2017-11-22 12:32:23
Φωτογραφία για Ζητά τετ-α-τετ με τον Λεμπιδάκη κατηγορούμενος για την απαγωγή
Αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη υπέβαλε η υπεράσπιση του 

39χρονου, ο οποίος πήρε τον δρόμο για τη φυλακή ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της απαγωγής του 54χρονου επιχειρηματία. 

Αυτό που ζητά η υπεράσπιση είναι οι δύο άνδρες να βρεθούν τετ-α-τετ ώστε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης να «δείξει» τον δρόμο, ακούγοντας τη φωνή του κατηγορούμενου. 

Το αίτημα αυτό έχει βάση αν ληφθεί υπόψη ότι εμμέσως πλην σαφώς στον 39χρονο αποδίδεται ο ρόλος του  φρουρού του επιχειρηματία, λίγο πριν την έλευση του 40χρονου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 18 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 2α Οκτωβρίου, οπότε και η ΕΛ.ΑΣ. έκανε έφοδο στη μάντρα με τα σκραπ, απελευθερώνοντας τον Μ. Λεμπιδάκη.

Υπάρχουν δηλαδή υποψίες ότι μπορεί να είναι ακόμα και ο αποκαλούμενος «φιλόσοφος», όπως φέρεται να είχε «βαπτίσει» τον προτελευταίο φρουρό του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 43χρονος προφυλακισμένος ιδιοκτήτης της μάντρας με τα σκραπ. 


Αναφορά στον «φιλόσοφο» έχει κάνει  και ο 40χρονος τελευταίος φρουρός του Λεμπιδάκη.  Αυτός ανέφερε στην απολογία του ότι ο απαχθείς τού είχε μιλήσει μόνο για τον «φιλόσοφο», ενώ ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας είχε υποστηρίξει ότι ο «φιλόσοφος» ή Κώστας είχε αναλάβει τη φύλαξη του επιχειρηματία μέχρι και την κάθοδο του 40χρονου. Τον περιγράφει ως ένα ευγενικό παιδί, μορφωμένο, τον οποίο συμπαθούσε ο Λεμπιδάκης, καθώς συζητούσαν με τις ώρες. 

Σε ερώτηση μάλιστα της ανακρίτριας προς τον ιδιοκτήτη της μάντρας, ποιος είναι ο φιλόσοφος, ο 43χρονος απάντησε: «Φιλόσοφο είχε ονομάσει τον Κώστα ο Λεμπιδάκης. Καθόταν πολλές ώρες και κουβέντιαζαν οι δυο τους. Γνωρίζω ότι έφυγε γιατί είχε πολύ καιρό να δει τους δικούς του. Δεν τον ξαναείδα έκτοτε πουθενά». Στον «Κώστα» αναφέρεται και ο 45χρονος Ρεθυμνιώτης, επίσης προφυλακισμένος.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, προς αποφυγή παρερμηνειών ότι ουδείς από τους προφυλακισμένους συνδέει τον «Κώστα ή φιλόσοφο» με τον 39χρονο προφυλακισμένο.

Υπό αυτές τις σκέψεις και υποψίες, λοιπόν η υπεράσπιση του 39χρονου έχει ζητήσει να υπάρξει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση ανάμεσα στον κατηγορούμενο και στον επιχειρηματία, ώστε ο τελευταίος βλέποντας τον σωματότυπό του και ακούγοντας τη φωνή του να βεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν  πρόκειται για τον «φιλόσοφο» ή για οποιονδήποτε άλλο είχε συναντήσει κατά την πολύμηνη ομηρεία του. 

Εάν γίνει δεκτό το αίτημα, εκτιμάται ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει ή όχι αν πρόκειται για εμπλεκόμενο πρόσωπο καθώς αναμφισβήτητα είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα έξυπνος και παρατηρητικός. Αυτό φαίνεται περίτρανα από την πρώτη του κατάθεση αμέσως μετά την απελευθέρωσή του, στην οποία μεταξύ άλλων είχε διατυπώσει την άποψη ότι στην απαγωγή του εμπλέκονται περισσότερα από 20 άτομα.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι στην απολογία του ο 45χρονος Ρεθυμνιώτης είχε υποστηρίξει  ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αν και είχε να τον δει τέσσερις μήνες, μόλις μπήκε στο τελευταίο κρησφύγετο και παρά το γεγονός ότι φορούσε κουκούλα, αμέσως τον αναγνώρισε. «Μόλις με είδε, σηκώνεται πάνω και μου λέει «πού είσαι;  Είχα βάλει πάλι την κουκούλα βέβαια, αλλά με γνώρισε μετά από τέσσερις μήνες που είχα να τον δω». Είναι ο κατηγορούμενος που στην απολογία του είχε ισχυριστεί επίσης: «όποιος τα έκανε όλα αυτά, είναι ψηλά, στον κύκλο του κ. Λεμπιδάκη. Ο ίδιος ο κ. Μιχάλης πιστεύει ότι είναι άνθρωποι που τρώνε και πίνουνε μαζί του».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η υπεράσπιση έχει ζητήσει να εξεταστεί και ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας σε σχέση με τους ισχυρισμούς που προβάλλει ο 39χρονος.

Τον «έκαψε»                           το αποτύπωμα                       στο εσωτερικό της                   μονωτικής ταινίας

Ο 39χρονος δια του συνηγόρου υπεράσπισής του, Χρήστου Τόλου, υπέβαλε αναλυτικό υπόμνημα με τους ισχυρισμούς του, παράλληλα όμως δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την αρμόδια ανακρίτρια αλλά και από τον εισαγγελέα. Το  ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε αφότου διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων σε σχέση με τα αποτυπώματά του, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με αυτά που βρέθηκαν στη μονωτική ταινία που χρησιμοποιήθηκε για να σφραγιστούν με χαρτόνια τα δύο μικρά παράθυρα του δωματίου όπου κρατούνταν ο Μιχ. Λεμπιδάκης, στο πατάρι της μάντρας.

Όπως έγινε γνωστό, τα αποτυπώματα αυτά βρέθηκαν στο εσωτερικό τμήμα της μονωτικής ταινίας, δηλαδή στο κολλώδες τμήμα της.

Ο 39χρονος ισχυρίζεται ότι είναι λογικό να βρεθούν αποτυπώματά του, καθώς φιλοξενούνταν στον συγκεκριμένο χώρο για αρκετούς μήνες. Με τον 43χρονο ιδιοκτήτη της μάντρας είχε φιλικές και κυρίως εργασιακές σχέσεις. Τον περασμένο Μάρτιο και αφού χώρισε με τη σύντροφό του, απευθύνθηκε στον 43χρονο προκειμένου να του επιτρέψει να μείνει προσωρινά στον χώρο πάνω από τη μάντρα, ο οποίος ήταν απόλυτα λειτουργικός. Μετέφερε εκεί όλα τα πράγματά του. 

Ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον χώρο κακήν-κακώς πριν από τις 10 Αυγούστου-τότε μεταφέρθηκε εκεί ο Μιχάλης Λεμπιδάκης-επειδή το απαίτησε ο ιδιοκτήτης της μάντρας. Ο 43χρονος του εξήγησε ότι έπρεπε να φύγει, επειδή χρειαζόταν το σπίτι και του υπέδειξε να μείνει στις εγκαταστάσεις επιχείρησης της οικογένειας  στους Αρμένους. 

Ο 39χρονος πήρε τα καλοκαιρινά του ρούχα και τα υπόλοιπα τα συσκεύασε σε κούτες, τις οποίες άφησε στη μάντρα. Φέρεται, όπως ισχυρίζεται, να χρησιμοποίησε πέντε μονωτικές ταινίες για να φτιάξει τις κούτες. Αυτός μία φιλοξενούνταν στο σπίτι του αδελφού του, μία στην επιχείρηση στους Αρμένους, όπου εκτελούσε χρέη φύλαξης, ενώ παράλληλα είχε μεταφέρει εκεί τα σκυλιά του, καθώς τον εξυπηρετούσε ο χώρος.

Με κατηγορηματικό τρόπο αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση της απαγωγής και επιμένει ότι έφυγε από την μάντρα πριν μεταφερθεί ο 54χρονος επιχειρηματίας. Υποστηρίζει ότι τα αποτυπώματά  του είναι παντού στον χώρο όπου διέμενε-πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν αποτυπώματα του στα πλακάκια του μπάνιου, στο φύλλο της ντουλάπας κ.α., ενώ αναφέρεται ακόμα ότι πάνω στον πάγκο της κουζίνας είχε αφήσει μία συσκευή τηλεφώνου, την οποία είχε στείλει για επιδιόρθωση, στην οποία αναγραφόταν το ονοματεπώνυμό του. Αν, όπως λέει, ήταν μπλεγμένος, δεν θα έκανε ένα τόσο ολέθριο σφάλμα. Όσο για το πώς βρέθηκε το αποτύπωμά του στο εσωτερικό της ταινίας, υποστήριξε ότι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, καθώς για να κόψει την ταινία, την είχε πιάσει από το εσωτερικό της με το άλλο του χέρι.

Υποστήριξε ακόμα ότι αν είχε συμμετοχή,  θα είχε φροντίσει να διαφύγει στο εξωτερικό όπου διαμένει συγγενικό του πρόσωπο για να γλυτώσει, από την στιγμή που είχαν γίνει συλλήψεις. Ο ίδιος όταν άκουσε την απόφαση εισαγγελέως και ανακρίτριας για την προφυλάκισή του, έδειξε να καταρρέει ψυχολογικά καθώς ένιωθε σίγουρος ότι θα αφεθεί ελεύθερος. Δημοσιογραφικές πηγές περιγράφουν έναν άνδρα  ευφυή, μορφωμένο και ετοιμόλογο. Ακόμα και στις πιεστικές ερωτήσεις που δέχτηκε, απαντούσε συγκροτημένα και αβίαστα. Από την υπεράσπιση ζητήθηκε και εξετάστηκε και ο αδελφός του 39χρονου.

Η ανάλυση των απαντήσεων από τα  εγκληματολογικά εργαστήρια παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν «αλιευτεί» και άλλα ευρήματα στα  κομμάτια της μονωτικής ταινίας που χρησιμοποιήθηκαν για το σφράγισμα των παραθύρων. Είναι βέβαιο ότι  στα εγκληματολογικά εργαστήρια περιμένουν τη… σειρά τους δεκάδες «ορφανά» αποτυπώματα, τα οποία εντοπίστηκαν κατά τη σάρωση του κρησφύγετου,  ενώ επίσης αναμένονται απαντήσεις από άρσεις κινητών και καμερών ασφαλείας.

patris.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ