2017-11-18 16:17:27
Φωτογραφία για Μουσικό αφιέρωμα στα «Μοναστήρια του Πόντου», από το σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης
Με μουσικό αφιέρωμα στα «Μοναστήρια του Πόντου», συνεχίζει ο σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου και το Μουσικό Εργαστήρι του συλλόγου, τον 2ο κύκλο των εκδηλώσεων, «ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2017-2018».

Το μουσικό αφιέρωμα στα «Μοναστήρια του Πόντου» θα γίνει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, στο εντευκτήριο του συλλόγου (Όθωνος 12 Σταυρούπολη), στις 20:30. Η συναυλία θα έχει μουσική αναφορά στα μοναστήρια του Πόντου που αποτελούσαν τους προμαχώνες της Ορθοδοξίας. Ήταν ο τόπος όπου συντελούταν η σύνδεση του χριστιανικής πίστης με το ελληνικό φρόνημα. Στην συναυλία θα απολαύουμε τραγούδια που αναφέρονται στις μονές του Πόντου, τραγούδια πραγματικά διαμάντια της ποντιακής μουσικής.

Συντελεστές της εκδήλωσης είναι η ομάδα μουσικών και Σχολή Λύρας «ΟΡΦΕΑΣ» του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» .

Ερμηνευτές: Γιάννης Σταυριανίδης, Πάτερ Πολύκαρπος Κοντοζίδης, Χρήστος Γεωργιάδης.

Προλογίζει ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης.

Μουσική - καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργος Πουλατσακλής. Τμήμα Μουσικού Εργαστηρίου του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ».

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το δήμο Παύλου Μελά, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι το Ράδιο Ακρίτες 102,3 και η εφημερίδα ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ και το sitehttp://efxinospontos.gr/
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ