2017-11-20 17:03:18
Φωτογραφία για Ανανεώστε τα πλακάκια της κουζίνας σας χωρίς να τα ξηλώσετε
Βαρεθήκατε την κουζίνα σας και θέλετε να την ανανεώσετε αλλά δεν έχετε τα χρήματα; Δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε. Αν θέλετε μια ανανέωση με πολύ μικρό κόστος, ανανεώστε μόνο το τμήμα εκείνο που είναι υπεύθυνο για το βασικό στιλ της κουζίνας σας: τα πλακάκια!

Δεν είναι απαραίτητο ωστόσο να αντικαταστήσετε τα πλακάκια σας, καθώς μπορείτε να μεταμορφώσετε τα ήδη υπάρχοντα και να τα κάνετε να φαίνονται σαν καινούργια.

Τα πλακάκια δίνουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα στην κουζίνα σας και η αλλαγή αυτή εκτός από το ότι θα σας αλλάξει τη διάθεση, θα σας κάνει και ιδιαίτερα δημιουργικούς.

Ας δούμε λοιπόν, τι επιλογές έχετε:

Αν τα πλακάκια σας είναι παλιά και εκτός μόδας, αλλά δεν έχετε χρήματα να τα αλλάξετε, μπορείτε να τα βάψετε για να κάνετε μια πλήρη ανανέωση χωρίς κόστος. Καθαρίστε καλά τα πλακάκια, στεγνώστε τα και περάστε τα με ειδικό αστάρι που θα έχετε προμηθευτεί από κάποιο χρωματοπωλείο. Αφήστε τα να στεγνώσουν για 24 ώρες. Μετά μπορείτε να τα περάσετε με οποιοδήποτε πλαστικό χρώμα.


Διαλέξτε τα χρώματα που σας αρέσουν, αλλά προβλέψτε να ταιριάζουν με τα ντουλάπια σας και γενικά την υπόλοιπη κουζίνα. Αν επιλέξετε ένα μόνο το χρώμα τότε θα είναι πιο εύκολη η διαδικασία.

Μια δεύτερη πολύ δημιουργική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε στένσιλ για να κάνετε κάποιο μοτίβο που να τα διατρέχει. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχεδίων σε στένσιλ και αυτό σας δημιουργεί μια μεγάλη γκάμα επιλογών. Το πινέλο που θα διαλέξετε έχει να κάνει με το τελικό αποτέλεσμα που θέλετε. Τα μαλακά και στρογγυλεμένα πινέλα είναι μια καλή επιλογή.

Ζωγραφίστε τα δικά σας πλακάκια και δώστε μια πιο χαρούμενη νότα στην κουζίνα σας και ταυτόχρονα αφήστε και την προσωπική σας σφραγίδα.

Τέλος, υπάρχει ειδικό αστάρι για να βάψετε μόνο τους αρμούς αν θέλετε. Περνάτε από πάνω πλαστικό χρώμα με μυκητοκτόνο δράση σε όποια απόχρωση σας αρέσει. Προτιμήστε ένα έντονο χρώμα για να κάνει αντίθεση.

Εφαρμόζοντας τα παραπάνω, θα ανανεωθεί η συνολική εικόνα της κουζίνας σας και εσείς θα απολαμβάνετε το νέο σας ντεκόρ, χωρίς να έχετε ξοδέψει σχεδόν καθόλου χρήματα!
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ