2017-11-23 17:43:43
Φωτογραφία για Πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδιά στη Λάρισα: Χωρίς ΚΕΑ και Μέρισμα - Εκκληση για βοήθεια
Το δικό της μαρτύριο περνά τα τελευταία χρόνια μια πολύτεκνη οικογένεια στο... Καλό Νερό Λαρίσης. Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα την έχουν γονατίσει, ενώ οι συγκυρίες δεν επιτρέπουν να είναι δικαιούχοι των κοινωνικών επιδομάτων.

Ο Γιάννης και η Ευγενία Αλεξίου παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα τέσσερα παιδιά τους ηλικίας 12, 11, 10 και 7 ετών. Για τα τέσσερα αυτά αγγελούδια οι δύο γονείς προσπαθούν καθημερινά, αλλά η ανεργία που έχει «χτυπήσει» χιλιάδες νοικοκυριά «λύγισε» κι αυτούς.

Το σπίτι όπου διαμένουν τους το έχουν παραχωρήσει και εμφανίζονται ως φιλοξενούμενοι. Ετσι δε δικαιούνται ούτε το Επίδομα Αλληλεγγύης ούτε το Κοινωνικό Μέρισμα. Τώρα που μπήκε η χειμώνας, η ξυλόσομπα είναι ο μοναδικός τρόπος θέρμανσης, αλλά χρήματα για ξύλα δεν υπάρχουν.

Η κ. Ευγενία καθημερινά βγαίνει και αναζητά υλικά για να βάλει στη σόμπα και λιγοστό φαγητό ώστε να δώσει στα παιδιά της όταν αυτά επιστρέψουν από το σχολείο. Την ίδια ώρα, ο σύζυγος αναζητά ένα μεροκάματο, μετά από τρία χρόνια ανεργίας.


«Η καθημερινότητά μας είναι τρομερά δύσκολα. Παλεύουμε ώστε να δώσουμε στα παιδιά μας το καθημερινό φαγητό με τη λιγοστή βοήθεια που έχουμε από τον κόσμο», λέει η κ.Ευγενία Αλεξίου στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και συνεχίζει: «Αναζητούμε κάθε μέρα έστω και λίγο φαγητό για τα παιδιά μας».

Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ καλεί τον κόσμο να βοηθήσει αυτή την πολύτεκνη οικογένεια δείχνοντας την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει τους Ελληνες Χριστανούς Ορθόδοξους.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την οικογένεια Αλεξίου είναι 6973 316091.

Στοιχεία τραπεζικού λογαρισμού στην EUROBANK

ΙΒΑΝ: GR 5702603980000170200314924

στο όνομα ΑΛΕΞΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

 

 
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ