2017-11-25 17:18:12
Φωτογραφία για Πόσα επιπλέον χρήματα θα δουν στους λογαριασμούς τους οι απόστρατοι
• Επιστροφή έως 1.290 ευρώ με τη σύνταξη Δεκεμβρίου

• Οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα για τη μισθολογική τους αποκατάσταση με βάση την απόφαση του ΣτΕ

Από την Τρίτη το βράδυ, 28 Νοεμβρίου, οι συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα μπορούν μαζί με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου να λαμβάνουν και ένα επιπλέον ποσό, που θα κυμαίνεται από 289 μέχρι 1.290 ευρώ.

Το επιστραφέν ποσό αφορά τις κρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ που έγιναν με λάθοςυπολογισμό, καθώς γίνονταν με βάση το ονομαστικό ποσό και όχι το καταβαλλόμενο ποσό σε βάθος 4,5 ετών. Έτσι. τα ποσά που κρατήθηκαν από τους συνταξιούχους παρανόμως είναι μεγάλα. Δικαιούχοι είναι όσοι είχαν υποστεί τις μνημονιακές μειώσεις των νόμων 4024/2011, 4051/2011 και 4093/2012. Συνολικά, το ποσό των 315 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για επιστροφή σε συνταξιούχους, για την αποκατάσταση της παράνομης παρακράτησης υψηλότερων εισφορές υγείας για την περίοδο από την 1η Ιουνίου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2016.


Παραδείγματα

1. Απόστρατος που λαμβάνει σήμερα την ανώτερη σύνταξη 1.750 ευρώ (αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και Γενικών Επιτελείων) θα λάβει επιστροφή περίπου 2.240 ευρώ.

2. Απόστρατος που σήμερα λαμβάνει 1.450 ευρώ σύνταξη θα πάρει επιστροφή ύψους περίπου 1.290 ευρώ.

3. Απόστρατοι που σήμερα λαμβάνουν σύνταξη ύψους 860-1.180 ευρώ (η μεγάλη πλειοψηφία) θα λάβουν επιστροφή ύψους περίπου από 450 μέχρι 720 ευρώ.

Επίσης, οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα για τη μισθολογική τους αποκατάσταση.

Επισημαίνουμε ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεών της κρίνει πως θα πρέπει να αποκατασταθεί το μισθολόγιό τους από τις άδικες και τις αντισυνταγματικές μειώσεις που υπέστησαν με τον περίφημο νόμο Σταϊκούρα το 2014 (κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου).

Το ΣτΕ αποφάσισε ότι οι αποδοχές και οι συντάξεις των στρατιωτικών θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012. Ο ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσας σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, σύντομα θα υλοποιηθεί πλήρως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 25/11/2017 – ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ