2017-11-19 18:21:03
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΣΑΣ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Email: [email protected]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, η Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη εορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου και το Έθνος μας τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων καθιερώθηκε από την Ελληνική Πολιτεία για να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με το υψηλό ηθικό και τον επαγγελματισμό τους, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να προσβάλει και να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας γιατί πράγματι σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ακόμα και σε περίοδο ειρήνης παράγουν ήρωες, που αποδεικνύουν την ιδιαιτερότητα του έργου των στελεχών μας, αλλά και γιατί προστατεύουν και βοηθούν το κοινωνικό σύνολο με έργα τα οποία γίνονται σε όλη την Ελλάδα.


Στη μακρά και πολυτάραχη ιστορία του Ελληνισμού, το λαϊκό αίσθημα και η παράδοση συνέδεαν πολλές φορές το Έθνος και την Ελευθερία με τη θρησκεία, αναδεικνύοντας έτσι τη διαχρονική σύζευξη των δύο πόλων, της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας. Και τούτη η σχέση διαχέεται σε όλη την έκταση της διαδρομής μας ως έθνος.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις κατέγραψαν λαμπρές σελίδες ελληνικής ιστορίας και δόξας, υπερασπίζοντας τα ιερά και όσια της πατρίδας, με περίσσευμα ανδρείας και θάρρους.

Η προσφορά τους αυτή είναι διαχρονική, παρά την επώδυνη, για τις ίδιες και το έθνος.

Η μνήμη στρέφει σήμερα στους αμέτρητους, επώνυμους ή ανώνυμους ήρωες και αγωνιστές, στρέφει στους υπερασπιστές των ιδανικών της Ελευθερίας και της Εθνικής ανεξαρτησίας, οι οποίοι έπεσαν στα πεδία των Μαχών και υψώνονται στο διάβα των αιώνων σε σύμβολα γνήσιου πατριωτισμού και άδολης αυτοθυσίας.

Ως μέλη αυτής της οικογένειας οι Απόφοιτοι της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων παραλάβαμε μια κληρονομιά που είναι βαριά από τους προγόνους μας και ο τιμημένος αυτός αγώνας αποτελεί πηγή σθένους και περηφάνιας, αλλά και δέσμευση για νέες και εντατικές προσπάθειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αποβλέποντας σε αποτελεσματικότερες Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε ο Ελληνικός Λαός να αισθάνεται ασφαλής και η διεθνής νομιμότητα την συμβολή μας στην εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες με μία ισχυρή παράσταση σημαίας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου αυτό μας ζητείται και το χρέος το επιβάλει, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του κύρους και της εικόνας της χώρας μας, στον κόσμο, αλλά και την συνδρομή μας ως ενεργεία αλλά και ως εν αποστρατεία στο κοινωνικό σύνολο εκεί οπού το καθήκον μας καλεί. Η χώρα μας διαθέτει ένα από τα πιο αξιόπιστα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη, η δε γεωπολιτική της θέση στην καρδιά της ευρύτερης γειτονιάς, της προσδίδει ανεκτίμητη στρατηγική αξία, καθιστώντας την σταθερό και σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σήμερα, η χώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται σταθερές που θα της επιτρέψουν να ανταπεξέλθει αλλά και να υπερβεί τις δυσκολίες. Και μία από τις σταθερές είναι ένα ισχυρό εθνικό αμυντικό σύστημα.

Έχουμε κάθε συμφέρον να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις ολόκληρου του Ελληνισμού, να διατηρήσουμε την ισχύ της, να ενισχύσουμε την αποτρεπτική και αμυντική μας ικανότητα, να επωφεληθούμε του πλούτου της ελληνικής επικράτειας, στην ξηρά και τη θάλασσα.

Η Ελλάδα παραμένει όρθια και υπερήφανη, και ένας παράγοντας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις. Αλώστε σε διάφορες δημοσκοπήσεις ο Ελληνικός Λάος το αποδεικνύει θέτοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις στο ψηλότερο σκαλί την εμπιστοσύνης του μαζί με την Εκκλησία.

Θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την θέση της στον κόσμο και, το κυριότερο, θα αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτές τις δύσκολες στιγμές που τραυμάτισαν το κύρος της διεθνώς και το κυριότερο αποθάρρυναν την ελληνική κοινωνία όταν είμαστε ενωμένοι.

Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αποκατασταθούν οι αδικίες, που επέφερε η δημοσιονομική προσαρμογή και θα ξαναβρούμε, ως έθνος, την αυτοπεποίθηση και τον προσανατολισμό μας προς ένα πιο ελπιδοφόρο και δημιουργικό μέλλον.

Θα πετύχουμε διότι η χώρα έχει ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα που είναι η ικανότητα των ανθρώπων της, η φυσική ικανότητά μας να ξεπερνάμε τις δύσκολες περιστάσεις. Και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν να επιδείξουν όλους, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν επίγνωση του χρέους και αίσθημα καθήκοντος και τιμής. Δεν πρέπει να λησμονούμε στις δύσκολες αυτές ημέρες την προσφορά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν πρέπει πέραν από την ασφάλεια που πρέπει να νιώθει κάθε Έλληνας για τον τόπο που ζούμε και την προσφορά και την παροχή βοήθειας των αποφοίτων της Σχολής σε κάθε τόπο σε κάθε γωνίας της Ελληνικής γης όπως των Υγειονομικών (Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων κλπ) στο Καστελόριζο την Πτολεμαΐδα τον Έβρο κλπ, αλλά και των άλλων στελεχών αποφοίτων ΣΣΑΣ από το οποίο σημείο υπηρετούν την ελληνική κοινωνία.

Ο ελληνικός λαός προσβλέπει στις Ένοπλες Δυνάμεις του. Γνωρίζει και αντιλαμβάνεται ότι τα συμφέροντα άμυνας και ασφάλειας της πατρίδας προστατεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γνωρίζει ότι κάθε φορά που δοκιμάζεται η κοινωνία, σε αντίξοες συνθήκες, ειδικά στις εσχατιές του τόπου μας, θα έχουν την ενεργή συνδρομή του στρατεύματος.

Ο ελληνικός λαός το γνωρίζει, τιμά και ευχαριστεί γι’ αυτό.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων εύχεται σε όλους σας και στις οικογένειές σας υγεία και προκοπή.

Η Παναγιά να δίνει σε όλους μας κουράγιο και δύναμη.

Βασίλειος Διαμαντίδης

Β Αντιπρόεδρος ΣΑ/ΣΣΑΣ
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ