2017-11-22 03:43:32
Φωτογραφία για Πέντε πράγματα που θα συμβούν αν πεθάνει ο πρίγκιπας Φίλιππος
Η ηλικία και η βεβαρημένη υγεία του έχει κάνει πολλούς Βρετανούς να αναρωτιούνται τι θα συμβεί όταν ο σύζυγος της βασίλισσας αποδημήσει εις ΚύριονΒρίσκεται στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ τα τελευταία 70 χρόνια και αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ο

96χρονος δούκας του Εδιμβούργου, Φίλιππος, ο οποίος έχει αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο.

Η ηλικία και η βεβαρημένη υγεία του έχει κάνει πολλούς Βρετανούς να αναρωτιούνται τι θα συμβεί όταν ο σύζυγος της βασίλισσας αποδημήσει εις Κύριον, δεδομένου ότι πριν από λίγους μήνες ο Guardian είχε δημοσιεύσει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν σε περίπτωση θανάτου της Ελισάβετ.

Θα συμβούν λοιπόν πέντε πράγματα. 

1. Πώς θα μεταδοθεί η είδηση του θανάτου

Εάν ο Φίλιππος πεθάνει κατά τη διάρκεια της νύχτας η ανακοίνωση θα γίνει στις 8 το πρωί της επόμενης μέρας και την είδηση θα μεταδώσει πρώτο το BBC.


2. Η κηδεία του δεν θα είναι δημόσια

Μπορεί να έχει δικαίωμα σε μία δημόσια κηδεία με πολυήμερη διαδικασία ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει δηλώσει ότι προτιμά κάτι πολύ απλό και λιτό, σύμφωνα με τον Independent. Αντί η σορός του να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ πριν από την κηδεία, λέγεται ότι θα βρίσκεται στο Ανάκτορο St Jame's, όπως αντίστοιχα είχε συμβεί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, πριν από την κηδεία της το 1997.  Και πιθανότατα δεν θα επιτρέπεται στο κοινό να δει τη σορό.

Η κηδεία αναμένεται να γίνει σε κλειστό κύκλο, με παρούσα μόνο την οικογένεια, τους φίλους του πρίγκιπα και τους αρχηγούς των κρατών της Κοινοπολιτείας. 

3.  Πού θα ταφεί 

Ενώ η ταφή των περισσότερων Βρετανών μοναρχών γίνεται στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου,  ο τόπος ταφής του πρίγκιπα Φίλιππου θα είναι σε διαφορετική και περισσότερο ιδιωτική τοποθεσία.

Το επικρατέστερο σημείο είναι οι Frogmore Gardens, στο κάστρο των Γουίνδσορ.

4. Πόσο θα διαρκέσει η περίοδος του πένθους

Εάν ο πρίγκιπας Φίλιππος πεθάνει πριν την Ελισάβετ, θα κηρυχθεί εθνικό πένθος οκτώ ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών δεν θα δίνεται βασιλική σφραγίδα στους νόμους και θα διακοπούν οι κρατικές υποθέσεις σε ένδειξη σεβασμού.

5. Πότε θα επιστρέψεισ τα δημόσια καθήκοντά της η Βασίλισσα 

Το διάστημα του Βασιλικού Θρήνου θα διαρκέσει για 30 ηέρες. Έπειτα η Ελισάβετ θα επιστρέψει εξ ολοκλήρου στη δημόσια ζωή και τα καθήκοντά της

Θεωρείται απίθανο να κάνει ότι και η βασίλισσα Βικτόρια, η οποία έζησε για μεγάλο διάστημα απομονωμένη στο κάστρο του Μπάλμποραλ, για τέσσερις δεκαετίες μετά το θάνατο του συζύγου της.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ