξη μάλιστα των διακρίσεων στις οποίες υπόκειται η μειονότητα, είναι και ότι κανένα μέλος της μειονότητας δεν απασχολείται στα υψηλά κρατικά κλιμάκια, ούτε και στο στρατό. Κλείνοντας ο παρουσιαστής δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε αυτούς που σκοπό έχουν να εκφοβίζουν τα μέλη της μειονότητας, μετατρέποντας τη ζωή τους σε μια ανυπόφορη κατάσταση, έτσι ώστε να τους εξαντλήσουν και να τους κάνουν να παραιτηθούν. Θα συνεχίσει, όπως υποστήριξε τον αγώνα του χωρίς να δέχεται τον εμπαιγμό της μειονότητας ούτε και τα περί «ελαφριάς» δημοσιογραφίας που του προσάπτονται ειρωνικά στο άρθρο (2).

Το άρθρο του Τζενγκίζ Ομέρ, όπως δήλωσε ο ίδιος, βρίσκεται στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας «Μιλλέτ», στον οποίο όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση. Στα άρθρα του λοιπόν καλούσε απλά τη μειονότητα να διδαχθεί από την καμπάνια που διεξαγόταν εκείνη την περίοδο στην πλειοψηφία του χριστιανικού Τύπου, η οποία καλούσε τα μέλη της πλειονότητας να ψηφίσουν υποψηφίους της πλειονότητας. Σκοπός του λοιπόν είναι, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, η ειρηνική συνύπαρξη και όχι η πόλωση, όπως του προσάπτεται στο άρθρο.

Η εκκλησία και τα άρθρα αυτού του είδους είναι απόδειξη της «νοοτροπίας του 'εγερθείτε' της Χρυσής Αυγής» και της λειτουργίας του «μηχανισμού» που προανέφερε. Εάν λοιπόν κάποιοι θέλουν «να επιστρέψουν στη Χούντα, μπορούν να το κάνουν». Ελπίδα για τον δημοσιογράφο αποτελούν μόνο οι νηφάλιοι πολίτες της χώρας «που θα κλείσουν τα αυτιά τους στις προσταγές της εκκλησίας» και της νοοτροπίας που σκιαγράφησε.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=81157 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ