2017-11-19 01:03:14
Φωτογραφία για 7 πράγματα που θα καταλάβεις αν έχεις δουλέψει και εσύ ως νταντά!
Oι περισσότεροι από εμάς όταν τελειώνουμε το σχολείο και αρχίσουμε τις σπουδές αρχίζουμε να ψάχνουμε και μια part time δουλειά από αυτές που δεν είναι πάντα δύσκολες αλλά και δεν απαιτούν εξαιρετική ειδίκευση. Τα αγόρια σερβίρουν, κάνουν delivery, βοηθητικές δουλειές σε εταιρείες, κάνουν τους όμορφους πίσω από τις μπάρες των bar ή τα decks ως bartenders και djs (εντάξει, κάποιες δουλειές θέλουν κάποια ειδίκευση). Τα κορίτσια από την άλλη δουλεύουμε ως part time γραμματείς, σερβιτόρες, πωλήτριες, δασκάλες σε παιδιά δημοτικού και baby sitters.

Σε πρώτη σκέψη όλες σκεφτόμαστε πως αυτή η δουλειά θα είναι αρκετά διασκεδαστική ενώ τρέφουμε τη ψευδαίσθηση ότι θα είναι και εύκολη Παρακάτω θα βρεις τα 7  πράγματα που καταλαβαίνουμε μόνο εμείς που έχουμε δουλέψει έστω και μία φορά ως νταντάδες!

Δε μπορείς να διαχειριστείς πάντα την υπερκινητικότητα του παιδιού που κρατάς

Τα παιδάκια, αυτοί οι μικροί τρομοκράτες της αγάπης ως γνωστόν, δεν κουράζονται ποτέ! Έχουν συνεχώς όρεξη να κάνουν νέα πράγματα, να παίζουν και να διασκεδάζουν. Ωστόσο, για εσένα δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες. Μπορεί να πονάς επειδή έχεις περίοδο, μπορεί να είσαι στεναχωρημένη που κόπηκες σε ένα μάθημα της εξεταστικής ή να τσακώθηκες με το αγόρι σου και να μην έχεις όρεξη για τίποτα. Πάντα όμως το χαμόγελο σου πρέπει να είναι διάπλατο στα χείλη σου!

Βαριέσαι αφόρητα στα παιδικά πάρτι

Τα παιδικά πάρτι είναι ίσως από τα χειρότερα κομμάτια στη δουλειά μίας νταντάς. Πρέπει να έχεις συνεχώς το νου σου αν το παιδάκι σου είναι καλά, αν παίζει με άλλα παιδιά ή αν κάθεται μόνο του και φυσικά να το αλλάζεις άμα ιδρώσει ή να το ταΐσεις αν πεινάσει. Όλα αυτά κάτω από το βλέμμα των υπόλοιπων μαμάδων.

Μαθαίνεις να επιβιώνεις στη ζωή την ώρα που σε φωνάζει να το βοηθήσεις στην τουαλέτα

Αν τυχαίνει το παιδί που κρατάς να είναι μικρότερο από 6 ή 7 χρονών, τότε είναι πολύ πιθανό να το βοηθάς στην τουαλέτα. Και όταν εννοώ να το βοηθάς, εννοώ φυσικά να το καθαρίζεις πριν και μετά τη φυσική λειτουργία του οργανισμού του, ΤΑ ΚΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥ. Είμαι σίγουρη, πως δεν πίστευες ότι ένα τόσο μικρό παιδάκι μπορεί να προκαλέσει τόσο μεγάλη «ζημιά».

Όταν το κάνεις μπάνιο, πλένεσαι και εσύ μαζί του

Οι απότομες κινήσεις που μπορεί να κάνει επειδή κρυώνει ή τα παιχνίδια του με το νερό, αρκούν για να σε λούσει στην κυριολεξία, από πάνω μέχρι κάτω.

Αναγκάζεσαι να τρως όλα τα φαγητά που σιχαίνεσαι

Αν σου έδιναν στην καθημερινή σου ζωή όσπρια ή διάφορα άλλα τρόφιμα που σιχαίνεσαι, είμαι σίγουρη πως θα προτιμούσες να μείνεις νηστική. Ωστόσο, ως νταντά έχεις καθήκον να τρως οτιδήποτε δεν αρέσει στο παιδάκι (και σε έσενα, δυστυχώς). Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να μη μείνει και εκείνο νηστικό. ”Να κοίτα και εγώ τον τρώω τον αρακά”.

Σκαρφίζεσαι παραμύθια στο λεπτό

Το παραμύθι είναι ένας εύκολος τρόπος να ηρεμήσει και να χαλαρώσει κάθε παιδί. Όταν, λοιπόν, βλέπεις πως δεν υπάρχει άλλη λύση, σκαρφίζεσαι παραμύθια μέσα σε 5 λεπτά ώστε να το κρατήσεις έστω και για λίγο σε μία κατάσταση νιρβάνας και ηρεμίας. Αν ,δε, καταφέρεις να κοιμηθεί κιόλας, εκεί φαίνεται η επιτυχία του παραμυθιού σου.

Μαθαίνεις όλα τα κινούμενα σχέδια που υπάρχουν

Η Πέπα το γουρουνάκι είναι το ίδιο με τον Ράιαν Γκόσλινγκ πλέον στο μυαλό σου, με την ίδια αγωνία ψάχνεις τα βίντεο στο YouYube για να ησυχάσει. Εξαιτίας των ωρών που περνάτε βλέποντας παιδικές ταινίες ή σήριαλ έχεις μάθει όλα τα κινούμενα σχέδια και τους παιδικούς ήρωες που κυκλοφορούν στην αγορά. Μερικές φορές, μάλιστα, η συνήθεια σου αυτή σε βάζει σε πειρασμούς να δεις ακόμη και σπίτι σου παιδικά.

Ό,τι δυσκολίες και αν έχει αυτή η δουλειά όμως, μπορεί να σου δώσει τόσο μεγάλες χαρές που ούτε καν φανταζόσουν όταν πήρες τηλέφωνο να κλείσεις ραντεβού για συνέντευξη. Δένεσαι τόσο πολύ με το παιδί που κρατάς που το θεωρείς πια, μέλος και της δικής σου οικογένειας!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ