2012-05-25 22:15:16
Φωτογραφία για Φ.ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ: Επιχειρησιακό και αναπτυξιακό έργο η τάφρος-απάντηση στον Μπαγίς!
Και αναπτυξιακό και επιχειρησιακό έργο είναι η τάφρος του Έβρου δήλωσε ο υπουργός Άμυνας κ. Φραγκούλης Φράγκος κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη.

Aπάντησε έτσι στον Τούρκο υπουργό για την ΕΕ κ. Μπαγίς που είχε υποστηρίξει τις προάλλες στις Βρυξέλλες.

“Αν έχουν ανάγκη από φράχτη στήνουμε φράχτη και εάν θέλουν να σκάψουν τάφρο, και τάφρο σκάβουμε. Μετά την Κίνα έχουμε τον πιο ισχυρό εργοληπτικό τομέα στον κόσμο. Τώρα το αν οι φράχτες και οι τάφροι θα σώσουν ή όχι την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, αυτό ας το λογαριάσουν οι ίδιοι. Ας γίνουν εκλογές στην Ελλάδακαι συνεχίζουμε τις επαφές μας από εκεί που τις αφήσαμε”,είπε, με μια δόση ειρωνίας για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει η ελληνική εταιρία που έχει αναλάβει να φτιάξει τον φραχτη και κάποια υλικά (γαλβανισμένα σύρματα) απο τουρκική εταιρία.

Ο κ. Φράγκος έδωσε τις οδηγίες του για το έργο που φτιάχνει ο στρατός ( το μηχανικό) ενώ όσον αφορά στον χαρακτήρα του κινήθηκε όπως και όταν ήταν Αρχηγός ΓΕΣ : Τότε για να κάμψει τις επιφυλάξεις κάποιων στο πρώτης προτεραιότητας αμυντικό έργο της τάφρου που είχε εισηγηθεί και πρόωθησε, ανέλυσε και την μεγάλη αναπτυξιακή και αντιπλημμυρική διάσταση που έχει για την περιοχή του Έβρου.Παράλληλα ο κ
. Φράγκος επέδωσε ξίφη σε αξιωματικούς που υπηρετούν στον Έβρο.

΄Ολη η δήλωση Φράγκου,αλλά και η συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους όπου αναφέρεται και στην αναπτυξιακή- εμμέσως- και επιχειρησιακή- ευθέως- διάσταση του έργου:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του Τύπου για τη μαζική παρουσία τους και το ενδιαφέρον το οποίο επέδειξαν σε αυτή τη σεμνή τελετή, της απονομής των ξιφών στους Έλληνες και στις Ελληνίδες αξιωματικούς. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, διότι δεν ήμασταν μόνοι μας. Βρίσκονταν εδώ οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους και πολύς κόσμος, παρουσία του Σεβασμιοτάτου και των λοιπών επισήμων. Η σημειολογία είναι μία και μόνη. Είμαστε εδώ, στην ακριτική περιοχή του Έβρου, όχι απλώς για να παριστάμεθα, αλλά για να αποτελούμε τη σιωπηλή, ισχυρή δύναμη που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει σκέψεις και να αμφισβητήσει πάνω από όλα την εθνική μας κυριαρχία».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε Υπουργός πλέον Αρχηγέ.

Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ: Είμαι ένας υπηρεσιακός υπουργός για ορισμένο χρόνο και η πατρίδα μας δεν νομίζω ότι ποτέ εκάμφθη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ελληνικό έργο του Στρατού κύριε Υπουργέ, στον Έβρο. Ξεκινήσατε κάποια πράγματα ως Αρχηγός.

Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ: Εγώ δεν θα αναφέρω τι έχω ξεκινήσει ως Αρχηγός. Εγώ ξέρω ότι συμβιώνουμε εδώ και αρκετές δεκαετίες με τους Εβρίτες, είμαστε σε αγαστή συνεργασία και όπου μπορούμε να προσφέρουμε ή να παράγουμε αναπτυξιακό έργο, το κάνουμε με όλη μας την καρδιά και με όλη μας την ψυχή, γιατί πραγματικά μας αγαπάτε και εμείς πρέπει να το ανταποδώσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συγκεκριμένα για την τάφρο του Έβρου, έχουμε κάποιες εξελίξεις;

Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ: Να μου επιτρέψετε επειδή αφορά επιχειρησιακό έργο, να μην αναφερθώ.

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ