2017-11-19 17:10:59
Φωτογραφία για Εκλογές Κεντροαριστερά Ανδρουλάκης-Γεννηματά: Κλείδωσε το αποτέλεσμα - Ποιος ο νικητής
Ξανάνοιξαν οι κάλπες για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς Το αποτέλεσμα φέρεται να είναι δεδομένο για Φώφη Γεννηματά-Νίκο Ανδρουλάκη.

Οι αρχικοί υποψήφιοι και τα κορυφαία στελέχη έχουν δώσει το «στίγμα» αναφορικά με ποιον από τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα θα στηρίξουν, αλλά απομένει να φανεί στην κάλπη αν θα επηρεάσουν τους ψηφοφόρους.

Αυτοί πάντως που γνωρίζουν τις ισορροπίες στην Κεντροαριστερά ξέρουν ήδη το αποτέλεσμα. Το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ στηρίζει Γεννηματά, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζεται ως «φερέφωνο» του Βενιζέλου και απομονώνεται έντεχνα.

Η Φώφη Γεννηματά ξεκινά από τη θέση ισχύος που της δίνει το 41.3% του πρώτου γύρου. Στο πλευρό της στέκεται ο Γιάννης Ραγκούσης, αφού μετά τη συνάντηση των δύο την Παρασκευή, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα υποστήριξης προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Την προτίμηση της προς την Φώφη Γεννηματά έδειξε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που συνεδρίασε την Πέμπτη. Άλλωστε, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ήταν ο πρώτος που αποφάσισε να συστρατευθεί μαζί της στην δημιουργία ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού πόλου.


Γεννηματά έδειξαν και οι άλλες δυνάμεις που συσπειρώθηκαν γύρω από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δηλαδή η ΕΔΕΜ του Απόστολου Πόντα και οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία. Την προτίμηση του προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έδειξε εμμέσως και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξη του στον Σκάι.

Την ίδια γραμμή ακολουθούν και άλλα κορυφαία στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, όπως ο Δημήτρης Ρέππας, που μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε τον Νίκο Ανδρουλάκη «πολύ καλό γραμματέα του Βενιζέλου», δείχνοντας προς την μεριά της Γεννηματά.

Αν και ο Γιώργος Καμίνης απέφυγε να δώσει γραμμή, λοξοκοιτώντας όμως προς την πλευρά του νεαρού ευρωβουλευτή, θεωρείται δεδομένο πως τα “παπανδρεϊκά” στελέχη που τον στήριξαν, θα βοηθήσουν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Τους δικούς του συμμάχους όμως έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Γιάννης Μανιάτης, προσέφερε στήριξη στον Νίκο Ανδρουλάκη. Συναντήθηκε μαζί του και δήλωσε ότι η νέα γενιά πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία της παράταξης.

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη, συντάχθηκαν, επίσης σημαντικά στελέχη του Ποταμιού. Ανάμεσα τους, οι δύο ευρωβουλευτές Μίλτος Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης. Επίσης μια νέα γενιά στελεχών της ΔΗΜΑΡ.

Προσχωρήσεις και ανταλλάγματα

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναμένεται να ενταχθεί στο προσεχές διάστημα ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Καρράς.

Αυτό τουλάχιστον σημειώνει η εφημερίδα «Real News» εκτιμώντας πως δεν προβλέπεται άλλη ένταξη, καθώς στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν βέβαιο ότι η Κατερίνα Μάρκου θα συμπορευτεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Αλιβιζάτος έχει «κλειδώσει» θέση στο Επικρατείας του νέου φορέα της κεντροαριστεράς και πιθανότατα την πρώτη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ