2017-11-18 14:18:06
Φωτογραφία για Η συγκινητική ιστορία δύο φίλων που πολέμησαν μαζί στον πόλεμο του Βιετνάμ
Ο απόστρατος William H. Cox και ο επίσης απόστρατος πεζοναύτης James 'Hollie' Hollingsworth κατάφεραν να επιζήσουν το 1968 στον Πόλεμο της Κορέας. Πολέμησαν μαζί στα βουνά Marble εκείνη την Πρωτοχρονιά. Ήταν άγνωστοι μέχρι τότε ωστόσο υποσχέθηκαν ο ένας στον άλλον ότι αν κατάφερναν να σωθούν ότι θα συναντούσαν ο ένας τον άλλον την επόμενη Πρωτοχρονιά. Πέντε δεκαετίες αργότερα ο Fox έδωσε μια πολύ συγκινητική υπίοσχεση στο φίλο του Hollingsworth.

Για τις επόμενες πέντε δεκαετίες κάνανε το ίδιο. Κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς συναντιόντουσαν. Νωρίτερα αυτή τη χρονιά ο Cox ταξίδεψε από το Piedmont, της Βόρεια Καρολίνας για να δει τον 80χρονο φίλο του Hollingsworth που ζει στην Hephzibah της Georgia των ΗΠΑ. Ήθελα να τον δει λίγο πριν πεθάνει. 

Τον Ιούλιο που πέρασε ο Hollingsworth ζήτησε από τον Fox να του δώσει την ευλογία του και να σταθεί ως φρουρός στην κηδεία του. Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες πολέμησαν σε πάνω από 200 μάχες μαζί. 

“ Του είπα, Φίλε μου είναι δύσκολη η αποστολή που μου αναθέτεις” δήλωσε ο Cox στο Greenvilleonline.com. 

Ο Cox όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω συγκινητικές φωτογραφίες που υπηρέτησε μαζί με τον φίλο του στη μοίρα VMO-2 κράτησε την υπόσχεση του.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ