2017-11-19 20:31:25
Φωτογραφία για Θέλετε να χάσετε κιλά χωρίς δίαιτα; Σας έχουμε τη λύση!
Νομίζετε ότι το να χάσετε κιλά είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία που απαιτεί πολύ κόπο και χρόνο και έτσι αποθαρρύνεστε;

Μην απελπίζεστε καθόλου! Σας έχουμε πολύ καλά νέα, αφού σύμφωνα με Πορτογαλική έρευνα, το αδυνάτισμα δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Συγκεκριμένα, αν τρώμε προσεχτικά και έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση του τι τρώμε, χωρίς να αποσπάται κατά τη διάρκεια του γεύματος μας η προσοχή μας, π.χ. από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, μπορούμε να χάσουμε βάρος.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα μπορούσαν να τρώνε ό,τι ήθελαν -ακόμη και φαγητά με τσιμπημένες θερμίδες- και το μόνο που έπρεπε να κάνουν είναι να αφιερώνουν την προσοχή τους εκείνη τη στιγμή στο φαγητό και στην απόλαυση του γεύματος.

Το αποτέλεσμα; Όχι μόνο έτρωγαν λιγότερο με αυτό τον τρόπο -σε σχέση με όσους τρώνε π.χ. βλέποντας τηλεόραση-, αλλά οι περισσότεροι άφηναν και φαγητό στο πιάτο τους, ενώ στο τέλος μιας περιόδου 15 εβδομάδων είχαν χάσει και κατά μέσο όρο γύρω στα 2 κιλά. Και μπορεί αυτό να σας φαίνεται λίγο, αλλά σας υπενθυμίζουμε ότι οι συμμετέχοντες έτρωγαν ό,τι ήθελαν ακόμη και παχυντικά φαγητά. Φανταστείτε πόσο θα έχαναν στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής (όχι δίαιτας).


Επιπλέον, το 75% των συμμετεχόντων κατάφεραν να διατηρήσουν το νέο, χαμηλότερο βάρος για έως και 6 μήνες αφότου τελείωσε η έρευνα.

Θέλετε να γίνετε κι εσείς πιο προσεχτικοί με το φαγητό σας και να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα; Ιδού 9 απλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε:

Μασάτε αργά: Σύμφωνα με έρευνα, το μάσημα αυξάνει τη ροή του αίματος στο στομάχι και μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια του γεύματος. Όσοι μασούν το φαγητό τους πιο αργά και τρώνε μικρότερες μπουκιές, καταναλώνουν σχεδόν 100 θερμίδες λιγότερες από όσους πέφτουν με τα μούτρα. Επιπλέον, είναι λιγότερο πεινασμένοι μια ώρα αργότερα, όπως αποκάλυψε μελέτη του 2013.Κρατήστε διατροφικό ημερολόγιο: Αρχίστε να καταγράφετε σε ένα ημερολόγιο τι τρώτε, γιατί το φάγατε, πώς σας έκανε αυτό να αισθανθείτε, καθώς και πόσο πεινασμένοι ήσασταν εκείνη τη στιγμή από το 1 έως το 10. Με αυτό τον τρόπο θα κατανοήσετε καλύτερα τη σχέση σας με το φαγητό.

Εντοπίστε τι ζητάτε όταν πεινάτε: Είναι επιτακτική ανάγκη να καταλαβαίνετε κάθε φορά από πού προέρχεται η πείνα, προκειμένου να επιτευχθεί μια καλή σχέση με το φαγητό. Αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος όταν πρόκειται για ανόητο σνακ ή αλλιώς έχεις όντως ανάγκη να φας εκείνη τη σοκολάτα στο γραφείο ή απλά χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από τη δουλειά;Τρώτε μόνο όταν πραγματικά πεινάτε: Ο χρυσός κανόνας είναι 3 κυρίως γεύματα και 2 σνακ. Αν όμως π.χ. το μεσημέρι έφαγες πολύ και δεν πεινάς το απόγευμα, δεν είναι ανάγκη να πιέσεις τον εαυτό σου να φάει εκείνο το σνακ απλά και μόνο επειδή είναι η ώρα του.

Δώστε λίγο χρόνο να «γνωρίσετε» το φαγητό σας: Πριν φάτε αφιερώστε λίγο χρόνο προκειμένου να σκεφτείτε τι υλικά περιέχει το φαγητό σας, από πού προέρχονται, πόσο επεξεργασμένα είναι. Έτσι θα εκτιμάτε καλύτερα ένα υγιεινό πιάτο και αναλόγως θα απορρίπτετε ευκολότερα ένα ανθυγιεινό.Μην χρησιμοποιείτε το φαγητό ως παρηγοριά ή επιβράβευση: Όσο δύσκολη μέρα και αν περάσατε, όσο στρεσαρισμένοι, στενοχωρημένοι ή απογοητευμένοι και αν αισθάνεστε κάποιες στιγμές, δεν πρέπει να καταφεύγετε στο φαγητό για παρηγοριά. Αλλά και πολύ χαρούμενοι να είσαστε για κάτι που πετύχατε, το φαγητό δεν πρέπει να είναι η επιβράβευσή σας, καθώς το μόνο που κερδίζετε και στις δύο περιπτώσεις είναι επιπλέον θερμίδες.Αφιερώστε 30 λεπτά στο γεύμα σας: Όπως σίγουρα έχετε ακούσει, το σώμα σας χρειάζεται 20 λεπτά για να συνειδητοποιήσει ότι έχει χορτάσει. Αφιερώνοντας λοιπόν λίγο περισσότερο χρόνο στο γεύμα σας και θα χορτάσετε και θα το απολαύσετε πραγματικά. Σημαντικό είναι βέβαια να θυμάστε ότι σε αυτό το χρόνο θα φάτε αργά την προβλεπόμενη μερίδα και όχι γρήγορα όσο περισσότερο φαγητό αντέχετε!

Επενδύστε στην κουζίνα σας: Αν πρόκειται να περάσετε τα 30 λεπτά γεύματος που είπαμε προηγουμένως στην κουζίνα, τότε αυτή θα πρέπει να έχει ένα ευχάριστο περιβάλλον, που θα σας ηρεμεί και θα σας κάνει να το απολαμβάνετε ακόμη περισσότερο. Όμορφα -όχι απαραιτήτως ακριβά- τραπεζομάντιλα, πιάτα, ποτήρια, πετσέτες και διακοσμητικά δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα.Πριν φάτε πιείτε νερό: Συχνά συγχέουμε την αφυδάτωση με πείνα, γι’ αυτό πριν φάτε εκείνο το σνακ στο γραφείο πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Αν 15 λεπτά μετά αισθάνεστε ακόμη πείνα, τότε θα ξέρετε ότι όντως είναι ώρα να φάτε κάτι.

Πηγή: olivemagazine.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ